چاپ
دسته: خبر ویژه
بازدید: 367

وزارت آموزش و پرورش آب پاکی را بر روی دستان معلمان زحمت کش با سابقه دانشسرا ریخت.

به گزارش راه اترک، دولت دوازدهم را به طور قطع به خصوص در زمینه اقتصاد و به ویژه در آموزش و پرورش ، می توان سلطان بی تدبیری و ناامیدی نامید.

در اقتصاد وضعیت از تلاطم قیمتها و عدم ثبات و گرانی روزافزون خبر می دهد و در آموزش و پرورش هم با ورود و امضاء سند ننگین 2030 در دولت اول آقای روحانی و حمله گازانبری مسئولین وزارت آموزش و پرورش به مفاهیم ارزشی و تغییر مفاهیم ارزشی در کتب درسی تا استخدامهای فله ای و بدون پشتوانه در  وزارت آموزش و پرورش که حکایت از بی برنامگی در جذب معلمان در سیستم آموزش و پرورش از طریق مراکز ویژه تربیت معلم حکایت دارد.

در این بین و در اوایل مهرماه امسال حرکتی در این دولت اتفاق افتاد که صدای اعتراض بسیاری از معلمان را برافروخت.

قانون عدم احتساب فاصله فراغت از تحصیل تا استخدام فارغ‌التحصیلان دانشسراها

بر اساس این قانون معلمانی که با سابقه آموزش دوره های دانشسرایی وارد آموزش و پرورش شده اند، علی رغم تعهد محضری که در ابتدی ورود به دانشسراها ثبت کرده اند، دوره ی فاصله بین فارغ التحصیلی تا زمان استخدامشان هرچقدر هم که باشد جزو سابقه خدمت آنها محسوب نمی شود و باید آن مدت را دوباره خدمت کنند!

این درحالی است که در سال 87 و 88 دیوان عدالت اداری رای به احتساب این سالها به عنوان سابقه خدمتی داد و بر اساس آن رای احکامی برای معلمان دانشسرایی صادر شد و کسورات قانونی هم از معلمان دانشسرایی کسر گردید.

این امر (یعنی صدور قانونی عدم احتساب فاصله فراغت از تحصیل تا استخدام فارغ‌التحصیلان دانشسراها) موجب گلایه مندی تعداد زیادی از معلمان با سابقه دانشسرایی در کل کشور شده است.

برخی از این معلمان در سالهای قبل بازنشسته شده اند و با صدور این قانون معلمانی که امسال و سالهای بعد قرار است بازنشسته شوند، دوره خدمت آنها طولانی شده و این امر برای این معلمان قابل پذیرش نیست.

در همین راستا و در تاریخ 7 فروردین ماه، وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه ای که در سایت این وزارت خانه منتشر شده، آب پاکی را بر روی دست این معلمان ریخت و قانون مطرح شده را به طور رسمی اعلام کرد.

هرچند ابلاغیه ای که در این خبر درج شده از نظ محتوایی مخدوش است و این نشان از عجله و عدم فهم موارد مورد اشاره توسط مسئولین وزارت آموزش و پرورش دارد.

در خبر منتشر شده نوشته شده : «  رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره 153 به تاریخ 12خرداد87 صرفا در خصوص احتساب فاصله خدمتی متعهدین خدمت از زمان فارغ‌التحصیلی تا زمان اشتغال صادرشده و به لحاظ اهمیت موضوع رأی مذکور طی بخشنامه شماره 212720 به تاریخ 20 دی94 با امضای وزیر محترم (وقت) ابلاغ شده است.»

این که مسئولین وزارت آموزش و پرورش از این رای چگونه برداشت کرده اند که این رای به نشانه عدم احتساب فاصله فراغت از تحصیل تا استخدام فارغ‌التحصیلان دانشسراهاست، نامفهوم و گنگ است.
مسئولین وزارت آموزش و پرورش بر اساس رای دیوان عدالت اداری که در بالا با خط قرمز تاکید شده  ، چنین برداشت کرده اند:« با عنایت به‌مراتب فوق و با توجه به‌صراحت بند 2 بخشنامه شماره 212720 به تاریخ 20 دی 94 وزارتی احتساب ایام بلاتکلیفی، مشمول دانش آموزان دانشسراها نمی‌شود.

این در حالی است که قانون عدم احتساب فاصله فراغت از تحصیل تا استخدام فارغ‌التحصیلان دانشسراها طبق خبر منتشر شده خود روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در مهرماه 91 صادر شده و مربوط به پذیرفتگان جدید می شود.

بر اساس مفاد نامه شماره 170061/810 به تاریخ 8 دی99 دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی در خصوص احتساب ایام بلاتکلیفی دانشسراها و مطابق رأی وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره 825 به تاریخ 1 مهر99 دانش آموزان دانشسراها، از ابتدای تحصیل به استخدام آزمایشی پذیرفته ‌نشده‌اند و آموزش‌وپرورش نیز تکلیفی در خصوص استخدام آنان پس از فراغت از تحصیل نداشته است.»

این بی تدبیری موجب بروز گلایه مندی معلمان این قشر فرهیخته جامعه می شود.

امیدواریم که مسئولین وزارت آموزش و پرورش نگاه تدبیرانه ای به قوانینی که صادر می کنند داشته باشند چرا که از وزارت آموزش و پرورش تدبیر باید برون تراود نه بی تدبیری.
جمعی از فرهنگیان با سابقه دانشسراهای تربیت معلم شرق گلستان