چاپ
دسته: خبر ویژه
بازدید: 375

gosfand

عشایر شرق گلستان، از تخصیص سهمیه بسیار ناکافی جو و علوفه در شرایط خشکسالی ، گلایه دارند.

به گزارش راه اترک، این جمله حضرت امام راحل را می توان به عنوان یکی از جملات اقتصادی مهم ایشان دانست چرا که عشایر در تولید مواد غذایی به خصوص مواد پروتئینی نقش اساسی و مهمی داشته و دارند.

کمک و برنامه ریزی درست در حمایت از این قشر بسیار ارزشمند کشور را از واردات بسیاری از مواد غذایی بی نیاز می کند.

کاهش بارندگی های امسال موجب رویش بسیار ضعیف علف در مراتع منطقه شرق گلستان شد و این امر موجب استفاده زودهنگام عشایر از علوفه و تغذیه انبار شده یا خریداری شده شد.

افزایش بیش از اندازه قیمت علوفه توسط دلالان هم موجب شد که برخی از دامداران ، دام خود را به بهای ناچیز به فروش بگذارند و بقیه هم با فروش دامهای خود، حتی دامهای مولد، نسبت به تهیه علوفه در زمان خشکسالی اقدام کنند.

حمایت امور عشایر اما متاسفانه به گفته عشایر بسیار ضعیف بوده است.

یکی از عشایر منطقه در گفتگو با راه اترک در این خصوص گفت: سهمیه اختصاص یافته جو برای هر دام ، 3 کیلو در ماه است که این سهمیه به خصوص در زمان خشکسالی تنها برای 3 روز کفایت می کند.

اراز محمد نیز که دامدار است می گوید: برای چرای دامهای خود مجبور شدیم سفال خالی زمینهای کشاورزی را هر هکتار 700 هزار تومان بخریم که این امر به خصوص برای ما که شغل اصلی ما دامداری است و باید دامهای خود را تا فصل رویش مراتع با همین علوفه های انبار شده سپری کنیم، خیلی گران درمی آید.

چادرنشین که از عشایر کرد منطقه هم هست می گوید: برای خوراک دامهای خود به مدت 20 روز مجبور شدیم که تعداد زیادی از گوسفندان خود را به قیمت کیلویی 20 هزار تومان (به صورت زنده) بفروشیم) و این یعنی نابودی زندگی عشایری!

عشایر منطقه شرق گلستان از مسئولین دولت سیزدهم درخواست دارند که برای حل مشکل علوفه آنها در شرایط خشکسالی اقدام فوری انجام دهند.

شهرستان مراوه تپه از مناطق مستعد پرورش دام در استان گلستان است.

انتهای پیام/رضا جامی