مهم نیست که شما به دنبال یکی از هم کلاسی های سابق خود باشید یا معلم اول دبستانتان، هیچ راهی سریع تر و آسان تر از شبکه های اجتماعی نیست.
به گزارش اترک به نقل از راک نیوز، مهم نیست که شما به دنبال یکی از هم کلاسی های سابق خود باشید یا معلم اول دبستانتان، هیچ راهی سریع تر و آسان تر از شبکه های اجتماعی نیست. میشود گفت که فیس بوک، توییتر، ودرحال حاضر واتس آپ،تلگرام درایران تقریبا شناخته ترین شبکه های اجتماعی هستند
وقتی که شما در یک شبکه اجتماعی عضو می شوید؛ می توانید افرادی که سلیقه شان شبیه به خودتان است را در کنار خود بیاورید و شبکه ای از این افراد در اطراف خود بسازید.. چون شما به جای دنیای واقعی در یک دنیای مجازی کار می کنید این فرصت را دارید که در گروه و اجتماعات بیشتری عضو شوید. با این شبکه ها شما در هر زمان که به اینترنت دسترسی پیدا کنید می توانید دوستانتان را ملاقات کنید.
علاوه براین ،ازدیگرمزایای این شبکه ها میتوان گفت:شبکه های اجتماعی انقلابی در زمینه سرعت بخشیدن در انتقال اخبار هستند.
هم چنین ،تبلیغات رایگان کالا وخدمات و امکان دیده شدن در کمترین زمان توسط بیشترین کاربرازدیگرمزایای این شبکه هاست.
ناگفته نماند، بسیاری از شبکه های اجتماعی قابلیت پیام دادن لحظه ای دارند. این قابلیت به این معناست که شما می توانید بی درنگ با یک چت اطلاعات را منتقل کنید علاوه برآن امکان تماس با قیمت بسیار مناسب وحتی رایگان با مرزهای خارج ازکشورازدیگر امکانات و مزایای آنها بشمارمیرود که هرفردی با داشتن یک گوشی لمسی و یک بسته اینترنت 10 هزارتومانی بسادگی ازبخشی از این مزایا بهره مند میگردد.
اگرچه آنگونه که دربالا گفته شد با این حداقل ابزار میتوان از این همه مزایا بهره کافی را برد ولی،معایب پنهان وپیدای همین شبکه ها درصورت عدم استفاده بهینه خسارت های غیرقابل جبرانی به فرد و یا جامعه وارد میکند.
طیبه شهریور ،مدرس دانشگاه و کارشناس ارشد روانشناسی بالینی درتشریح معایب شببکه های اجتماعی میگوید:
تاثیری که شبکه های مجازی بر روان انسان دارند بر کسی پوشیده نیست ،اما شدت تخریب در هر جامعه و با توجه به زمانی که افراد برای شبکه های اجتماعی میگذارند متفاوت است.در جامعه ایران و با توجه به حجم گسترده استفاده از شبکه های مجازی و شمار بیکاران و افراد جوان و نیروی کاری که وقت خود را به ناچار در شبکه های مجازی میگذرانند این آسیب شدیدتر است.
این استاد دانشگاه درادامه افزود:گروههایی که مثلادر تلگرام یا دیگرشبکه های اجتماعی تشکیل شده و در ان افرادگاها با الفاظ ناپسند یکدیگر را مخاطب قرار میدهند...کم کم قبح این گونه الفاظ را درجامعه از بین برده و به کلمات معمول در زبان محاوره ای تبدیل میکند ویا ازجهت دیگری که به معایب این شبکه ها بخواهیم بپردازیم ، عکس و فیلمهایی که در واتس اپ با موضوع قتل ،خودکشی و دیگر کشی رد و بدل میشود با توجه به حس بالای کنجکاوی در نوجوان و مخصوصا دختران میتواند آسیب زننده باشد.
کارشناس ارشد روانشناسی اضافه میکند:پس از دیدن چنین صحنه هایی ،فکر آسیب به خود در فرد تقویت شده و کنجکاو میشوند که حس فرد اقدام کننده بهخودکشی را تجربه کنند و در این میان احتمال آسیب های جبران ناپذیری وجود دارد.
وی با بیان اینکه اصلا منکر مزایای چنین شبکه هایی نیستم وما درمسیر نوآوری های تکنولوژی قرار داریم ،یادآورمیشود: اما باوردارم، شیوه ومیزان استفاده بهینه ازچنین تکنولوژی میتواندبرای افراد جامعه خدمت دهنده باشد نه آسیب زننده.