ملت ايران موضعگيري خوب چين در نشست 1+5 راهيچگاه فراموش نميکند
به گزارش اترک به نقل از سایت استانداری گلستان
استاندار گلستان گفت: بايد از ظرفيتهاي دو دولت جمهوري خلق چين و جمهوري اسلامي ايران براي رشد و توسعه دو ملت استفاده کنيم.
جواد قناعت بعدازظهرروز يکشنبه در ديدار با سفير چين و هيئت همراه در ايران اظهار داشت: مشترکات فراواني بين دو کشور ايران و جمهوري خلق چين در عرصه جهاني وجود دارد و هر دو کشور مستقل هستند.
وي به مشترکات مختلف دو کشور ايران و چين اشاره کرد و بيان داشت: مردمي بودن نظامهاي دو کشور، موضعگيريهاي مشترک در بعضي مسائل دنيا، موضعگيريهاي مشترک در خصوص کشور سوريه، همکاري بسيار خوب دولت و ملت چين به لحاظ تحريمهاي يکطرفه آمريکا عليه ايران از مهمترين مشترکات بين اين دو کشور است.
استاندار گلستان ادامه داد: موضعگيري خوب چين در نشست 1+5 را ملت ايران هيچگاه فراموش نميکند و محبتهايي که اين کشور در جنگ تحميلي از طرف کشور بعث صدام به ايران تحميل شد و ما از آن به عنوان دفاع مقدس ياد ميکنيم ستودني است لذا دوست داريم روابط اقتصادي گستردهاي با جمهوري خلق چين داشته باشيم.
قناعت در خصوص قانون سرمايهگذاري بيان داشت: اصل سود سرمايه را تضمين ميکنيم و امکان اخذ تسهيلات از صندوق توسعه ملي نيز وجود دارد اما انتقال تکنولوژي مستقل با مشارکت طرف گلستاني در زمينههاي کشاورزي، گردشگري، صنايع وابسته به کشاورزي و شيلات مورد توجه است.
وي با ارائه پيشنهاداتي، از سفير خلق چين خواست تا در پروژههايي که استان در حال اجراي آن است سرمايهگذاري شود و افزود: يکي از اين پروژههاي مهم پتروشيمي گلستان است که نزديک به 20 درصد پيشرفت فيزيکي دارد و ديگري نيز پروژه هتل پارتيا است که 80 درصد رشد فيزيکي دارد.
استاندار گلستان راهآهن گرگان-مشهد را از ديگر پروژههاي در حال انجام استان برشمرد و ابراز داشت: اين پروژه براي استان بسيار مهم و حياتي است که کار مطالعاتي آن به اتمام رسيده و در مرحله انتخاب پيمانکار است لذا براي اجراي پروژه از سوي استانداري گلستان آمادگي کاملي در اين زمينه وجود دارد.
قناعت اضافه کرد: در تمامي مراحل اجرايي از پيمانکار و مجرياني که در اين پروژه فعال هستند حمايت ويژهاي خواهد شد.
وي بيان داشت: پروژههاي جديدي را با مشارکت بخش خصوصي اعم از توليد الکتروموتورها، موتورهاي سبک يک سيلندر و چندسيلندر را قرار است شروع کنيم.
استاندار گلستان گفت: گلستان آمادگي ميزباني از گروه هاي مختلف سرمايه گذار از کشور چين به خصوص استان "جي جي يانگ" را دارد که در زمينه هاي تجاري، صنعتي و اقتصادي با استان همکاري داشته باشند.
قناعت در بخش ديگري از سخنانش به معرفي توانمنديهاي استان پرداخت و اظهار داشت : گلستان داراي 70 نوع محصول است که 3.5 درصد توليدات کشاورزي کشور را تامين ميکند.
وي افزود: گلستان به خاطر موقعيت جغرافيايي و همجواري با کشورهاي آسياي ميانه، برخورداري از مرزهاي خشکي و داشتن زبان و فرهنگ مشترک با کشورهاي CIS حائز اهميت براي روابط تجاري و اقتصادي است.
وي تنوع قوميتي در گلستان را از ديگر مزاياي استان برشمرد و تصريح کرد: بيش از 15 قوم در گلستان در کنار هم در فضاي مسالمتآميزي دوستانه و برادرانه با يکديگر زندگي ميکنند و به همين دليل از گلستان به عنوان ايراني کوچک ياد ميشود.
استاندار گلستان بيان داشت: اين منطقه از لحاظ ژئوپولوتيک مهم بوده و دسترسي به بازارهاي منطقه که چيزي حدود 250 ميليون نفر را شامل ميشود، داراي اهميت است.
قناعت برخورداري گلستان از دو گمرک و پايانه صادراتي را از ديگر مزيتهاي استان برشمرد و گفت: وجود فرودگاه بينالمللي، جاده ترانزيتي، برخورداري از بندر خصوصي خواجهنفس، راهآهن گرگان- اينچهبرون مزيتهايي است که ميتواند در ايجاد روابط، مهم تلقي شود.
وي در خصوص قابليتهاي کشاورزي گلستان ابراز داشت: 660 هزار هکتار اراضي زراعي در گلستان وجود دارد و در خصوص کشت گندم به لحاظ شاخص توليد، رتبه چهارم کشور و از لحاظ مرغوبيت اين محصول، رتبه اول را در کشور داريم.
استاندار گلستان با بيان اينکه 60 درصد دانههاي روغني کشور در گلستان توليد ميشود عنوان کرد: گلستان در زمينه توليد دانههاي روغني مقام اول را در کشور داراست و در بخش پرورش دام و طيور بيش از پنج ميليون واحد دامي در گلستان مشغول فعاليت هستند.
قناعت با بيان اينکه گلستان از 750 واحد فعال صنعتي برخوردار است افزود: 13 شهرک صنعتي و 9 ناحيه صنعتي در استان داريم، همچنين وجود مواد اوليه کافي براي صنايع تبديلي، وجود معادن فعال زغالسنگ، يد و کربنات کلسيم باعث ايجاد واحدهاي فعال معدني در استان گلستان شده است.
وي اظهار داشت: شهرک يکهزار هکتاري اترک، منطقه ويژه اقتصادي، پتروشيمي گلستان، سايت پرورش ميگو از واحدهاي بزرگي هستند که با راهاندازي آنها زمينه خوبي براي ايجاد واحدهاي صنعتي در استان فراهم ميشود.
استاندار گلستان در پايان به موقعيت بسيار خوب گردشگري در جزيره آشوراده اشاره وعنوان کرد: مصوبهاي از هيئت دولت داريم که پروژههاي گردشگري و شيلاتي با رعايت الزامات زيستمحيطي در جزيره آشوراده در دستور کار استان قرار بگيرد که يکي از سرمايهگذاران داخلي استان برنده مناقصه شد و با چند سرمايهگذار چيني مذاکره داشتند و بازديدي نيز از اين جزيره صورت گرفت که اميدواريم فتح بابي براي پيشرفت و توسعه باشد.