samiy

هدف ما برگزاری این جشنواره ها(جشنواره ی توت فرنگی و اسب ترکمن) در سطح ملی است.

 به گزارش اترک :قاسم سمیعی، ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران استان با بیان این که جشنوراه های روستایی تاثیر زیادی در جذب گردشگر به استان داشته اند، گفت: طی هفته های گذشته 2 جشنواره اسب روستای صوفیان و توت فرنگی روستای شفیع آباد فندرسک برگزار شد که استقبال چشمگیر هم استانی ها از این دو جشنوراه چشمگیر بود.

وی افزود: هدف ما برگزاری این جشنواره ها در سطح ملی است اما امسال به دلیل مدت زمان کوتاهی که در این سمت بودم موفق به هماهنگی لازم نشدیم، اما از امروز برنامه ریزی های لازم را برای ملی شدن این جشنواره ها انجام دادیم.

وی با درخواست از رسانه ها برای حمایت از برگزاری ملی جشنوراه های روستایی گفت: در این جشنوراه ها فرهنگ روستا، آداب و رسوم، غذاهای سنتی، لباس های محلی و صنایع دستی آن ها به نمایش در می آید.

سمیعی برگزاری مسابقات بازی های بومی محلی و همچنین موسیقی بومی مناطق را از برنامه های دیگر این جشنوره ها عنوان کرد و گفت: در جشنورارهایی مانند توت فرهنگی یا آفتاب گردان محصول مهم هر منطقه به نمایش گذاشته می شود و در کنار آن روستاییان تشویق می شوند مشتقات این محصولات مانند غذاها مربتط یا مرباهای هر محصول را درست کنند و آن ها را نیز به صورت مسابقه به رقابت بگذارند.

وی همچنین از تشکیل شورای فرهنگی در روستاهای استان خبر داد و گفت: برنامه محور کردن فعالیتهای فرهنگی در روستاها یکی از اهداف تشکیل این شورا است.

به گفته وی، بهره مندی از توان عناصر بومی فرهنگی و همچنین استفاده بهینه از اندیشه ها و تجارب موجود و کارشناسی شدن تصمیمات و اقدامات از دیگر اهداف تشکیل شورای فرهنگی در روستاهای استان می باشد.

سمیعی با اشاره به اهمیت انسجام بخشی و یک کاسه شدن فعالیتهای موازی و پرهیز از پراکنده کاری برای افزایش بهره بریدر فعالیتهای روستا افزود: این شورا در راستای هم افزایی و ایجاد وحدت رویه در انجام فعالیتها فرهنگی با محوریت مساجد در روستاها از میان ساکنین روستاهای مربوطه به عنوان بازوهای مشورتی و فکری دستگاه های اجرایی فرهنگی فعالیت می کند.

وی تصریح کرد: از 14 شهرستان استان 14 روستا از مراکز بخش که مرکز دهستان هستند به عنوان روستای پایلوت قرار گرفته اند و در حال فعالیت می باشند.

مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان در پایان خاطرنشان کرد: به منظور آسانتر کردن فعالیت شورای فرهنگی در سطح روستاها با دستگاه های اجرایی مرتبط جلساتی با ادارات کل استان از جمله اداره کل ورزش و جوانان، کتابخانه های استان، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بسیج سازندگی، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مدیریت حوزه علمیه  و صداوسیما  جهت همکاری و مساعدت در زمینه های فرهنگی برگزار گردید./گل رامیان