piryjavan1

حضرت امیرالمونین علی بن ابیطالب علیه السلام ویژگیهای انسانهای نسل قدیم و جدید را در نهج البلاغه بیان می فرمایند.

حضرت امیرالمونین علی بن ابیطالب علیه السلام در نهج البلاغه چند ویژگی را یرای انسانهایی که پا به سن گذاشته اند بیان فرموده و چند ویژگی را هم برای جوانان بیان می فرمایند.

حضرت ویژگیهای افراد مسن را این موارد برمی شمرند:«فانی، اعتراف دارنده به گذشت زمان، زندگی را پشت سر نهاده ، مسکن گزیده در جایگاه گذشتگان و کوچ کننده فردا.»
حضرت ویژگیهای افراد جوان را این موارد برمی شمرند:«کسی که آزمند چیزی که به دست نمی آید، رونده راهی که به نیستی ختم می شود ، در دنیا هدف بیماریها ،(انسان) در گروه روزگار (است) و در تیررس مصائب، گرفتار دنیا، سودا کننده دنیای فریب کار، وام دار نابودیها، اسیر مرگ، هم سوگند رنجها، هم نشین اندوها، آماج بلاها، به خاک درفاتاده خواهش ها و جانشین گذشتگان است.»

نهج البلاغه - نامه شماره 31- ترجمه محمد دشتی - انتشارات اتقان