Picture222242


آشنایی با فرهنگ قرآنی که تنها راه نجات بشر است واکسن قوی در جهت مبارزه با ولنگاری فرهنگی می باشد.

به گزارش راه اترک، از برکات شب قدر، هدایت قرآن است. هدایتی که افکار را متحول می کند و انسان را به عنوان خلیفه خدا در زمین شخصیت داده است. قرآنی که حق انسان را محترم قرارداده و با محکوم کردن ظلم، از مستضعفین حمایت کرده است و در نهایت به زبان خیلی ساده خداوند قرآن را راهنمایی برای همه افراد جامعه از سلاطین تا مردم عادی قرار داده است تا جایی که هرکسی هرچند مسلمان هم نباشد نگاهی به متن قرآن بیاندازد به جامع بودن کلام خدا پی خواهد برد.
از آنجایی که فرهنگ هر جامعه مجموعه‌ای از باورها، ارزش‌ها، هنجارها و آداب و رسوم‌های ضروری آن جامعه است و هویت اعضای آن را تعریف می‌کند، راهنمایی و هدایت بشر در این زمینه را میطلبد.
حال چطور ممکن است خداوند در شب قدر که با ارزشترین شبها در طول سال است و سرنوشت انسان به آن گره خورده است به مساله هدایت و راهنمایی بشر توجه نکرده باشد،خداوندی که عالم وداناست و علم او لایتناهی است.
در جامعه امروز که با گذر زمان و رخنه فرهنگی و جنگ نرم، شاهد بروز آفت‌های مختلفی در حوزه فرهنگ هستیم. تا جایی که مقام معظم رهبری- مدظله العالی- در بیانات خود در طی چندسال اخیر تأکید بسیار زیادی بر مسأله فرهنگ دارند و از سویی  قرآن  به عنوان کتابی که برای همه زمان ها است، چهارچوبی  را که برای فرهنگ یک جامعه و بهره مندی از آن لازم و ضروری است را بیان کرده  وباید بدانیم که بهره‌مندی از معارف و هدایت قرآن، بدون شناخت آن میسّر نیست وهر کس که با شناخت بیشتری از این دریای بیکران استفاده کند، نصیب بیشتری خواهد برد.کار فرهنگی مطابق با قرآن و سیره اهل بیت، آثار اخروی دارد
رسیدن به فرهنگ متعالی نیازمند آشنایی با فرهنگ قرآنی است و در این راستا نقش اهل بیت علیه السلام  را در ترویج و توسعه این فرهنگ و سیره رفتاری آنها باید در نظر گرفت.
اهل بیت علیهما السلام  می توانند مانند چراغی راهگشای ما در مسیر درستی باشند که خداوند آن را در قرآن برای هدایت بشریت قرار داده است و راه ومنش اهل بیت(ع) مطابق با کتاب خداست همانطور که پيامبراسلام صلي الله عليه وآله وسلم در سرزمين منا، خطبه خواندند و فرمودند:
"اي مردم! آنچه از من به دست شما مي رسد، اگر موافق كتاب خدا باشد، من آن را گفته ام و اگر مخالف كتاب خدا باشد، آن را نگفته ام."( وسائل الشيعه ص 79 و 581)
در قرآن کریم، از تاریخ، اخلاق، روشهای معاشرت و ...مباحث فرهنگ ساز صحبت شده است  و گستردگی مفهوم فرهنگ  در حدیثی از حضرت رسول اکرم (ص) را با عنوان لزوم تلاش هر مسلمانی در ایجاد فرهنگ صحیح اجتماعی و اثراتی که این کار فرهنگی در جامعه می گذارد آمده است:
قال رسول الله(ص): مَن سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً فَلَهُ أجرُ مَن عَمِلَ بِها إلى يَومِ القِيامَةِ مِن غَيرِ أن يَنقُصَ مِن اُجُورِهِم شَى‏ءٌ،
(كافى، ج 5، ص 9)
هر كس سنت نيكويى را بنا نهد، اجرى برابر اجر همه عمل‏كنندگان به آن عمل تا روز قيامت براى اوست، بدون اينكه از اجر آنان كم گردد.
بنابراین افراد جامعه اسلامی باید از تلاش فرهنگی دست نکشیده و در جهت تعالی فرهنگ اسلامی بکوشند؛ زیرا این امر باعث سعادت اخروی آنها شده و  اثرات این کار فرهنگی تا قیامت به سود آن شخص خواهد شد.
شب قدر، تمرینی برای توسعه فرهنگی و تجلی قرآن در زندگی انسان
بهرمنده مندی از اثرات معنوی شبهای قدر میتواند مسیر را برای انسان هموار کند.زیرا در این شب ملایکه به زمین می آیند و درهای رحمت الهی گشوده خواهد شد .
شب قدر فرصت مناسبی برای کسب رحمت و لطف الهی و آمرزش گناهان، فرصت مناسب برای توبه نصوح و بازگشتن به سمت خدا است. هرکس این شبها را قدر بداند میتواند اثرات آن را درزندگی خود مشاهده کند و البته توفیق الهی در این شب نصیب همه خواهد شد زیرا خداوند به هر طریق ممکن راه درست را به بندگان نشان خواهد داد و مسیر هدایت را برای آنان هموار خواهد کرد.
حال شب قدر برابر هزار شب میتواند تمرینی باشد برای انسان تا عمل خود را منطبق با خواست الهی کند وبرای همین  توسعه فرهنگی لازمه اش متجلی شدن قرآن در زندگی انسان است.
عبدالهی –فعال رسانه ای  وکارشناس مسائل مذهبی

انتهای پیام/