IMG 20240911 230538 982

ترخینه، یک غذای مقوی با خواص بسیار زیاد است.

 به گزارش بخش اجتماعی پایگاه خبری و تحلیلی راه اترک، ترخینه یک غذا با ظاهری ساده ولی بسیار مقوی است که در  مناطق مختلف کشور به خصوص مناطق غربی کشور تولید و درست می شود.

IMG 20240911 230538 982

در زیر روش درست کردن ترخبنه و روش مصرف آن را بخوانید.

IMG 20240911 230548 916

مراحل تهیه ترخینه کرمانشاه از صفر تا ۱۰۰

IMG 20240911 230553 709

۱. خرید گندم تازه و مرغوب

۲. پاک کردن گندم

۳. پختن گندم

۴. خشک کردن گندم پخته شده

۵. آسیاب کردن گندم پخته شده (مخصوص برای درست کردن ترخینه کرمانشاهی)

۶. تهیه دوغ غلیظ (غلظت دوغ در حد ماست و پنیر)

۷. مخلوط کردن دوغ غلیظ با گندم آسیاب شده و دوغ معمولی و یا آب به مقدار لازم

۸. دبه کردن دوغ و گندم آسیاب شده به مدت ۸ روز جهت ترشیده شدن ماده مخلوطی

۹. تهیه پونه تازه جهت پهن کردن زیر ترخینه (که مراحل خشک شدن بهتر انجام شود)

۱۰. پس از ترشیده شدن ترخینه پونه ها را پهن کرده و ترخینه ها را به سایز های کوچک می گذاریم

۱۱. پس از اتمام مراحل ترخینه گذاشتن، ۲ روز به همان حالت می گذاریم و پس از دو روز ترخینه ها را برمی گردانیم که روی دیگر آنها نیز هوا بخورد و خشک شود

۱۲. تقریبا جمعا ۵ روز باید در زیر آفناب بماند تا کاملا خشک شود

۱۳. پس از خشک کردن ترخینه ها آنها را جمع آوری کرده و در انواع ظروف نگهداری می شود

روش پخت:

 ترخینه را برای مصرف می شود به چندین شیوه پخت.

تکه های ترخینه را خرد می کنیم و بعد آنها را داخل قابلمه که تا نیمه از آب پر شده، می ریزیم.

مواد آماده شده (می شود به ترخینه عدس، پیاز داغ، پونه و ...هم اضافه کرد) را روی اجاق گاز می گذاریم و تا زمانی که محتویات ترخینه نرم شوند از روی آتش بر نمی داریم

 وقتی مواد داخل قابلمه نرم شد، غذا آماده میل است.

هادی رنجبر، شهروند خبرنگار افتخاری راه اترک 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید