سخنگوی قوه ی قضاییه :افراد زندانی با میوه و امکاناتی که در زندان در اختیار دارند در طول مدت زمان مشروب تهیه می کنند .
به گزارش اترک به نقل از واحد مرکزی خبر :حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری امروز بازرسی از بندهای هر زندان را امری متداول، معمولی و لازم خواند و گفت: این اقدام در سالیان گذشته مکرر رخ داده است و پس از این هم انجام می شود. در هفته های اخیر رسانه های بیگانه و مغرض و افراد ضد انقلاب خارج نشین با حمایت جریان فتنه در داخل در موضوع زندان اوین غائله به وجود آوردند .
وی در خصوص بازرسی از بندهای هر زندان گفت: اگر احیانا زندانی در زمان بازداشت بودن ، مرتکب جرم جدیدی شود و اشیاء ممنوع وارد بند کند جرم و قابل تعقیب است و به هیچ زندانی اجازه نمی دهند در داخل زندان بر خلاف ضوابط رفتار کند .
وی با اشاره به اینکه قوه قضائیه به مقررات و اصول پایبند است، افزود: هرگاه کارمند زندان و یا زندانی طبق مقررات عمل کند حمایت می شود و اگر خلافی کند بر خورد می شود و ما دراین خصوص به هیاهوها و سر و صداهای رسانه های مغرض توجه نمی کنیم .
محسنی اژه ای افزود: کسانیکه در داخل و خارج زندان غائله آفرینند و به اموال زندان آسیب برسانند برایشان پرونده تشکیل می شود .
وی در بخش دیگری از سخنانش جابجایی رئیس سازمان زندان ها و انتصاب آقای اسماعیلی به عنوان رئیس کل دادگستری استان تهران را موضوعی از پیش برنامه ریزی شده خواند و گفت : متاسفانه برخی از روی غفلت یا دلایل دیگر خلاف واقعیت را مطرح کرده اند .
وی گفت: آقای اسماعیلی شایستگی انتصاب را در چنین پستی دارد و انتصاب وی با موضوع بازرسی از بند زندان اوین مصادف شد .
سخنگوی قوه قضائیه گفت: شاید برخی ها بگویند که بهتر بود این انتصاب عقب می افتاد که باید پاسخ دهیم ما به خاطر غوغا سالاری افراد نمی توانیم کار خود را عقب اندازیم و اگر این کار را کنیم باز عده ای بهانه ای دیگر می تراشند .
وی گفت : جابجایی آقای اسماعیلی با آقای جهانگیر ارتباطی با این موضوع نداشت و این انتصاب برای آقای اسماعیلی ارتقاء محسوب می شود.
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر کشف گوشی های ماهواره ای و مشروبات الکلی را در بندی از زندان تایید می کنید یا نه گفت : برخی اشیاء به صورت قطعه قطعه وارد زندان می شود و این اقدام آرام آرام و با اشکال مختلف صورت می گیرد و در داخل زندان این قطعات ترکیب و به هم وصل می شوند و این اتفاق در برخی بندها رخ داده است .
وی گفت : در بحث مشروبات الکلی هم ما نقل قول آن نماینده مجلس را دروغ تلقی نمی کنیم اما افراد زندانی با میوه و امکاناتی که در زندان در اختیار دارند در طول مدت زمان مشروب تهیه می کنند و این به این معنا نیست که مشروب از بیرون وارد شود و یا اینکه پاتیل مشروب ساخته شود .
وی گفت : ما باید اجازه دهیم که اینگونه اطلاعات را مسئولان ذیربط اعلام کنند و در خصوص بند 350 زندان اوین لازم است که به سهم خودم از رسانه ملی که روشنگری کرد، تشکر کنم.
در ادامه خبرنگار روزنامه شرق پرسید بر اساس آیین نامه اجرایی سازمان زندانها ، زندانیان مجاز به خرید کتاب ، روزنامه و همچنین استفاده از تلفن همراه و رایانه هستند مگر مواردی که شرعاً استفاده از آن ممنوع باشد ؛ اینها جزو حقوق زندانیان است قبول دارید یا نه ؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت : شما دو بحث را مطرح کرده اید نخست اینکه زندانی مجاز است چه چیزی را ببرد و دوم اینکه چگونه ببرد ؟
سخنگوی قوه قضاییه گفت : زندانی اگر بخواهد نوشته ای را به خارج از زندان انتقال دهد حتماً باید با نظر سازمان زندانها باشد و حق ندارد مخفیانه چیزی را بنویسد و از زندان خارج کند.
محسنی اژه ای گفت : زندانی می تواند شی ای را داخل زندان هم بیاورد اما چگونه ؟ وی گفت : خیلی چیزها وارد کشور می شود اما شرایط دارد و باید گمرک نظر دهد و با اظهارنامه باشد و این موضوع در خصوص ورود هر شی ای به زندان هم باید ضابطه مند باشد .
این خبرنگار در سئوال دیگر پرسید با توجه به اینکه حتی رئیس جمهوری در خصوص مسئله ضرب و شتم در بند 350 هیاتی تشکیل داده است آیا قوه قضاییه با متخلفان برخورد می کند.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه زندانی هم حق و هم مسئولیت دارد گفت : اگر در یک بند خواستیم زندان را بازرسی کنیم و زندانی بدگویی و تعرض کند و شیشه بشکند این موضوع فرق می کند چرا که بند ، ملک شخصی زندانی نیست و شاید یک زندانی به بند و یا اتاق دیگر منتقل شود .
وی گفت : اگر چنانچه فرض کنیم زندانی مجاز است از خط تلفن در زندان استفاده کند مهم این است که پشت تلفن چه بگوید و حتی اگر ما در منازل خودمان هم از این وسایل استفاده غیرمجاز کنیم تحت تعقیب قرار می گیریم.
محسنی اژه ای گفت : البته گاهی اوقات مشاهده شده است کارمند زندان هم موثر بوده و تبانی کرده است که به تخلفات رسیدگی می شود و اگر کارمندی در حین بازرسی هم تخلف کند رسیدگی می شود .
وی در پاسخ به سئوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه چرا تلفن زندان قطع است ؟ گفت : اگر زندانی کار خلافی کند تلفنش قطع می شود و فرد نمی تواند بگوید که چون در زندان هستم هر کاری می توانم بکنم و حتی فردی هم که محکوم به قصاص است نمی تواند با این بهانه هر کاری خواست بکند .
سخنگوی قوه قضاییه گفت : به طور قطع آنها که در موضوع بند 350 قصد سوء استفاده داشتند و دارند موفق نمی شوند و قوه قضاییه هم اجازه نمی دهد .
اژه ای: چک ارزی بابک زنجانی پاس نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت : چک ارزی بابک زنجانی پاس نشده و پرونده وی در حال رسیدگی است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اینکه بابک زنجانی چکی صادر کرده بود که موعد آن ششم اردیبهشت بود آیا این چک پاس شده است یا خیر ؟ گفت: این چک ارزی پاس نشده است و تا زمانی که وی وجوهی به هر دلیلی گرفته ، برگردانده نشود تغییرات اساسی در پرونده وی اتفاق نمی افتد.
این خبرنگار در ادامه پرسید گفته می شود اگر بابک زنجانی بدهی خود را پرداخت کند آزاد می شود، محسنی اژه ای در پاسخ گفت: این بحث بعدی است و به طور کلی هر متهمی اگر تلاش کند که جبران مافات کند حتماً تغییری در روند رسیدگی به پرونده اش صورت می گیرد و در این پرونده نیز مسلماً قرار بازداشت وی تبدیل می شود و اینکه جزئیات آن به چه صورت خواهد بود این موضوع بر عهده قاضی پرونده است.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه گفت : اگر وی کل اموال را پس دهد به احتمال زیاد قرار بازداشتش به قرار وثیقه تبدیل می شود.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه قانون مبنی بر اینکه اگر بنا به اظهارات دادستان تهران ، بابک زنجانی با رد مال آزاد می شود پس چرا این موضوع برای مه آفرید خسروی در پرونده سه هزار میلیاردی اجرا نمی شود؟ افزود : اینکه اگر کسی آزاد شود به این معنا نیست که پرونده تمام شده است .
محسنی اژه ای همچنین در پاسخ به سئوالی که گفته می شود یکی از مدیران بانکی آذربایجان شرقی دستگیر شده است آیا شما این موضوع را تایید می کنید؟ گفت: بله دستگیری آن را تایید می کنم و چند وقت پیش یکی از مدیران عامل بانکی که پیش از این نیز در پرونده سه هزار میلیارد تومانی تحت تعقیب قرار گرفته بود پرونده مفتوحی داشت و در پرونده بابک زنجانی نیز تحت تعقیب قرار گرفت، بازداشت شد.
احکام غیابی برای ۴ نفر از عوامل فتنه ۸۸
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در هفته ای که گذشت ۴ نفر از عوامل فتنه که به خارج از کشور متواری شده اند به طور غیابی محکوم شدند .
غلامحسین محسنی اژه ای در شصت و یکمین نشست خبری خود افزود : این تعداد غیر از آن مواردی است که 2 هفته پیش اعلام کردم.
وی همچنین از ممنوع الخروج شدن تعدادی از عوامل فتنه نیز خبرداد .
اژه ای گفت: چون حکم قطعی نیست فعلا نمی توانم اسامی را اعلام کنم .
تغییری در وضعیت سران فتنه صورت نگرفته است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: هیچ تغییر و تصمیم جدیدی در وضعیت سران فتنه صورت نگرفته است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید بیش از سه سال از حصر خانگی سران فتنه می گذرد و یکی از آنها نیز برای حضور در دادگاه اعلام آمادگی کرده است، آیا قوه قضائیه برای برگزاری چنین دادگاهی آمادگی دارد؟ گفت: همان طور که پیش از این نیز گفتم در انتخابات سال 88 عده ای به مردم و کشور ظلم کردند، اموال مردم و دولت را تخریب کردند و مسجد را آتش زدند و در این میان افرادی از مردم و بسیج کشته شدند که ظلم بزرگی بود و آب به آسیاب دشمن ریختند.
وی ادامه داد: اینها قابل تعقیب و مجازات هستند اما نظام با یک سعه صدر و نگاه وسیع به این موضوع نگاه کرد.
محسنی اژه ای گفت: در حالی که قانون خیلی بیشتر از این را اجازه می داد که با آنها برخورد شود.
وی افزود: اکنون نیز در این خصوص تصمیمی گرفته شده و تغییر جدیدی در این تصمیم اتخاذ نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: اینکه برخی از مردم درخواست رفع حصر دارند، بخش عظیمی از مردم نیز تقاضا دارند که متهمان به اشد مجازات برسند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری که پرسید رئیس قوه قضائیه از دادستان های کل کشور خواسته است که بیش از این با فتنه گران مماشات نشود آیا در این خصوص ابلاغی صورت گرفته است؟ گفت: این موضوع قبلاً بوده اما دوباره تأکید شده است و همانطور که گفته شد کسانی که امنیت و آرامش جامعه را بر هم می زنند با آنها بدون اغماض برخورد شود که البته به این شکل نیز عمل می شود و کسانی که جرایم خشن دارند به سرعت به پرونده های آنها رسیدگی و مجازات می شوند.
وی در ادامه نشست خبری گفت: در سال 92 سیصدو پنجاه و هشت نفر محکوم به قصاص نفس بودند که با تلاش قوه قضاییه ، دادستان ها ، شوراهای حل اختلاف و رضایت اولیای دم این تعداد اعدام نخواهند شد .
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص نرخ دیه هم گفت: دیه در سال 93 برای ماههای غیر حرام 150 میلیون تومان و برای ماههای حرام 200 میلیون تومان است و این موضوع از اول فروردین قابل اجراست .
اژه ای افزود : طبق قانون رئیس قوه قضاییه می تواند تا آخر فروردین قیمت دیه را اعلام کند اما اجرای آن از اول فروردین است .
ورود دادستان به موضوع زیست محیطی فشافویه
سخنگوی قوه قضاییه گفت : دادستان به عنوان مدعی العموم در قضیه اسفناک فشافویه وارد شده است .
محسنی اژه ای افزود: با این حال از مسئولان محیط زیست و آب و فاضلاب انتظار داریم که نه تنها در این نقطه بلکه در هر جایی که به محیط زیست لطمه وارد می شود توجه بیشتری داشته باشند .
وی گفت: در این موضوع اتفاق تاسف باری رخ داد و در مدت زمانی کوتاه لطمه ای بزرگ وارد شد و تعداد زیادی ماهی از بین رفت .
وی گفت : در این خصوص پرونده تشکیل شده است و مسیر دنبال می شود .
اژه ای در بخش دیگری از سخنانش برخی اتفاقات جهان و منطقه را تاسف بار خواند و گفت :کسانیکه مدعی دموکراسی هستند نمی توانند ببینند که ملتی در عراق و افغانستان می خواهند انتخابات برگزار کنند و مردم را شب و روز به خاک و خون می کشند .
وی گفت: این تروریست ها از ناحیه قدرت های بزرگی حمایت می شوند که خودشان داعیه طرف داری از دموکراسی دارند .
اژه ای گفت: اینها پیشاپیش در رابطه با انتخابات سوریه اظهار نظر می کنند و می گویند قبول نداریم؛ شما کی هستید که قبول ندارید ؟
وی در بخش دیگری از سخنانش از صاحبان رسانه خواست اخبار صحیح و متقن منتشر کنند .
سخنگوی قوه قضاییه گفت: این اقدام به نفع همه و به نفع صاحب رسانه ها ست چرا که انتشار اخبار کذب و بی پایه موجب تشویش اذهان و بی اعتمادی می شود که همه برای جامعه و هم برای منتشر کننده مضر است.
بازداشت سه متهم در ارتباط با پرونده ستاد سوخت
سخنگوی قوه قضاییه گفت : در پرونده ستاد سوخت و یکی از باشگاه های ورزشی (پرسپولیس) سه نفر با قرار وثیقه بازداشت شده اند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای ، در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید پرونده دو تن از اعضای ستاد سوخت و باشگاه ورزشی پرسپولیس به کجا رسید و اتهامات آنها چه بوده است گفت : درباره جزئیات اتهامات تا وقتی که منجر به صدور حکم قطعی برای متهمان نشده است نمی توان اظهارنظر کرد و همانطور که بارها گفته ام خلاف قانون است اما در این خصوص پرونده ای تشکیل شده است .
وی افزود : همانطور که پیش از این نیز گفته ام 8 نفر به عنوان متهم تحت تعقیب قرار گرفته اند که ممکن است برخی افراد به این تعداد اضافه و یا از این تعداد کم شده باشد که هم اکنون سه نفر با قرار وثیقه بازداشتند و بقیه نیز با تامین وثیقه آزاد شده اند.
محسنی اژه ای گفت : پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و رسیدگی به آن ادامه داد و متهمان پرونده نیز از ستاد سوخت و این باشگاه ورزشی است .
محسنی اژه ای در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید گفته می شود علت توقیف روزنامه ابتکار به خاطر انتشار خبر برکنار اسماعیلی رئیس سابق سازمان زندانها بوده است آیا در این خصوص با دیگر رسانه هایی که این خبر را منتشر کرده اند برخورد می شود.
وی در پاسخ گفت : باید دید تبعات سوء انتشار این اخبار چگونه است .
وی ادامه داد به هر حال فردی که مسئول روزنامه است و خبری را که منتشر می کند در این شرایط اگر خبر دروغ و کذبی باشد طبیعی است که هر چه سریعتر باید با آن برخورد شود و اگر دیگر نشریات و رسانه ها نیز ثابت شود که اخبار کذبی منتشر کرده اند درباره آنها نیز برخورد صورت می گیرد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا مدیرعامل بانکی که اعلام کردید دستگیر شده است در تبریز بود گفت : آن فردی که مورد نظر من بود در تهران است نه تبریز .
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری مهر در خصوص آخرین نتایج پرونده تصادف اسکانیا در جاده تهران ـ قم و همچنین حادثه سد کارون گفت : در بحث سد کارون ، اوضاع بسیار خوب پیش رفت و قبل از اینکه پرونده به سرانجام برسد به صدمه دیدگان ، علی الحساب دیه پرداخت شد .
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد : در خصوص پرونده سد کارون اقداماتی از قبیل اضافه شدن روشنایی هم انجام شد و دولت هم باید در خصوص احداث پل ورود کند اما باید از همکاری وزارت نیرو در این خصوص تشکر کرد .
وی درباره پرونده اسکانیا گفت : این موضوعی متفاوت است چرا که شرایط و نواقصی برای این وسیله نیز وجود دارد و این پرونده هنوز به نتایج نهایی نرسیده است و پیگیریم.
وی گفت : این پرونده دارای دو بخش قضایی و فنی است و آن طور که در موضوع سد کارون پیشرفت کرده ایم این پرونده پیش نرفته است و سازمان های ذیربط باید در خصوص پرونده اسکانیا همکاریشان را بیشتر کنند.
محسنی اژه ای گفت : قاضی پرونده باید منتظر اعلام نتایج مسائل فنی باشد که همکاری وزارت صنعت ،معدن و تجارت در این موضوع بسیار مهم است .
پرونده سازمان تأمین اجتماعی بسیار گسترده است
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به خبرنگاری درباره آخرین وضعیت متهم پرونده سازمان تأمین اجتماعی و اینکه آیا کیفرخواستی در این پرونده صادر شده است یا خیر؟ گفت: برای متهم پرونده در بخش تأمین اجتماعی هنوز کیفر خواستی صادر نشده و هنوز پرونده در حال رسیدگی است.
وی افزود: همانطور که گفتم متهم این پرونده در سه بخش پرونده دارد که یک بخش از آن مربوط به سازمان تأمین اجتماعی است اما در دو بخش دیگر در یک بخش کیفرخواست صادر و در بخشی از پرونده نیز محکومیت حاصل شده است.
خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای درباره شایعه دستگیری پسر قالیباف اینکه آیا دستگیر شدن وی را تأیید می کنید یا خیر؟ پرسید که وی پاسخ داد: من این موضوع را تأیید نمی کنم و موضوع را از شما می شنوم.
همین خبرنگار ادامه داد: بازداشت وی دو ساعته بوده است و خبر آن نیز از سایت ها برداشته شد.
خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای درباره آخرین وضعیت پرونده نگین غرب پرسید که وی در پاسخ گفت: من از آخرین وضعیت این پرونده اطلاعی ندارم و نمی دانم چه مقدار واگذار شده است.
محسنی اژه ای در پاسخ به خبرنگار دیگری که پرسید سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده است که مرگ آقای علی خلیلی شهید امر به معروف و نهی از منکر بی ارتباط با ضربه ضارب نبوده است؟ گفت: در این خصوص باید دید دادگاه به چه نتیجه ای می رسد و اگر برای دادگاه اثبات شود که مرگ ایشان ناشی از جراحت اولیه بوده است، مسلماً روند رسیدگی به پرونده متفاوت خواهد بود و در این خصوص تصمیم گیرنده نهایی قاضی است و چه بسا ممکن است دادگاه بخواهد ، دوباره پزشکان این پرونده نظر بدهند.
موسسان هر نشریه باید از وقوع جرم خودشان پیشگیری کنند
سخنگوی قوه قضاییه گفت: برخورد با نشریات متخلف به میزان جرمشان بستگی دارد و همه جا نشریه بسته نمی شود اما موسسان هر نشریه باید بدانند که برخی جرم ها موجب لغو پروانه شان می شود .
حجت السلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری ، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا به جای توقیف یک نشریه فقط با متخلف برخورد نمی کنید افزود : همه جا که نشریه توقیف یا بسته نمی شود ؛ در قانون پیش بینی شده است که در برخی جرایم روزنامه ،توقیف و در برخی موارد پروانه به طور موقت یا دائم توقیف شود .
وی گفت: در مواردی هم ممکن است پروانه لغو شود و تعداد زیادی متضرر و بیکار شود و وقتی کسی روزنامه ای را تاسیس می کند باید بداند که برخی جرم ها موجب لغو پروانه می شود.
خبرنگاری در ادامه پرسید برخی روزنامه های اصلاح طلب وقتی توقیف می شوند در رسانه هایی دیگر و با نامی دیگر ادامه فعالیت می دهند . قوه قضاییه چه تمهیداتی در این خصوص اندیشیده است ؟ اژه ای گفت:فردی که متخلف است یا حداقل توجه اتهام به اوست و می خواهد تقاضای نشریه کند که در این خصوص هیات نظارت بر مطبوعات ورود پیدا خواهد کرد اما یک وقت است که در یک روزنامه تعداد کثیری کار می کنند و نمی توانیم بگوییم این افراد اجازه ندارند در جای دیگر مشغول شوند .
محسنی اژه ای گفت:در بازنگری قانون مطبوعات ابتدا فقط مدیر مسئول در خصوص آنچه در نشریه ای درج می شد مسئولیت داشت اما در بازنگری این قانون مقرر شد در عین اینکه مدیر مسئول ، مسئولیت دارد اما معاونان در جرم نظیر مقاله نویس و دیگر کارمندان نشریه هم تحت تعقیب قرار گیرند .
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تشویق مردم به خرید کالا از طریق جایزه ممنوع است یا نه ؟گفت:باید مصدایق بررسی شود .
این خبرنگار در ادامه پرسید پزشکی که تخلف می کند بیمارستانش تعطیل نمی شود و در موضوع اختلاس سه هزار میلیاردی هم حتی برخی بانکهای خصوصی که نقش داشتند تعطیل نشدند اما در خصوص تخلفات نشریات چرا نشریه را تعطیل می کنید ؟ اژه ای در پاسخ گفت : بالاخره هر قانونی که نوشته می شود شاید برخی احساس کنند که نیاز به بازنگری دارد .
وی گفت :در قانون پیش بینی شده است که توهین به مقدسات و مراجعه موجب بسته شدن یک نشریه می شود و فردی که اداره نشریه را بر عهده دارد خودش باید توجه کند .
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه با خودرو سازانی که در نصب ترمز ای بی اس اجناس مشابه را جایگزین کرده اند چه برخوردی می کنید؟ گفت: در این باره اطلاعاتی ندارم .
این خبرنگار در ادامه پرسید کمیسیون اصل 90 دستور توقف ساخت هتل 5 ستاره آریانا را در جاجرود داده اما استاندار مخالفت کرده است ؛ قوه قضاییه در این خصوص چه اقدامی خواهد کرد ؟ اژه ای در پاسخ گفت : کمیسیون اصل 90 دستور توقف و تخریب را نمی دهد و قطعا هم اینگونه عمل نکرده است.
بازگرداندن 100 هزار هکتار اراضی تصرف شده به دولت
سخنگوی قوه قضائیه گفت: سال 92 بیش از 100 هزار هکتار از اراضی دولتی که به صورت غیرقانونی تصرف شده بود در احکام قطعی به دولت برگردانده شد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که درباره برخورد با پدیده زمین خواری پرسید، گفت: یکی از مسائلی که در این سال ها توجه شده و اقدامات خوبی نیز در این خصوص صورت گرفته برخورد با پدیده زمین خواری است و این اقدامات باید ادامه داشته باشد.
وی افزود: اغلب این تصرفات غیرمجاز در منابع طبیعی، زمین های دولتی و زمین شهری است که اقداماتی که در سال های اخیر صورت گرفته این بوده که قوه قضائیه به عنوان مدعی العموم شورایی (شورای حفاظت از اراضی ملی) را تشکیل دهد که از دولت هم عضو این شورا هستند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در برخورد با پدیده زمین خواری باید طوری عمل شود که هیچ تصرفی در این باره صورت نگیرد و در این شورا نیز از دستگاه ها خواسته شده است طوری عمل کنند که تصرفی صورت نگیرد.
محسنی اژه ای افزود: از شهرداری خواسته شده است برای افرادی که به صورت غیرمجاز تصرف کرده اند مجوز ساخت و ساز صادر نشود.
وی گفت: به طور مکرر در جلسات مختلف از آنها می خواهیم اجازه ندهند زمین های دولتی و منابع طبیعی به تصرف افراد سودجو در بیاید و ساخت و ساز غیرمجاز صورت گیرد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: ممکن است گرفتن این زمین ها غیرمجاز نباشد اما به صورت غیرمجاز در آن ساخت و ساز صورت گیرد و در واقع زمین را به آن منظوری که گرفته اند، استفاده نکنند.
محسنی اژه ای گفت: در تلاشیم افرادی که این زمین ها را تصرف کرده اند از آنها رفع تصرف صورت گیرد و مجازات شوند و در آنجاهایی که این زمین ها به صورت مجاز تصرف شده و به صورت غیرمجاز ساخت و ساز انجام گرفته تخریب شود.
وی درباره متراژ این زمین ها نیز افزود: زمانی که حکم صادر و تا زمانی که حکم اجرا می شود و زمانی که در دست دولت قرار می گیرد متراژ این زمین ها متفاوت است و به همین دلیل است که آمارهای مختلفی از متراژ این زمین های رفع تصرف شده ارائه می شود.
وی افزود: اما به طور کلی در سال گذشته، 122 هزار و 193 هکتار از این اراضی تصرف شده دولتی رفع تصرف شده و به دولت برگشت داده شده است که عدد قابل توجهی است.
مدعی العموم معوقات بانکی را پیگیری می کند
سخنگوی قوه قضاییه گفت : مدعیالعموم در بحث معوقات بانکی در شهرستانهای مختلف تحقیق میکند و پرونده ها تشکیل شده است .
در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه خبرنگاری از وی درباره معوقات بانکی و پولهای کلانی که بانکها به برخی اشخاص داده اند پرسید و اینکه قوه قضاییه در این خصوص از بانک مرکزی تحقیق کرده است یا خیر.
محسنی اژه ای گفت : کسانی که از بانکها تسهیلات دریافت کرده و بازنگردانده اند چند دسته اند.
وی افزود: نخست افرادی هستند که بر خلاف قانون تسهیلاتی را دریافت کرده و باز نگرداندهاند که با این افراد برخورد می شود و تاکنون نیز پرونده هایی در استان ها تشکیل شده است.
وی ادامه داد : دسته دوم مربوط به کسانی است که بر خلاف مقررات تسهیلات را دریافت نکرده اند اما بر اساس مشکلات ناشی از شرایط بازار نتوانستند تسهیلات را بازگردانند که این افراد تحت تعقیب کیفری قرار نمیگیرند.
محسنی اژه ای گفت : دسته سوم افرادی هستند که بر خلاف قانون تسهیلات را دریافت نکرده اند اما این تسهیلات را در جای دیگری هزینه کرده اند که این افراد نیز مقصر هستند و باید تحت تعقیب قرار گیرند و در این خصوص بانکها نیز باید توضیح دهند.
وی ادامه داد : اگر بازرسان خود بانک ها و بانک مرکزی در این خصوص فعال باشند ، این اتفاقات یا رخ نمیدهد یا کمتر رخ میدهد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت : دادستانی نیز به عنوان مدعیالعموم در شهرستانهای مختلف تحقیق میکند و پرونده های تشکیل شده است.
وی افزود : البته تعدادی از آنها تسهیلات خود را تسویه کرده اند و برخی از افراد نیز با بانک ها مذاکره و توافق جدیدی کرده اند.
خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای درباره صحبت روحالله حسینیان مبنی بر اینکه قصد دارد فیلمی از مراسم روز زن در کاخ سعدآباد پخش کند پرسید که محسنیاژه ای پاسخ داد :هنوز که پخش نکرده اند.
وی در پاسخ به این سوال همین خبرنگار که آیا شما موافق پخش این فیلم هستید یا خیرگفت: هنوز پخش نکردهاند ، بگذارید پخش کنند ببینیم چیست.
خبرنگار دیگری از محسنی اژه ای درباره صحبتهای رییس مجلس شورای اسلامی درباره فیلم "من روحانی هستم" پرسید و اینکه قوه قضاییه قصد ورود به این موضوع را دارد یا خیر پرسید که محسنی اژه ای پاسخ داد : اگر چنانچه مطالب خلافی در این فیلم پخش شود و جنبه عمومی داشته باشد ، دادستان وارد میشود.
وی ادامه داد : حتی اگر جنبه عمومی نداشته باشد اما نسبت به مقامات توهین تلقی شود باز هم مدعیالعموم وارد می شود در غیر این صورت تنها با شکایت شاکی خصوصی قابل رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه من خودم هنوز این فیلم را ندیده ام و از محتوای آن اطلاعی ندارم و تنها نقل قول هایی از این شنیده ام گفت : نکته مهم این است که خیلی وقتها افراد چیزی را نمی بینند و قضاوت میکنند.
وی ادامه داد: به یکی از آقایان گفتم اگر فیلم را دارید ، بیاورید تا ببینیم موضوع چیست چرا که نقل قول ها دو نوع است ، یک نقل قول گفته که مطلقا دروغ نیست و در نقل قول دیگری گفته شده است بخشی از فیلم دروغ است و من نمیدانم کدام درست است.
محسنی اژه ای گفت : به هر حال دادستان تهران حتما موضوع را بررسی میکند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری که در این باره پرسید آیا در این مستند استناد به خاطره یکی از سران نظام که تاکنون نیز تکذیب نشده ، خلاف است یا خیر گفت: من نمیتوانم در این باره اظهارنظر کنم زیرا هنوز از محتوای فیلم اطلاع ندارم.
نظام قضایی ما از بسیاری کشورهای اسلامی پیشرفتهتر است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: دادستان کرج در بحث قطع دو هزار اصله درخت در باغ سیب مهر شهر کرج اقدامات خوبی انجام داده است .
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای افزود: دادستان کرج در این خصوص توضیح داد و من دیگر توضیح نمی دهم اما باید بگویم که قوه قضائیه نمیتواند در هر نقطه ای از زمین حضور داشته باشد بلکه این زمینها متولی دارد و متولیان باید مواظب باشند و اگر در جایی به کمک نیاز داشتند از قوه قضائیه درخواست کمک کنند و اگر هم کسی تقصیر داشته باشد به آن رسیدگی می شود.
وی گفت: دادستان کرج در این خصوص اقدامات خوبی انجام داده و گزارش خوبی هم ارائه کرده است .
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره رسیدگیهای قضایی به پرونده ها در ایران در مقایسه با دیگر کشورهای اسلامی افزود: نظام قضایی کشور ما از بسیاری کشورهای اسلامی پیشرفتهتر است ، اما این حرف به این معنا نیست که در هیچ یک از موارد آنها از ما جلوتر نباشند؛ ممکن است در پاره ای موارد آنها از ما جلوتر باشند اما در مجموع ما جلوتر هستیم .
محسنی اژه ای در ادامه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع پرونده اقتصادی صندوق بازنشستگی نفت (تولید قیر) گفت : هر چند که بخشی از پرونده در تهران مطرح بود اما این پرونده اکنون در اصفهان مطرح است و دادستان اصفهان اقدامات خوبی در این خصوص انجام داده اما هنوز پرونده به دادگاه نرفته است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضع 86 ایرانی که در مالزی به جرم مواد مخدر زندانی و در آستانه اعدام هستند؟ گفت : همانطور که ما نسبت به مواد مخدر حساس هستیم ، تعقیب و اعدام میکنیم ، آنها هم این موضوع را تعقیب میکنند.
وی افزود : ما مدام به مسافران هشدار می دهیم که مواد مخدر به خارج نبرید و توزیع نکنید .
محسنی اژه ای گفت : البته وزارت امور خارجه درباره احقاق حقوق اتباع ایرانی اقدام میکند و اگر نیاز باشد کمک شان می کند و روابط بین الملل قوه قضائیه نیز موضوع را دنبال می کند اما این بدان معنا نیست که میتوان جلوی مجازات افراد مجرم را گرفت.
خبرنگاری در ادامه از سخنگوی قوه قضائیه پرسید با توجه به اینکه شما فردی انقلابی هستید ، علت تعلل 5 ساله قوه قضائیه در برخورد با نشریه "مهرنامه" که یکسری از اعضای بنیاد اشرف پهلوی آن را اداره می کنند، چیست؟ که محسنی اژه در پاسخ گفت : مطالبی را که شما گفتید از آن بی اطلاعم بنابراین مستندات خود را به دادستان و هیئت نظارت بدهید ، قطعا رسیدگی می شود .
وی افزود: البته من دوست دارم فردی انقلابی باشم، اما نیستم .
محسنیاژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید بهتر نبود که موضوع بازرسی از اوین را قوه قضائیه اطلاع رسانی می کرد تا اینکه برخی رسانه های غربی به صورت مغرضانه آن را اطلاع رسانی کنند؟ گفت: این موضوعی نبود که قوه قضاییه بخواهد آن را اطلاعرسانی کند چرا که این بازرسی های نوبتی اغلب صورت می گیرد .
وی افزود : اینکه قوه قضائیه در بخش هایی از اطلاع رسانی ابتکار عمل داشته باشد و سریعتر عمل و به موقع و دقیق اطلاع رسانی کند این موضوع را قبول دارم اما این موضوعی نبوده که نیاز به اطلاع رسانی داشته باشد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اینکه رسانههای غربی این موضوع را مطرح کردند ، قطعا اهداف خاصی داشتند و غوغا سالاری کرده اند ، چرا که موضوع بازرسی یک موضوع عادی است که اتفاق افتاده و قطعا از این به بعد هم اتفاق میافتد.
محسنی اژه ای در ادامه در پاسخ به سوالی درباره صحبت های اخیر رئیس دستگاه قضایی و تذکر جدی به رسانه ها و اینکه این تذکرات تنها در باب مسائل سیاسی است یا مسائل دیگری را هم شامل میشود؟ گفت: قطعا تذکر رئیس دستگاه قضا برای مسائل سیاسی نبوده ، چرا که مسائل اقتصادی و فرهنگی نیز بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: روز گذشته یکی از همین روزنامهها از قول معاون اول رئیس جمهور تیتر اقتصادی زده بودند که تعجب کردم و وقتی موضوع را پیگیری کردم ، مشخص شد که چنین مطلبی کذب بوده است که قرار شد دادستان تهران موضوع را پیگیری کند .
محسنی اژه ای گفت: گاهی اوقات منتشر شدن خبرهای کذب اقتصادی زیانش به مراتب بیشتر از مسائل سیاسی است.