کارخانه ی سیمان گالیکش ،اولین محل دفن بهداشتی زباله در استان را از بین برد .
به گزارش اترک به نقل از نیلکوه :مردم گالیکش و روستاهای مسیر خاطرشان هست که پخش زبالههای شهری در مسیر جاده فارسیان چه صحنهی زشت و ناهنجاری را ایجاد کرده بود. بهطوری که آرزوی آن زمان مردم انتقال زبالهها و بازگشت زیبایی به این منطقه بود.
به هر طریق بود با حمایت وزارت کشور اولین طرح دفن بهداشتی استان گلستان در گالیکش به اجرا درآمد و همزمان محل پخش زبالهها در جاده فارسیان تبدیل به پارک شد و اگر زمان اجازه میداد با انتقال آب به بالادست ارتفاعات و ایجاد آبشار، زیباترین پارک گردشگری در منطقه نیز محقق میشد.
اجرای دفن بهداشتی زباله در محل فعلی کارخانه سیمان با دو هدف ایجاد شد. ابتدا دفن بهداشتی زباله و دیگری آسفالت جادهی مسیر بهمنظور دسترسی راحت تر کوهنوردان و گردشگران به کوه زیبای نیلکوه که جلوهای از ایستادگی و استقامت بود.
متأسفانه مسئولین وقت شهرستان آن چنان تحت تأثیر بزرگی کارخانه سیمان قرار گرفتند که نه تنها هکتارهای زمین محل اجرای دفن بهداشتی زباله را رایگان تقدیم کارخانه کردند بلکه 100 میلیون اعتبار هزینه شدهی آن را از بین بردند و برای همیشه قامت چون سرو نیلکوه را شکستند.
این نوشتار معنایش مخالفت با توسعه و پیشرفت نیست، توسعه و آبادانی نباید به قیمت از دست رفتن موفقیت های دیگر باشد. تأسف ازاینجهت است که منطقه دارآباد هم بهعنوان گزینه مورد قبول سرمایهگذار و استانداری مطرح بود اما چنان تحت تأثیر قرار گرفتیم که منطقهای که میتوانست به قطب گردشگری ما تبدیل شود دودستی و بدون بهدست آوردن امتیازاتی که بتواند مرهمی باشد تقدیم کردیم.
امروز کارخانه سیمان را باهر گذشتهای که داشت باید تحملش کرد، با آلودگیاش ساخت. حرفی نیست. سادهترین نکتهای که نمیتوان از کنار آن گذشت این است که مردم شهرستان گالیکش بخصوص روستاهای مجاور کارخانه، تمامی مشکلات ناشی از انفجار، آلودگی و از بین رفتن زمین های مستعد کشاورزی را تحمل میکنند اما هزاران تن محصولات این کارخانه بنام «پیوند گلستان» که عبارتی ناآشنا برای مردم کشور است به بازار عرضه میشود.
مسئولین و سرمایهگذاران کارخانه سیمان بهراحتی از کنار اسم گالیکش گذشتند و این در حالی است که بسیاری از کارخانهها سیمان (شاهرود، جوین، بجنورد، نکا و ....) محصولاتشان به نام شهر های محل استقرار کارخانه به بازار عرضه میکنند.
میطلبد مسئولین بخصوص فرماندار شهرستان تغییر عنوان تولیدات این کارخانه را بنام گالیکش در دستور کار خود قرار دهند و در کنار آن باوجود معادن مشابه در منطقه دارآباد بهرهبرداری از نیلکوه را بدین شکل متوقف کرده و اجازه ندهند بیش از این نیلکوه شرمسار نگاه مردمانی باشد که روزگاری کار روزانهی خود را برای قوت گرفتن بعد از ذکر باریتعالی با نگاه به نیلکوه آغاز میکردند.