atrack50

بقعه و قبرستان تاریخی مجموعه خالد نبی(ع) در کلاله، از مرموز ترین اماکن تاریخی دنیا است.

 به گزارش بخش تاریخی و فرهنگی پایگاه خبری و تحلیلی راه اترک، بقعه و قبرستان تاریخی مجموعه خالد نبی(ع) در کلاله، از مرموز ترین اماکن تاریخی دنیا است که هر ساله به خصوص در فصل بهار، گردشگران مختلفی را از سراسر جهان به سمت خود می کشاند.

قبرهایی با اشکال عجیب که هنوز راز آنها سر به مهر مانده است و آرامگاههایی که به سه شخصیت معنوی مرتبط هستند.

حضرت خالدبن سنان، آخرین پیامبر تبلیغی آیین مسیحیت که به طرز عجیب به گفته تاریخ شفاهی مردم منطقه، به نزد خدا می رود و داستان بردگی دخترش و رسیدن او به سرزمین اسلام و آزاد شدنش توسط پیامبر ختمی مرتبت، از عجایب تاریخی است.

در کنار مزار این پیامبر الهی، دو مزار به نام معلم و چوپان آتا هم در این مجموعه وجود دارند که هر کدام در قسمتی از بلندترین نقاط ارتفاع گچی سو، قرار گرفته اند.

درختی که همیشه در فرهنگ ایرانی، مورد احترام بوده در اینجا نیز مورد احترام مردم منطقه است و چشمه ای که آنهم داستان عجیب خود را دارد.

atrckkh9

در محوطه و مجموعه قبرستان تاریخی و چند کیلومتری خالدنبی(ع) چند سازه بدون سقف است که این سازه ها برخی از محققین را بر این باور محکم کرده که این مردم در زمانی به عقیده زرتشتی ایمان داشته اند و این محوطه ها برای مرده های آنها بوده است.

atrackkh10

برخی از سنگهای این منطقه هم هنوز ناشنخته باقی مانده اند.

atrack50

مجموعه تاریخی و زیارتی خالدنبی (ع) توسط خادمین این مجموعه که زیر نظر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستانهای کلاله و مراوه تپه هستند، اداره می شود و این مجوعه چند سالی است که اقدامات مختلفی را برای رفاه حال زائرین و گردشگران انجام داده اند.

12122

ساسانی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستانهای کلاله و مراوه تپه به خبرنگار راه اترک گفت: به تازگی ساخت پله های سنگی و زیبایی را برای رفتن زائرین به محلهای زیارتی این مجموعه آغاز کرده است.

12123

 

12124

 

12125

وی ادامه داد: همچنین با کمک هیات امنا، کار رنگ آمیزی و بهسازی ساختمانهای مجموعه خالدنبی علیه السلام در حال انجام است.

atrackkh7

برای رسیدن به مجموعه زیارتی و گردشگری خالد نبی علیه السلام باید از شهرستان کلاله به سمت مراوه تپه حرکت کنید و بعد از گذشت حدود 18 کیلومتر، از سمت چپ به سمت روستای تمرقره قوزی خارج شده و با گذشت حدود 50 کیلومتر به محل زیارتگاه حضرت خالدبن سنان علیه السلام و قبرستان تاریخی این مجموعه برسید.

انتهای خبر/رضا جامی

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید