مخترع ورق مقاوم و سبک از مواد بازیافتی از عدم حمایت دولت ، گلایه کرد.
به گزارش راه اترک، جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی، رو به رشد بوده و این رشد مدیون همت و تلاش جوانان غیور این مرز و بوم است.
توجه به محققین و نخبگان کشور راه را برای تسلط دشمن می گیرد و می تواند ایران اسلامی را به الگویی تمام عیار در سطح جهانی تبدیل کند.
نگاه غرب گرایانه و تحقیر انگارانه به جوانان موجب سرخوردگی و بعضا فرار نخبگانی می شود و این امر با توجه به حتی طرحهای کاغذی می تواند کنترل شود.
در زیر گفتگوی ما با جوان نخبه ایرانی و طراح و مخترع ورق مقاوم و سبک از مواد بازیافتی را می خوانید.
علی سعیدی هستم، متولد۱۳۵۰ در شهررضای اصفهان و کارشناس هنر،گرایش صنایع دستی.
ازدوران راهنمایی علاقمند به هنر بودم و از همان زمان هم به دنبال اختراع و نو آوری.
به خاطر همین حس هم قبل ازدانشگاه، اولین و باکیفیت ترین فونهای عکاسی ایران را ساختم که هنوز هم مورداستفاده ی عکاسان قدیمی می باشد.
ازسال۷۸ به بعد،ساخت دکورهای عکاسی وآکسسوار صحنه ی نمایش و فیلم آتلیه های عکاسی راشروع و محصولات بنده هنوزدربسیاری ازآتلیه ها استفاده می شود.
درحال حاضر هم درحال ساخت تعدادی مجسمه انیمیشنی ازکاراکترهای کارتونی موردعلاقه ی کودکان هستم.
ماکت۳۳پل اصفهان،که برای اولین سال برگذاری جشنواره ی فیلم کودک دراصفهان، به سفارش کانون پرورش فکری اصفهان ساخته شد وطی چندسال برگذاری این جشنواره دراصفهان، به عنوان لوگوی جشنواره، ازشبکه های خارجی و داخلی به نمایش درآمد، ازجمله ساخته های بنده می باشد.
آقای سعیدی در خصوص ساخت ورق مقاومی که سبک هم هست و از مواد بازیافتی ساخته می شود ، گفت: حدود۱۷ سال قبل موفق به ساخت متریالی بااستفاده ازضایعات کاغذ و مقوا و بازیافت موی سرانسان و الیاف ابریشم داخل لاستیکهای فرسوده شدم که بدلیل هزینه ی بالای آزمایشات علمی جهت ثبت اختراع این متریال تاکنون موفق به ثبت آن نشده ام.
این متریال درساخت کلبه های ضدزلزله ونیز در بدنه ی ساختمانها می تواند جایگزین آجر و مصالح ساختمانی شود در حالیکه با ضخامت دو سانتیمتر دیوار هم استفاده ی حداکثری ازفضای ساختمان راموجب شده، کاملاضدآب،غیرقابل اشتعال،عایق الکتریسیته، عایق حرارت و برودت ونیزصوت، می باشد.
وی در خصوص این اختراع ادامه داد: این متریال همچنین درصنایع خودروسازی می تواند جایگزین خوبی برای ورق آهن باشد که ازاستحکام بسیاربالاتری برخورداراست،
در همان سالهای اول ساخت متریال ما ،دولت آلمان اعلام کردکه دوجوان آلمانی، بدنه ی اتوموبیل فوردرا باکاغذ ساخته اند و قرار است تولیدانبوه شود، ولی به دلیل ضدآب نبودن، هرگز به تولید نرسید، این در حالی است که ماده ساخته شده ما ضد آب هم هست.
این متریال بدلیل اجرای راحت و استحکام بسیار زیادخود، می تواند نیاز سازندگان ماهواره رانیزحل کند.
علی سعیدی در خصوص آخرین پروژه علمی و نوع آورانه خود گفت: اخیرا هم با اقتباس ازویدیوی بلوکهای بدون ملات،که مربوط به یکی ازکشورهای خارجیست، اقدام به طراحی و نمونه سازی چندمدل استرلیزه شده و بهترازآن، بصورت پکیج کامل و بسیارمناسب جهت استفاده درصنعت ساختمان کرده ایم که درصورت تامین سرمایه، بازارداخلی وخارجی بسیاربزرگی، آماده ی استفاده ازاین بلوک هست، و تحولی بسیاربزرگ درصنعت ساختمان می تواندایجادکند.
این مخترع اصفهانی اضافه کرد: ازجمله امتیازات این بلوک، نسبت به بلوکهای رایج ساختمانی، حذف ملات ونیروی انسانی کارگر جهت تهیه و حمل آن پای دیوار و نیزحذف نیروی متخصص استادکار، هزینه ی بسیار پایین ساخت، سرعت بسیار بالای چینش،حل شدن مبحث وال پست درنظام مهندسی به دلیل درگیرشدن هربلوک،از۴جهت با بلوکهای اطراف خود وضدزلزله بودن وعایق حرارت و برودت وصوت بودن دیوارحاصله می باشد.
وی در خصوص ثبت این اختراع آخری خود هم گفت: این طرح درحال اتمام مراحل ثبت طرح صنعتی بوده و آماده ی سرمایه گذاری و تولید می باشد و درحال حاضر مشتریان بزرگی داردکه بعداز مشاهده ی اولین واحد ساخته شده بااین بلوک، آماده ی پیش خرید به میزان بسیارزیادمی باشند.
علی سعیدی در پایان گفت: جوانان این مرز و بوم اگر توجه مسئولین به آنها باشد، کشور را در تولید همه کالاهای مورد نیاز مردم که به فعلا از خارج وارد کشور می شوند، خودکفا خواهند کرد.
وی اضافه کرد: ما توجه مسئولین و الزام دولت به کارخانه داران برای توجه به اختراعات نخبگان و محققین را می خواهیم.
انتهای پیام/رضا جامی