درمان بیماریها با گیاهان دارویی در این مطلب اترک را بخوانید.
هر ادویه یا گیاهی خاصیت درمانی خاص خود را دارد و برای بدن بسیار مفید است. در این مطلب به نقل از گلستان ما به خواص درمانی چندگیاه و ادویه برای درمان بیماری های شایع اشاره شده است.
▪ کم خونی ـ رزماری:
برگ های این گیاه سرشار از آهن است و کمبود آهن خستگی مفرط و کم خونی ایجاد می کند. ماده موجود در رزماری به نام کارنوسیک ، از مغز در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند. در نتیجه خطر بروز سکته و بیماری های حاد عصبی مانند آلزایمر را کاهش می دهد .
▪ فشار خون ـ ریحان:
نتایج بررسی محققان چینی نشان می دهد عصاره این گیاه، همانند دارو فشار خون را کاهش می دهد.
▪ دیابت ـ رازیانه:
مصرف روزانه عصاره رازیانه قند خون بیماران دیابتی را کنترل می کند و مقاومت بدن را به انسولین کاهش می دهد.
▪ برفک دهان ـ مرزنجوش:
این گیاه حاوی ماده قوی ضدقارچی به نام های تیمول و کارواکرول است. کارواکرول، بهتر از یک داروی معمولی ضدقارچ مانع از رشد قارچ« کاندیدا البیکانز» می شود.
▪ مسمومیت غذایی ـ گشنیز:
روغن گشنیز با «کامپیلوباکتر» (باکتری ایجادکننده مسمومیت) مقابله می کند. گوشت سفید و قرمز به خصوص گوشت چرخ شده، در صورت خوب پخته نشدن، ممکن است حامل این نوع باکتری مسموم کننده باشد.بنابراین دانه آسیاب شده گشنیز را به غذاهای گوشتی خود اضافه کنید.
▪ بهبود خلق و خو و حافظه ـ مریم گلی:
طی تحقیقی مشخص شد خلق و خو و حافظه داوطلبان جوان و سالمی که از مریم گلی مصرف کردند، بهبود یافت.
▪ زخم معده ـ هل:
افرادی که مبتلا به زخم معده اند یا مستعد به آن هستند به غذای خود هل اضافه کنند. روغن هل از جداره معده محافظت می کند.