آیا صحبتهای یونسی کلید خوردن جدایی دین از سیاست است.
یونسی:«رییس جمهور به عنوان رییس جمهور و نه به عنوان یک روحانی مجری اسلام نیست، بلکه مجری قانون اساسی است.»
صحبتهای دوپهلو زدن این روزها از برخی از مسئولین دولت یازدهم زیاد شنیده می شود.برخی بر این باورند که این صحبتها بر مبنای سیاست سوفیستها می باشد.
سوفیستها در ابتدای سخنان خود از جملات عقلی و درست استفاده می کردند و در انتها جملات درست خود را با جملات غیر واقعی ادغام کرده و آنچه مدنظر آنها بود را به کرسی می نشاندند.
در همین روزها بود که صحبتهای وزیر کشور باعث مکدر شدن نمایندگان مجلس شد و ایشان در توضیح خود به آن معنای دیگری داد. وزیر کشور در صحبتهای خود از آمدن پولهای کثیف در بین نمایندگان مجلس خبر داده بود.
صحبتهای رئیس جمهور نیز در جمع نیروهای انتظامی در خصوص اینکه پلیس مجری قانون است نه مجری اسلام باعث واکنش برخی از مراجع و بزرگان کشور شد.
اما در تازه ترین صحبتهای از این دست در دولت یازدهم، یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتها نیز ضمن تکرار صحبتهای رئیس جمهور بر این قضیه پافشاری کرده اعلام می دارد:«رییس جمهور به عنوان رییس جمهور و نه به عنوان یک روحانی مجری اسلام نیست، بلکه مجری قانون اساسی است.»
یونسی در ادامه صحبتهای خود اجرای اسلام را به عهده رهبری می داند «یونسی مسئولیت اصلی اجرای اسلام در درجه اول را به عهده رهبری دانست و گفت: مقام رهبری حداقل دو وظیفه مهم دارد؛ یکی درباره کلیت جمهوری اسلامی و یکی هم اسلام. مراجع تقلید هم چنین مسئولیتی دارند؛ مراجع تقلید هم خود را در برابر اسلام مکلف می دانند و خود را مجری اسلام می دانند و همه روحانیون جز این وظیفه ای ندارند.»
در اعتقادات کشورهای لائیک عنوان می شود که امور مذهبی به عهده روحانیون و مراجع و شخصیتهای دینی است و امور سیاسی به سیاستمداران مرتبط می باشد.
در این بین اگر یک شخصیت دینی وارد سیاست هم بشود دیگر شخصیت دینی او در سیاستش دخالتی ندارد و او دیگر مجری اسلام نیست و تابع قانون می باشد!
جامی نویسنده اترک