مرز رسمی گمشاد در شمال استان به دومین مرز رسمی سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان در کارویژه مرزهای رسمی کشور به تصویب رسید.
به گزارش راه اترک به نقل از عصر هامون، پیش از این در سیستان تنها مرز میلک با افغانستان در ارتباط بود و تجارت با کشور همسایه شرقی از طریق این مرز برقرار بود.
با تصویب مرز گمشاد به عنوان دومین مرز رسمی استان با افغانستان امیدها برای ایجاد اشتغال پایدار در شمال استان و بهبود معیشت مردم قوت گرفت.
پیش از این نیز افتتاح مرز رسمی ریمدان که در 29 آذرماه سال جاری با حضور وزیر راه شهرسازی کشورمان و وزیر تولیدات دفاعی و دیگر مقامات کشور پاکستان برگزار شد و امیدها برای افزایش تجارت از طریق مرزهای جنوب شرق کشور را افزایش داد.
افتتاح مرزهای رسمی بسترساز توسعه اقتصادی استان و تحول در سطح ملی
احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: در حال حاضر مرز میلک در شمال استان تنها مرز رسمی در طول نوار مرزی ۲۹۴ کیلومتری با افغانستان است که با توجه به مراودات تجاری استا با این کشور و افزایش سطح مبادلات تجاری و ترانزیتی نیاز به راه اندازی مرزهای رسمی بیشتر احساس میشد که با راه اندازی مرز رسمی گمشاد، دسترسی استان به ولایت های مختلف کشور افغانستان تسهیل می شود.
وی ادامه داد: مرز گمشاد پس از اخذ موافقت طرف افغانستانی، همانند مرز رسمی ریمدان، رسماً افتتاح میشود و از موقعیت جغرافیایی و سیاسی مناسبی برخوردار است به طوری که از طریق این مرز، امکان دسترسی دو استان نیمروز و فراه افغانستان به صورت مستقیم و استانهای قندهار، هلمند و هرات به صورت غیر مستقیم فراهم می شود.
استاندار اظهار کرد: ایجاد مرز رسمی در مرز کوهک در حوزه شهرستان سراوان با کشور پاکستان، نیز در کار ویژه مرزهای رسمی کشور، قبلا مصوب شده است و در حال حاضر در مرحله پیگیری اخذ موافقت دولت پاکستان است.
موهبتی تصریح کرد: افتتاح مرزهای رسمی با کشورهای همجوار، موجب افزایش حجم مبادلات تجاری و ترانزیت را فراهم آورده و بستر توسعه اقتصادی استان و همچنین تحول در سطح ملی را به دنبال خواهد داشت.
گمشاد مشکلات انتقال کالا از چابهار به فراه را برطرف می کند
محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه بیان کرد: تصویب مرز رسمی گمشاد در شمال استان با پیگیری نمایندگان سیستان و استاندار صورت گرفت.
وی ادامه داد: منطقه سیستان به استان های فراه و نیمروز افغانستان از طریق پایانه مرزی میلک ارتباط دارد، این پایانه برای انتقال کالا از چابهار به استان فراه با مشکلاتی مواجه است که با تصویب بازارچه مرزی گمشاد این مشکلات برطرف خواهد شد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسیر ارتباطی ایران به استان فراه افغانستان با توجه به مرز گمشاد به ۷۰ کیلومتر میرسد از اینرو این موضوع در استان مهم بوده زیرا فراه آینده درخشانی در تبادلات تجاری خواهد داشت.
سرگزی گفت: بازارچه گمشاد زمینه اشتغال بخشی از مردم سیستان را فراهم میکند، با توجه بحران خشکسالی در سیستان، بازارچه مرزی گمشاد میتواند تأثیر بر بهبود وضعیت معیشت مردم مرزنشین منطقه ایفا کند و امید مردم و رونق اقتصادی بیشتر خوهد شد.
انتهای پیام/
گمشاد، روستایی است از توابع بخش شیب آب شهرستان زابل در استان سیستان و بلوچستان می باشد.(راه اترک)