چاپ
دسته: اخبار شهرستان
بازدید: 2780

gotab1

برخی از غذاهای سنتی ترکمن فقط در ماه رمضان طبخ می شوند.

به گزارش اترک :غذاهای مخصوص ترکمنها در ماه رمضان: مادران ترکمن برای این ماه مبارک غذاهای مخصوصشان مانند : قاره شوربه ، اوناش (نوعی آش) ، بورک (قطاب ) ، یر بورک (قطاب زمینی ) و قولاق  ، که بسیار خوشمزه و زبانزد کوچک و بزرگ نیز میباشد،تهیه میکنند.

غذاهایی که برخی از بچه ها را 11 ماه به انتظار خود نگه می دارد و برخی از بزرگترها نیز مزه ی خوشمزه ی آنها یکی از بهترین خاطرات ماه مبارک رمضان است که برای کودکان تعریف می کنند
کوکن (نوعی نان روغنی بعنوان نذری): درسه روز آخرماه رمضان زنان ترکمن نانهای روغنی (با نامهای فتیر و چاباتی ) را بعنوان کوکن بین همسایگان پخش میکنند.

قاره شوربه ، اوناش (نوعی آش) ، بورک (قطاب ) ، یر بورک (قطاب زمینی ) و قولاق نیز از جمله غذاهایی است که در ماه رمضان بیشتر پخت می شوند.
افطاری دادن : در ماه مبارک رمضان در بین ترکمن ها رسم است ، کسانیکه به مسجد میروند ، افطاری هایشان مانند آش (اوناش)، قطاب (بورک)و ... را نیز به مسجد برده ودربین نمازگزاران توزیع می کنند ویا همسایگان وفامیل ها را دعوت کرده وافطاری میدهند.
بسیاری از زنان و دختران نیزدر منزل تا سحری بیدار مانده و علاوه بر اماده کردن سحری به راز ونیاز و عبادت با خالق یکتا مشغول میشوند.

شایان فر خبرنگار افتخاری اترک