khormah

مشخص نیست که مسئول بررسی و انتخاب و پخش سریالهای کره ای در صدا و سیما چه کسی است!

به گزارش راه اترک، از کودکی شنیده بودیم که خرید فیلم و سریالهای خارجی توسط دولت (صدا و سیمای جمهوری اسلامی) وقتی انجام می شود، افراد مختلفی بر روی این فیلم یا سریال کار می کنند تا این فیلم و سریال قبل از پخش بررسی شوند و در صورت مناسب بودن، برای پخش در شبکه سراسری آماده شود.

آماده شدن یک فیلم یا سریال فقط دوبله و صداگزاری نبود، کار تدوین، صدا گزاری ، تنظیم برای پخش و سانسور محتواهای غیر اخلاقی و غیر اسلامی، برنامه ریزی برای پخش و ...از جمله اموری بود که قبل از پخش فیلم باید صورت می گرفت.

این نظارت همچنین باید در هنگام پخش هم اتفاق می افتاد.

پخش سریالهای خارجی مانند: سالهای دور از خانه(اوشین) و ... در خاطره خیلی از مردم کشور باقی است، سریالی که به گفته برخیها در خود کشور سازنده با محتوای دیگری پخش شده بود ولی با ویرایش آن در ایران، مسئولین آن کشور درخواست پخش ویرایش شده اش را برای پخش در کشورشان کردند.

حالا متاسفانه چند وقتی است که گویا این نظارت یا دیگر انجام نمی شود و یا اگر هست آنقدر ضعیف شده که در برخی از موارد دیگر این نظارت دیده هم نمی شود.

پخش صحنه های غیراخلاقی که در سال گذشته حاشیه ساز هم شد، گوشه ای از این ضعیف شدن نظارت بر سریالها یا فیلمهای خارجی است.

به تازگی چندین سریال کره ای در صدا و سیمای کشور در حال پخش است که مهمترین محتوای این سریالها، متاسفانه محتواهای جنسی است.

با توجه به شیوع ویروس کرونا، معمولا همه اعضای خانواده در خانه و در جلوی تلویزیون نشسته اند و به هنگام پخش فیلم و سریال در کنار هم این فیلمها را می بینند.

سریال ماه و خورشید، حکایت ازدواج پسری نوجوان با دختری حدود 15 ساله است که هنوز دلمشغولیهایش عروسک بازی و ... می باشد اما در فیلم طوری نشان داده می شود که دختران در این سن مهمترین دلمشغولیهایشان ، رابطه عشق و عاشقی و ازدواج است.

سریال ایلجیما نیز که از شبکه 5 تهران پخش می شود بر همین شیوه ساخته شده و متاسفانه به همان شکل هم در حال پخش است.

در سریال معروف به دونگی به ازدواج پسر خردسال امپراتور پرداخته می شود که این مسئله موجب آسیبهای روانی و اجتماعی خاصی در کودکان و نوجوانان خواهد شد.
بلوغ زودرس، برقراری روابط عاطفی زودهنگام، ایجاد استرسهای روانی در کودکان و نوجوانان، بحران هویت، افزایش پرخاشگری در کودکان و نوجوانان، تشدید اختلافات فرزندان با والدین، افت تحصیلی، افزایش آمار فرار یا خودکشی و ... از جمله آسیبهای چنین فیلمها می باشد.

انتظار است که مسئولین نظارت بر پخش فیلم و سریال و یا حتی انیمیشنهای در حال پخش از صدا و سیما، نظارت بهتری بر این موارد داشته باشند و در انتخاب فیلم و سریال تنها به ظاهر فیلم دقت نکنند.

رضا جامی، کارشناس ارشد علوم تربیتی و مشاور مرکز مشاوره همراز