عبادتی کارشناس جهاد کشاورزی :
در مبارزه با ملخ مراکشی ، کمک مردم بسیار مورد نیاز است .
ملخ مراکشی ، آفتی که چندین سال است به جان مزارع و مراتع شرق استان به خصوص گنبد و مراوه تپه افتاده است .
آقای عبادتی کارشناس جهاد کشاورزی در مصاحبه با اترک در خصوص مبارزه با این آفت گفت : بهترین زمان برای مبارزه با این آفت ، ورود سن ملخ به دوره ی دومش می باشد .
ملخها در این سن از تخم درآمده و هنوز حرکت خاصی ندارند .
عبادتی در خصوص ویژگیهای دگردیسی ملخها گفت : ملخها پنج دوره ی دگردیسی دارند که در مرحله پنجم بالها درآمده و بعد از دو روز خشک می شوند . در این مرحله است که مهاجرت ملخها آغاز می شود و این مهاجرت به صورت دسته جمعی صورت می گیرد .
وی در خصوص راههای مبارزه با این آفت گفت : برای مبارزه با این آفت هم راههای طبیعی و بیولوژیک وجود دارد و هم مبارزه ی شیمیایی .
از راههای طبیعی مبارزه با ملخ ها ، یکی مبارزه توسط نوعی سوسک می باشد که به علت تعداد بی شمار این ملخ در منطقه ، جوابگو نیست .
روش دوم مبارزه توسط پرنده ای به نام سار می باشد . با توجه به اینکه این پرنده هم تقریباً از اردیبهشت ماه به منطقه می آید ، به نا بر این تا قبل از آمدن این پرنده کاری نمی توان از پیش برد به غیر از مبارزه غیر بیولوژیک یا همان استفاده از سموم شیمیایی.
در مبارزه با این آفت به علت وسعت منطقه و مشکل کمبود منابع آب ، مشکل اساسی آب می باشد که باید در تانکرهای سم پاش با سم مخلوط شوند . در این بین همت و یاری روستاییان و عشایر منطقه در انتقال آب به ماموران جهاد کشاورزی و حتی همکاری اهالی در سم پاشی توسط موتورهای سم پاش دستی در سم پاشی منطقه ، بسیار مفید خواهد بود .
عبادتی از همه ی مردم منطقه برای مبارزه با این آفت دعوت به عمل آورد و گفت : با همت و همکاری مردم و ما به عنوان خادمان مردم ،شاید بتوانیم امسال ،در خصوص این آفت موفق شویم .
عبادنی در پاسخ به سوال خبرنگار اترک در خصوص منشاء این آفت با توجه به سم پاشی های سالانه در ایران گفت : یکی از راههای ورود این آفت به منطقه ، از طریق کشور ترکمنستان می باشد . با توجه به اینکه در منطقه ی ترکمنستان ،هیجگونه مبارزه ای با این آفت صورت نمی گیرد ،علی رغم مبارزه ی سالانه ایران با این آفت ،ما هر ساله شاهد ورود دوبارزه ملخ از طریق خاک ترکمنستان به ایران هستیم .
وی در خصوص رایزنی ها با دولت ترکمنستان در این مورد افزود :با مسئولین استانی صحبتهایی شده است تا با سفیر ترکمنستان در ایران و دولت ترکمنستان در خصوص مبارزه با این آفت رایزنی شود .
اما تا کنون نتیجه ای از شروع رایزنی ها و یا نتیجه ی گفتگوها بر نیامده است .
سم پاشی با هواپیمای سم پاش هم به علت وجود احشام و مردم و به خصوص نزدیکی به مرز بدون رایزنی سیاسی ، ناممکن است .
مبارزه ی اساسی با این آفت فقط در یک دوره ی زمانی 30 تا 40 روزه موثر خواهد شد چرا که بعد از گذشت این زمان ،ملخها پرواز خواهند کرد و سم پاشی و از بین بردن آنها ،بسیار سخت تر خواهد شد .
عبادتی کارشناس جهاد کشاورزی از اعلام آمادگی اهالی روستاهای عرب قاری حاجی ، قرناق و نارلی آجی سو و ... برای مشارکت در از بین بردن ملخهای مراکشی خبر داد و افزود : از بقیه ی همشهریان و هموطنان عزیز هم برای مبارزه با این آفت دعوت می کنیم تا ما را در مبارزه با این |آفت یاری نمایند .