اوائل دولت یازدهم یکی از مواردی که با آن دولت دهم و نهم کوبیده شد، موضوع روغن پالم در صنایع غذایی بود.
به گزارش راه اترک، روغن یکی از پرکاربردترین مواد غذایی در جهان است.
تهیه روغن غذایی از روشهای مختلف صورت می گیرد ولی اصل ثابت آن این است که بیشتر روغن مصرفی در جهان از مواد گیاهی تهیه می شود.
پنبه، کنجد، کلزا ، آفتابگردان و ... از جمله گیاهانی هستند که روغن از آنها به دست می آید.
در برخی از کشورها مثل کشورهای واقع در خط استوا، روغن غذایی از درختان نخل تهیه می شود و به آن روغن پالم می گویند.
روغن پالم یا نخل، نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج میشود.
روغن نخل یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، افریقا،اسیای جنوب شرقی و بخش هایی از برزیل است.
وجود روغن زیاد در مغز میوه نخلهای روغنی و ارزان تر تهیه شدن آن موجب گرایش روز افزون تولید کنندگان به تهیه روغن از این ماده گیاهی شد.
روغنهای موجود در بازار در هر صورت هم فواید غذایی دارند و هم مصرف بیش از اندازه آنها مضرات هم داشته و دارد و این قاعده در خصوص روغن پالم نیز صدق می کند.
در اوائل دولت یازدهم یکی از مواردی که برای کوبیدن دولت قبل استفاده شد، موضوع روغن پالم بود که توسط رسانه های حامی دولت، مانند موضوع بورسیه ها در بوق و کرنا قرار گرفت و بعد از یک سلسله موج سواری روی این موضوع به خاطر نتیجه نگرفتن از موضوع و این که این موضوع اصلا قابل نتیجه گرفتن هم نبود و صرفا یک موضوع سیاسی بود، در سکوت رسانه ای قرار گرفت.
هم اکنون هنوز کارخانه های تولید کننده روغن، روغن تولیدی خود را از پالم می گیرند و به خورد مردم می دهند.
آیا به راستی روغن پالم خطرناک بود یا نه؟ چرا رسانه های حامی دولت دیگر به این موضوع نپرداختند و چرا وزارت بهداشت دولت یازدهم در این خصوص سکوت کرده است؟
آیا این موضوع باید در دولت بعدی به عنوان یک ابزار برای انتقاد از دولت قبلی قرار بگیرد و یا اصلا این موضوع یک بهانه بود و واقعا روغن گیاهی پالم، مانند سایر روغنهای غذایی موجود در بازار، مشکل خاصی ندارد!!!
نویسنده: جامی