با پيوستن گوچي به الوكره، ششمين مليپوش سرشناس تيمملي ايران هم لژيونر قطري شد.
به گزارش اترک به نقل از افکار،رضا قوچاننژاد همانطور که پیشبینی میشد راه سایر ملیپوشان سرشناس فوتبال ایران را درپیش گرفت و با پیوستن به الوکره به جمع لژیونرهای ایرانی حاضر در لیگ ستارگان قطر اضافه شد تا بیش از نیمی از تیم اصلی ایران در آن سوی آبهای خلیج فارس برای تیمهای عربی توپ بزنند.
چند فصل پيش حضور در ليگ امارات به يك عادت بسيار بد نزد فوتباليستهاي سرشناس ايران تبديل شده بود تا جايي كه در يك فصل ۱۴ ستاره فوتبال ايران در تيمهاي درجه دوم اماراتي عضويت داشتند و با وجود افت فاحش فني تنها پولهاي كلاني به جيب زدند! چه بسا همان اتفاق زمينه افت كيفي فوتبال باشگاهي ايران را فراهم كرد و حالا با ممنوعيت حضور ايرانيها در امارات همسايه كوچكتر اين كشور يعني قطر به مقصد اصلي ستارههاي سرشناس تيم ملي تبديل شده است. اتفاقي تلخ و نااميدكننده چون فوتبال عربها چيزي ندارد كه بخواهد به بازيكنان ايراني اضافه كند.
با پيوستن گوچي به الوكره، ششمين مليپوش سرشناس تيمملي ايران هم لژيونر قطري شد تا به اين ترتيب بيش از ۵۰ درصد تركيب اصلي تيمملي ايران در ليگ ستارگان حاضر باشند. خبري كه نه براي كارلوس كروش و نه براي طرفداران فوتبال ملي ايران نميتواند خبري خوشحالكننده باشد. بعد از حضور در جام جهاني تصور ميشد حداقل نيمي از اين بازيكنان را در فوتبال اروپا ببينيم اما زهي خيال باطل چون باشگاههاي اروپايي ديگر اعتماد اواخر دهه ۹۰ و اوايل هزاره سوم را نداشتند و ترجيح دادند در اين بحران مالي، پولهاي خود را بيجهت هدر ندهند. به همين خاطر ستارههاي فوتبال ايران ترجيح دادند به پيشنهادات وسوسهكننده تيمهاي قطري پاسخ مثبت داده و بيشتر به جيبشان بينديشند تا مسائل فني و رشد و پيشرفت بيشتر. با نگاهي به ليگ ستارگان قطر ميتوان پي برد اگر امكانات سختافزاري آنها در اختيار باشگاههاي ايراني بود، الان تيمهاي كشورمان ميتوانستند يكي از مدعيان اصلي قهرماني در قارهكهن باشند اما با وجود اين امكانات هم بازيهاي ليگ قطر از كيفيت چنداني برخوردار نيست.
اشكان دژاگه، مسعود شجاعي، مهرداد پولادي، پژمان منتظري، سيدجلال حسيني و رضا قوچاننژاد سرشناسترين مليپوشان فوتبال ايران هستند كه با پوشيدن پيراهن تيمهاي قطري باعث شدند ليگ ستارگان اين كشور، دو برابر ليگ برتر ايران مليپوش اصلي تيم ملي را در اختيار داشته باشد. البته علاوه بر اين هستند بازيكنان ايراني ديگر كه مليپوش نيستند اما در فوتبال قطر بازي ميكنند از جمله مجتبي جباري كه به خاطر قرارداد نجومياش با الاهلي قيد حضور در تمرينات طاقتفرساي كروش قبل از جامجهاني را زد تا دچار مصدوميت نشود تا قيد دلارهاي قطريها را بزند! نكته جالب در كوچ ستارههاي ايران به قطر، حضور آنها در تيمهاي درجه دوم ليگ ستارگان است چون با نگاهي به جدول ردهبندي ميتوان پي برد كه تيمهاي مدعي قهرماني قطر ترجيح دادند به جاي سرمايهگذاري روي ايرانيها، پول خود را صرف خريد ستارههاي مطرحتر از اقصي نقاط فوتبالخيز دنيا كنند و بقيه تيمها به سراغ ايرانيها رفتند. الان بالاترين جايگاه در جدول ردهبندي در جمع تيمهايي كه بازيكن ايراني دارند، به امصلال اختصاص دارد كه پنجم است.
با نگاهي به ليست بازيكنان خارجي حاضر در ليگ ستارگان قطر ميتوان به صراحت گفت برخلاف نام اين ليگ ستاره چندان سرشناسي در فوتبال قطر ديده نميشد، گرچه براي همين تعداد هم سران متمول قطري سر كيسه را شل كرده و حتي ۱۰ تا ۱۵ ميليون پوند هم هزينه كردهاند؛ درست مثل گرافيته مهاجم برزيلي كه با پيراهن وولفسبورگ آلمان عنوان آقاي گلي بوندسليگا را نيز كسب كرد و چند ماه پيش به السد پيوست. از ولخرجي قطريها در بازارهاي نقل و انتقال تابستاني و ژانويه همين بس كه باشگاه العربي با هزينه سرسامآور عنوان هفتمين تيم ولخرج دنيا را به خود اختصاص داد تا در زمره تيمهاي ثروتمند هم قرار بگيرد، تيمي كه اشكان دژاگه را نيز از فولام به خدمت گرفت اما با اين حال همين العربي در حال حاضر عنواني بهتر از هشتمي را در ليگ قطر ندارد. نكته عجيبتر اينكه بازيكنان سرشناس كرهاي هم روي ايرانيها را در كوچ به ليگ قطر سفيد كردهاند تا جايي كه بيشتر باشگاهها سعي كردهاند از يك يا دو كرهاي هم در تيمهاي خود سود ببرند و سهميه بازيكنان آسيايي خود را با كرهايها پر كنند.