کارورزان برای حضور در دوره کارورزی حدود ۳۱۰هزار تومان دریافت میکنند و مشمول بیمه مسئولیت مدنی میشوند.
به گزارش راه اترک به نقل از میزان، دولت دوزادهم اقدام به راه اندازی سایت کاروزی وزارت کار کرده که بر اساس آن قرار است فارغ التحصیلات طبق شرایط خاص و توافقی که بین دولت و کارفرمایان اتفاق می افتد دوره های کارورزی را طی کنند و برای ورود به بازار کار محیا شوند.
بنا بر این گزارش این طرح ضمن آموزش نیروی کاری ماهر می تواند به کاهش آمار بالای بیکاری در بین فارغ التحصیلان کمک کند و اساسا جامعه هدف این طرح همین قشر هستند. یعنی کسانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند و زمان زیادی از اخذ مدرک آن ها نمی گذرد.
عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون از آغار رسمی طرح کارورزی از تیرماه خبر داد و گفت: کارورزان برای حضور در دوره کارورزی حدود ۳۱۰هزار تومان دریافت میکنند و مشمول بیمه مسئولیت مدنی میشوند.
وی با بیان اینکه تا کنون بیش از 60 هزار نفر در سایت کارورزی نامنویسی کردهاند، ادامه داد: همزمان کوشش میکنیم بنگاههای اقتصادی و کارفرمایانی که علاقمند به پذیرش کارورزان هستند هم نامنویسی کنند و با تشکلهای کارفرمایی، صنعتی و دستگاههای مرتبط با اینها در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم حداکثر پذیرش را برای کارورزان ایجاد کنیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پس از اینکه کارورز دوره کارورزی را طی کند اگر توسط کارفرما جذب و مشغول به کار رسمی شود دولت برای مدت 2 سال سهم کارفرما را در بحث بیمه تأمین اجتماعی پرداخت میکند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هفته گذشته از رونمایی سامانه طرح کارورزی خبر داد و اعلام کرد که در طرح کارورزی، افراد تحصیلکرده و جویای کار با حضور در دورههای آموزش مهارتی با محیط واقعی کسب و کار آشنا میشوند.
به گفته وی همه فارغ التحصیلان بیکار و جوانان جویای کار با ثبت نام در این طرح، مشمول بیمه حوادث شده و یک سوم حداقل دستمزد به آنها پرداخت میشود.
بر این اساس جوانان جویای کار، فارغ التحصیلان دانشگاهی و متقاضیان شغل میتوانند از امروز با مراجعه به سامانه https://karvarzi.mcls.gov.ir مراحل ثبت نام خود را دنبال کنند.
برای ثبت نام در سایت کارورزی وزارت کار احراز شرایط زیر الزامی است:
الف- حداکثر ۲۳ سال سن برای مقطع تحصیلی کاردانی، ۲۵ سال برای مقطع تحصیلی کارشناسی، ۲۸ سال برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و ۳۲ سال برای مقطع تحصیلی دکتری.
تبصره ۱: به حداکثر سن دانش آموختگان دانشگاهی جویای کار ذکوری که دوره خدمت نظام وظیفه را گذرانده اند دو سال اضافه می شود.
تبصره ۲: دانش آموخته دانشگاهی که به مدت ۳ ماه یا بیشتر سوابق بیمهای (تامین اجتماعی و یا خدمات کشوری) دارد، از شمول این طرح خارج می باشد.
ب – ثبت نام در سامانه کارورزی.
ج- کمتر از ۳ سال از تاریخ اخذ مدرک دانشگاهی سپری شده باشد.
د- دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت برای متقاضیان ذکور.
ه- عدم سابقه شرکت در دوره کارورزی.
و- سپری شدن حداقل سه ماه از ثبت نام در مرکز کاریابی و مشاوره شغلی.
تبصره: کارورزانی که کمتر از دو ماه از شروع دوره، انصراف کتبی خود را اعلام نمایند، یا بر اساس بندهای ب، ج و د ماده۱۳ دوره کارورزی آنها قطع گردد، برای یکبار از موضوع بند (ه ) مستثنی می باشند.
و- کارورز موظف است در طول دوره کارورزی نسبت به گذراندن دوره آموزشی" آمادگی شغلی" از طریق سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و اخذ گواهینامه مربوطه، اقدام نماید.
*آموزش تصویری ثبت نام در سایت کارورزی دولت:
۱- روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.
۲- بعد از مطالعه توافق نامه تایید را بزنید.
۳- مشخصات خود را وارد کنید و گزینه ثبت نام را بزنید.
۴- ثبت نام اولیه شما انجام شده و با انتخاب گزینه های سمت راست به ترتیب اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید.
۶- در این قسمت تحصیلات خود را وارد کنید و ذخیره را بزنید.
۷- اطلاعات مربوط به آدرس محل سکونتتان را در این بخش وارد کنید.
۸- در این قسمت علایق و مهارتهای مورد نظر برای انتخاب شغل را وارد کنید.
۹- در این بخش می توانید از پیام هایی که در آینده برای شما ارسال می شود مطلع شوید.
۱۰- از این بخش می توانید درخواست ها یا سوالاتتان را برای سامانه ارسال کنید.
۱۱- این مرحله پایانی کار شما است و مدارک و گواهی نامه و مدارک شناسایی را از اینجا بارگذاری کنید.
پس از ثبت نام با راه اندازی سامانه از طریق پیام و پیامک مراحل بعد به کارورزان اطلاع رسانی میشود.
منابع مالی طرح کارورزی از کجا تامین میشود؟
مهمترین منابع اجرای طرح، بودجه سنواتی دستگاههای مجری، بودجه استانها، درآمدهای ناشی از قانون هدفمند سازی یارانه ها و ردیفهای متفرقه بودجه، کمکهای بلاعوض مردمی، سازمانهای حمایتی، موسسات خیریه و نهادهای عمومی غیر دولتی و منابع اشتغالزایی دولت است که به تصویب شورای عالی اشتغال میرسد.
مدت، میزان و نحوه پرداخت کمک هزینه طرح کارورزی
طول دوره کارورزی حداقل ۶ ماه و حداکثر ۱۲ ماه برای هر کارورز بر اساس استاندارد های مصوب آموزشی مهارت تعیین میشود.مدت آموزش در هر ماه ۱۴۰ ساعت ، ساعات آموزش در هر روز حداقل ۶ و حداکثر ۸ ساعت تعیین میشود.
سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور موظف است ظرف مدت یک ماه پس از تصویب این آیین نامه نسبت به تهیه استانداردهای آموزشی اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع دستگاههای مجری و ناظر استانی و سایر افراد و نهادهای ذیربط برساند.
کمک هزینه طرح کارورزی ماهیانه در سال ۱۳۹۴ معادل چهار میلیون ریال تعیین شده که ۷۰ درصد این مبلغ توسط واحد پذیرنده و ۳۰ درصد باقیمانده توسط دستگاه مجری به کارورز پرداخت میشود.میزان کمک هزینه کارورزی همه ساله توسط بالاترین مقام دستگاه ناظر تعیین وجهت اجرا ابلاغ میشود.
واحده پذیرنده مکلف است ماهانه بر اساس ساعات آموزش طی شده کارورز نسبت به واریز سهم خود به حساب کارورز اقدام کند.سهم دستگاه مجری پس از واریز سهم واحد پذیرنده به حساب کارورز واریز میشود.
پرداخت کمک هزینه سهم دستگاه مجری و واحدپذیرنده مربوط به آخرین ماه دوره کارورزی منوط به ارائه گواهینامه قبولی کارورز در آزمون سازمان آموزش فنی و حرفهای به دستگاه مجری خواهد بود.
انتهای پیام/