حجت الاسلام طائب :گر آمریکا آمد و گفت که من یک کشور هستم مانند اوگاندا و ...و شما هم یک کشور مستقل و بزرگ هستید، می خواهیم با هم رابطه برابر ایجاد کنیم، چه کسی با آن مخالف است. هیچ کس!
به گزارش اترک :با نگاهی به رویکرد 35 ساله دولت امریکا میتوان به این نتیجه رسید که ایالات متحده امریکا ماهیتا با انقلاب اسلامی در تضاد است و این تغییر گفتار کنونی سیاستمداران امریکایی تنها در پی فریب مسئولان ایرانی است.
حجت الاسلام طائب معتقد است امریکا به هیچ وجه به دنبال مذاکره و ارتباط با ایران نیست و پیشنهادهای اخیر یک بازی رسانه ای و در واقع یک "نبرد دیپلماتیک" است. او به عنوان نمونه به حذف شبکه های ماهواره ای ایران اشاره میکند و میگوید: کسانی که حاضر به ارتباط ما با مردم دنیا از طریق یک شبکه تلویزیونی نیستند چگونه حاضر میشوند سفارت و دفتر فرهنگی جمهوری اسلامی در امریکا باز گشایی شود. ایشان در ادامه راه کارهایی برای مقابله با این نبرد دیپلماتیک ارائه میکند.
متن گفتگویی حجت الاسلام طائب برای مردم منتشر می گردد.
برای مردم:رابطه آمریکا با ایران قبل از انقلاب چگونه بوده است؟
طائب:در سالهای قبل از انقلاب، آمریکا ایران را به کشوری تحت تملک خود درآورده بود و در واقع ایران مستعمره ایالات متحده شده بود، تمام منافع و منابع و ذخایر این مملکت را به دلخواه خود خرج میکرد و با حمایت های خود از یک دیکتاتور ظالم، حکومت نامشروع او را تقویت میکرد. حتی بسیاری از عزل و نسب ها هم به دستور آمریکا انجام میشد. اما در فضای افکار عمومی - بوسیله دستگاه های رسانه ای خود- القا میکرد که ما به نفع منافع ملت ایران کار می کنیم و میخواهیم به مردم ایران کمک کنیم. این روند همواره و همیشه بوده است.
برای مردم:ریشه دشمنی آمریکایی ها با انقلاب اسلامی چیست؟
طائب: با انقلاب مردم ایران و کوتاه شدن دست آمریکا دو ضربه به پیکره ایالات متحده وارد شد. اول آنکه دستش از منابع سرشار ایران و موقعیت بسیار مهم آن در منطقه کوتاه شد. دوم آنکه خود را با یک نظام و الگویی مواجه دید که اگر شکل بگیرد و بتواند خود را به جهان معرفی کند، تمام نظام شیطانی غرب را زیر سوال خواهد برد و دیگر آینده ای برای آمریکا قابل تصور نخواهد بود؛
آنها به دنبال پایان تاریخ بشر بر اساس نظریه لیبرال دمکراسی بودند اما به یکباره انقلاب اسلامی آمد و الگویی جدید را ارائه کرد، الگویی که بر مبنای فطرت بشر است و اگر درست شناخته شود، همه مردم جهان از آن استقبال خواهند کرد.
برای مردم: دشمنی آمریکا بعد از بهمن 57 شروع شد یا بعد از آبان 58 ؟
طائب: ایالات متحده از همان روز اول دشمنی ها را آغاز کرد. ابتدا تلاش کرد تا با کودتای نظامی این نظام نوپا که هنوز شکل نگرفته بود را سرنگون کند. اما لطف خدا، هوشیاری مردم و هدایت های حضرت امام (ره) تمام طرح های کودتا را با شکست مواجه کرد. همین جا بود که لانه جاسوسی آمریکایی ها لو رفت.
یعنی دانشجویان و فعالان سیاسی متوجه شدند که این برنامه ها در کجا و توسط چه کسانی طراحی میشود. به همین خاطر بود که در حرکتی خودجوش و انقلابی آنجا را تسخیر کردند. در واقع 13 آبان 58 پاسخی بود به دشمنی های آمریکا.
برای مردم: بعد از آبان 58 این دشمنی تشدید شد؟ درست است؟
طائب: بله؛ اما چرا؟ چون آمریکایی ها متوجه شدند با نظامی روبرو هستند که از پشتیبانی مردمی برخوردار است و با طرح هایی مانند کودتا نمی توانند آن را از پا در بیاورند، سراغ طرح های اصلی خود رفتند. اولین گزینه آنها هم گزینه نظامی بود.
شما بدانید؛ آنها معمولا در انجام هر عملیات، دو جنبه داخلی و خارجی آن را باهم دنبال می کنند. یعنی پوسیدگی درونی و فشار از بیرون. خب، وقتی گزینه نظامی را علیه ملت ایران انتخاب کردند، برای آنکه بتوانند داخل را از هم بپاشانند، دست به ترور زده و نفرات تاثیر گذار انقلاب را به شهادت رساندند و همچنین با ترور کور مردم، تلاش داشتند تا فضای وحشت و دلسردی را بر کشور حاکم کنند. برای فشار از بیرون نیز، صدام را تحریک کردند و تمام امکانات خود را در اختیار او قرار دادند تا به ایران حمله کند و او را هشت سال در برابر ملت ایران تجهیز کردند.
بعد از اینکه از گزینه نظامی ناامید شدند، دست به اقدام نرم زده و تهاجم فرهنگی را برای فروپاشی درونی جامعه به کار بستند تا انگیزه دفاع از انقلاب را دربین مردم از بین ببرند و تحریم اقتصادی را برای ایجاد فشار خارجی بر ملت ایران طراحی کردند و هر روز بر حجم آن افزودند تا بتوانند با ایجاد مشکل معیشت، مردم و نظام اسلامی را به زانو دربیاورند.
برای مردم: در بسیاری از این طرح ها، آمریکا تنها نبود و کشورهای زیادی با او همراهی کردند! مانند جنگ، تحریم و...
طائب: آمریکا با تکیه بر دو مفهوم نقض حقوق بشر و حمایت از تروریست توانسته افکار بین الملل را با خود همراه کند. همانطور که عرض کردم آمریکا همواره تلاش کرده تا با استفاده از توان رسانه ای خود، جنایات و چپاول های خود را موجه جلوه داده و واقعیات را به صورت وارانه به افکار عمومی جهان القا کند.
برای مردم: اما آمریکا چندسالی است که پیشنهاد مذاکره با ایران را مطرح کرده؟ یعنی به ظاهر هم که شده دست از دشمنی برداشته، درست است؟
طائب: خیر؛ این یک بازی جدید است. در این سالها مردم ایران با استقامت خود و با مظلومیت خود و البته با استفاده از توان محدود رسانه ای توانستند پیام هایی را به افکار عمومی جهان برسانند. آرام آرام میرفت تا جهانیان متوجه شوند که چه کسی به دنبال جنگ طلبی، نقض حقوق بشر و حمایت از تروریست است.
خب، آمریکا میبیند که نقاب ساختگی اش در حال افتادن است. یعنی مردم دنیا آگاه میشوند که این آمریکاست که مرتبا ایران را به حمله نظامی تهدید می کند، تحریم های غیر انسانی را به بهانه ساخت سلاح هسته ای بر ایران اعمال میکند و در مقابل رهبر حکیم انقلاب، ساخت و استفاده از سلاح هسته ای را حرام اعلام میکند. شما بدانید که اینها سالها تبلیغ کرده اند که نظاکم ایران بنیادگراست به این معنا که بر اساس فتوای شرعی اداره میشود.
برای مردم: می توانید تحلیل جامع خود از پیشنهاد مذاکره را بفرمایید؟
طائب: به طور مختصر عرض میکنم که ایالات متحده به خاطر اینکه آن ژست صلح طلبی و دفاع از حقوق بشر را حفظ کند و آن روحیه کدخدا منشی و ابرقدرتی خود را نشان دهد مجبور است که به ایران پیشنهاد مذاکره دهد. تا از این طریق به دنیا بگوید که من به دنبال کنترل ایران –که همان محور شرارت است- از طریق مذاکره هستم و می خواهم از روش های صلح جویانه استفاده کنم و این ایران است که به دنبال دشمنی و جنگ افروزی است.
البته این پیشنهاد هم در راستای جنگ طلبی آمریکایی هاست. به این معنا که به افکار عمومی دنیا بگویند؛ ما صلح طلبیم و پیشنهاد مذاکره دادیم، ایران جنگ طلب بود و نپذیرفت، پس بیایید تا با هم اجماع کنیم و با فشار و تحریم و جنگ ایران را تسلیم و نابود کنیم.
برای مردم: پس شما معتقدید که آمریکا به دنبال ایجاد ارتباط با ایران نیست؟
طائب: مشخص است که نه! آنها می دانند که صدای انقلاب اسلامی بیدار کننده ملت هاست. چرا که حرف ما برخواسته از فطرت پاک و مشترک انسان است. آنها میبینند که در آمریکای جنوبی، شمال آفریقا و هرجای دیگر که حرف انقلاب اسلامی شنیده شده است، مردم دیگر حکومت های ظالم و وابسته به آمریکا را تحمل نکرده اند و بیدار شده اند.
فکر میکنید چرا آنها شبکه های پرس تی وی و والعالم را از روی ماهواره های خود بر می دارند؟ چون میترسند که صدای ملت ایران شنیده شود و مردم خود آمریکا هم خواستار برچیده شدن نظام ناعادلانه سرمایه داری شوند. تنها ارتباط ما با مردم آمریکا از طریق رسانه ها بود، اما آنها شبکه های ما را به صورت غیرقانونی قطع می کنند. یعنی همچنان خواهان قطع ارتباط با ایران هستند.
آنها که تحمل یک شبکه تلویزیونی ساده را ندارند چگونه حاضر می شوند که سفارت ایران و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آمریکا بازگشایی شود؟ شما یقین بدانید که پیشنهاد مذاکره تنها یک گزینه برای سرنگونی نظام اسلامی است. نبرد دیپلماتیک آمریکایی ها در پی شکست نبرد نظامی و نبرد نرم آنهاست.
برای مردم: شما فرمودید نبرد دیپلماتیک، راهکار مقابله با این طرفند غربی ها را چه میدانید؟
طائب: مقابله با هر تهاجمی راهکار مخصوص خود را دارد. خب، جنس پیشنهاد مذاکره آمریکا از جنس فریب افکار عمومی است. راهکار مقابله با آن هم روشن است. ما باید با تمام توان تلاش کنیم تا ماهیت آمریکا را به افکار عمومی جهان و ایران معرفی کنیم. یعنی نشان دهیم آن دولتی که حامی تروریست است، جنایتکار است، دروغگوست، جنگ طلب است و حتی به مردم خود رحم نمی کند و ظلم و بی عدالتی را به اوج رسانده، دولت ایالات متحده آمریکاست و آن دولتی که همواره تلاش کرده از مستضعفین جهان حمایت کند و اندیشه اش برقراری عدالت و صلح است، دولت جمهوری اسلامی ایران است.
برای مردم: پس به نظر شما ایجاد رابطه ایران و آمریکا، به ضرر آنهاست؟
طائب: شما یادتان هست. ابتدای انقلاب، ملت ما شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر شوروی را با صدای بلند فریاد می زدند، چرا که می دانستند این ها کشورهای مستکبر و سلطه گری هستند، اما در همان زمان سفارت شوروی و آمریکا در ایران باز بودند؛ چرا که ما می خواستیم با مردم این کشورها ارتباط داشته باشیم و سعی کنیم که اثر گذار باشیم. تازمانی هم که شوروی سفارتش را نبست و یا آمریکا بر علیه ملت ایران توطعه نکرد و سفارتش به جاسوسخانه مبدل نشده بود، این ارتباط بین دو ملت ادامه داشت. آنها بودند که ارتباط را قطع کردند نه ما.
برای مردم: اگر آمریکا واقعا بخواهد با ایران رابطه داشته باشد، باید چکار کند؟
طائب: خب، حالا اگر آمریکا بخواهد ارتباط مجدد برقرار کند –که من بسیار بعید میدانم- یعنی بخواهد ارتباطی را که خودش مسبب قطع شدنش بوده دوباره احیا کند؛ باید چکار کند؟
اول آنکه باید اعتماد سازی کند. یعنی لااقل بخشی از خسارت هایی که به ملت ایران وارد نموده را جبران کند.
دوم آنکه به دنبال یک رابطه برابر و همسان باشد، نه آنکه خودش را ارباب جهان بداند و بخواهد با ما رابطه "ارباب و نوکر" ایجاد کند. نه! به تعبیر حضرت امام "رابطه گرگ و بره" مورد پذیرش ما نیست. اما اگر آمریکا آمد و گفت که من یک کشور هستم مانند اوگاندا، آلمان، کوبا و... و شما هم یک کشور مستقل و بزرگ هستید، می خواهیم با هم رابطه برابر ایجاد کنیم، چه کسی با آن مخالف است. هیچ کس!
برای مردم: آیا مذاکره یا ایجاد ارتباط با امریکا برای کشوری که سالهاست ادعای پایبندی به اصول اسلامی را دارد، صحیح است؟
طائب: من به شما عرض کنم، اصولا دین اسلام بر مبنای مذاکره بنا شده است. "ادعوا الی ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه و جادلهم بالتی هی احسن". ما دستور داده شده ایم که با حکمت و موعظه و جدال احسن با مردم جهان و غیر مسلمین مذاکره کنیم و آنها را دعوت و هدایت نماییم. اما به آن شرطی که عرض کردم. یعنی اولا آنها خوی شیطانی و استکباری را کنار بگذارند و ثانیا تا حد امکان جنایاتی که علیه ملت ما انجام داده اند را جبران کنند./برای مردم