sahamq1

رئیس هیات دولت مخالف با عدم پرداخت سود سهام عدالت و تخصیص منابع آن به هر مجموعه دیگری غیر از مشمولان و دارندگان سهام عدالت است.

 به گزارش راه اترک به نقل از مهر، ۴۵ روزی می‌شود که طبق آخرین وعده‌های دولتمردان، قرار بر این بود که سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز شود. هر چه باشد، هر سهامدار ده سال انتظار کشیده است تا بتواند از سود سهام خود استفاده کرده و آن را به صورت نقدی دریافت نماید؛ اما تا این لحظه، هنوز خبری از پرداخت سود سهام عدالت به مشمولان نیست.

حال هم خبرها از گوشه و کنار مجلس، به خصوص کمیسیون‌های تخصصی زمزمه هایی به گوش می رسد مبنی بر اینکه سودی به مشمولان پرداخت نشود و در عوض، دولت به جای پرداخت سودهای ناچیز نقدی به حساب ۴۹ میلیون نفر، آن را به بخش تولید اختصاص دهد؛ موضوعی که تا این لحظه، نه موافقت دولتمردان را در پی داشته و نه مشمولان رضایت دارند که سود متعلق به آنها، هر چند مبلغ ناچیز به جای اینکه به حسابشان واریز شود، به بهانه حمایت از تولید، دچار سرنوشت نامعلومی شود.

عدم واریز سود سهام عدالت تنها با نظر مثبت ۴۹ میلیون نفر

همین چند روز پیش بود که روسای کمیسیون برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور درخواست کردند که سود نقدی به حساب مشمولان سهام عدالت واریز نشود و در مقابل، آن سود به بخش تولید کشور اختصاص یابد تا بتواند چرخ صنایع کشور را به حرکت درآورد؛ موضوعی که به گفته برخی مسئولان دولتی، تنها نظر شخصی نمایندگان مجلس است و حتی نظر کمیسیون‌های مربوطه هم نیست.

یک مقام مسئول در وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌گوید: هیچ کس حق ندارد به صورت قانونی، شرعی و عرفی، سود سهام عدالت یک مشمول را نپردازد و در مقابل بخواهد منابع آن را به حساب دیگری واریز کرده یا در جای دیگری هزینه کند، به این معنا که عدم پرداخت سود سهام عدالت به حساب مشمولان، به هیچ عنوان جایز نیست.

وی می افزاید: اگر قرار بر این باشد که مجلس دخالتی در حوزه نپرداختن سود سهام عدالت به صورت نقدی به حساب مشمولان داشته باشد، باید حتما مصوبه از نظر بگذراند؛ چراکه مالک این سهام مردم هستند و اجازه داده نمی‌شود که بدون نظر آنها، سود در جای دیگری هزینه شود. تمام این ها در شرایطی است که اگر قرار بر این باشد که سود سهام عدالت در جای دیگری هزینه شود، باید نظر مساعد ۴۹ میلیون نفر سهامدار اخذ شود. به خصوص اینکه به نظر نمی‌رسد مردم از این وضعیت راضی باشند.

این مقام مسئول در وزارت اقتصاد تاکید کرد: سود سهام عدالت مشمولان، به هیچ عنوان متعلق به دولت نیست که دولت یا مجلس بخواهند در مورد آن تصمیم بگیرند؛ بلکه این سود متعلق به مردم است و آنها خود باید در مورد آن تصمیم گیری نمایند.

تاکید رئیس جمهور بر پرداخت سود

در این میان، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت می‌گوید که رئیس هیات دولت مخالف با عدم پرداخت سود سهام عدالت و تخصیص منابع آن به هر مجموعه دیگری غیر از مشمولان و دارندگان سهام عدالت است؛ بنابراین دولت قصد ندارد که سود را در جای دیگری هزینه کند. در این میان البته خبرها حکایت از آن دارد که رئیس جمهور به وزیر اقتصاد نیز دستور داده تا مکانیزم های لازم برای پرداخت سود سهام عدالت را هر چه سریعتر فراهم کرده و سود را به حساب تک تک مشمولان که شماره شبای خود را به سامانه سهام عدالت اعلام کرده‌اند، واریز کند.

بر این اساس، با دستور صریح حسن روحانی، سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز خواهد شد و به طور قطع این نگرانی دیگر از سوی مردم محلی از اعراب ندارد که سود سهام عدالت به حساب  آنها واریز نمی‌شود؛ اگرچه دولت پیش از این وعده داده بود که تا پایان نیمه اول سال جاری، سود را به حساب دارندگان سهام عدالت پرداخت کند؛ اما هنوز این اتفاق رخ نداده است.

این مقام مسئول در وزارت اقتصاد می‌گوید: با نظر دولت، سود مصوب شده، پرداخت می‌شود؛ ولی اینکه زمان آن کی باشد، هنوز مشخص نیست؛ چراکه باید هماهنگی‌های لازم در این رابطه انجام شود و متاسفانه این هماهنگی‌ها اندکی زمان‌بر شده، ولی به هرحال هر چه زودتر سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز خواهد شد.

۴۰ میلیون سهامدار صورت وضعیت دریافت کردند

جعفر سبحانی، مشاور سازمان خصوصی سازی می‌گوید: ورود شماره شبا از سوی کسانیکه مشمول دریافت سود سهام عدالت هستند، از مرز ۳۴.۵ میلیون نفر گذشته است و افرادی که بعد از نصب ورژن ۴ سامانه سهام عدالت که هفته گذشته به روزرسانی شد، صورت وضعیت دارایی‌های خود را مشاهده کرده‌اند، به ۴۰ میلیون نفر رسیده است.

وی می‌افزاید: از یکم آبان ماه جاری، به‌ مدت ۴ روز سامانه سهام عدالت به‌ منظور بروزرسانی سیستم و تغییرات لازم از دسترس عموم مشمولان سهام عدالت خارج شد که با پایان این زمان، چند روزی است دوباره امکان ثبت شماره شبای بانکی و مشاهده صورت وضعیت دارایی مشمولان سهام عدالت در نسخه جدید سامانه این سهام فراهم شده است.

سبحانی ادامه داد: بر این اساس تمامی مشمولان سهام عدالت و بازماندگان فوت‌شدگان این سهام می‌توانند با وارد کردن اطلاعات هویتی مشمولان در سامانه سهام عدالت، از صورت وضعیت مربوطه آگاه شوند و در صورتی که تا کنون شماره شبای حساب بانکی خود را به این سامانه اعلام ننموده اند، اقدام به ثبت شماره شبای بانکی خود کنند. در این راستا در خصوص ویژگی‌های نسخه جدید سامانه سهام عدالت باید گفت در سامانه سهام عدالت هر فرد می‌تواند از مشمول بودن یا عدم مشمولیت خود در طرح سهام عدالت اطلاع یابند.

بازماندگان متوفیان سهام عدالت چه کنند؟

وی افزود: بازماندگان متوفیان سهام عدالت نیز می‌توانند وضعیت مشمول بودن متوفی یا عدم عضویت وی را در بانک اطلاعاتی سهام عدالت بررسی و مشاهده کنند تا در زمان مقتضی از چگونگی بهره‌مند شدن از سهم‌الارث سهام عدالت متوفی اطلاع یابند. همچنین در این سامانه صورت وضعیت دارایی سهام عدالت هر یک از مشمولان سهام عدالت شامل میزان سهامداری مشمولان بر مبنای ارزش اولیه مقطع واگذاری دولت به آنان قابل مشاهده و چاپ (پرینت) است.

سبحانی گفت: نکته دیگر این که هر چند ارزش روز یا واقعی سهام عدالت مشمولان به مراتب از ارزش اسمی آن بالاتر است و حدودا بیش از دو برابر برآورد می‌شود، اما در حال حاضر سهام عدالت امکان خرید و فروش نداشته و معامله آن فاقد اعتبار، ممنوع و بلااثر است. از سوی دیگر قالب و ساختار جداول وضعیت تخصیص سود و وضعیت واریز سود در صورتحساب دارایی مشمولان در نسخه جدید سامانه این سهام تعبیه و طراحی شده است که پس از شروع مراحل واریز سود مشمولان، گزارش تخصیص و واریز سود به شماره شبا بانکی تایید شده هر مشمول قابل مشاهده و چاپ یا پرینت خواهد بود.

وی افزود: افزون بر این امکان ورود اطلاعات شماره شبا بانکی و ثبت آن در سامانه سهام عدالت به منظور دریافت تاییدیه توسط سازمان خصوصی‌سازی و اعلام مراتب تایید یا احیانا عدم تایید کماکان در سامانه فراهم است و مشمولانی که تا کنون ورود شبا بانکی به سامانه نداشته‌اند، می‌توانند از این خدمت استفاده کنند.

حال باید منتظر ماند و دید که دولت چه تدبیری برای پرداخت سود سهام عدالت دارد؛ به خصوص اینکه اکنون بازار شایعات داغ است و بعد از ارسال نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور مبنی بر عدم پرداخت سود نقدی سهام عدالت، مردم در بلاتکلیفی به سر می‌برند که بالاخره سرنوشت سهام متعلقه‌شان چیست؛ آنها نگرانند که نظر رئیس جمهور برگردد و با فشار مجلس، پرداخت نرخ سود سهام منتفی شود.