یک روزنامه آلمانی در انتقاد شدید از سیاستهای عربستان در منطقه نوشت اگر دره سیلیکون نمادی از پیشرفت و تکنولوژی است عربستان هم دره ترور و عقب ماندگی است.
به گزارش اترک به نقل از فارس، روزنامه آلمانی «بیلد» امروز در مطلب نخست روزنامه خود گزارشی را منتشر کرد با این عنوان: «عربستان؛کشوری که غیر از نفت و خرما و تروریسم چیزی برای دنیا ندارد» نوشت که پس از اعدامهای 47 نفر در عربستان که گفته میشود این افراد گردن زده شده بودند و به صلیب کشیده شدهاند از برلین تا واشنگتن واکنش یکسانی را به دنبال داشت.
این روزنامه نوشت: «دولت آلمان همچنان ساکت است و تاکنون هم در زمینه ادامه صادرات تسلیحات به این کشور به اتفاقنظر نرسیده است. در سازمان ملل متحد و یا در اتحادیه اروپا هیچکس به این توجه ندارد که عربستان ریاست کمیسیون حقوقبشر در سازمان ملل را بر عهده دارد.»
«کمال داوود» روزنامهنگار عرب در این مورد میگوید: «غرب فراموش کرده است که پادشاهی سعودی رویکردی خشک مذهبی از اسلام را در پیش گرفته است و از داعش دفاع میکند و میکوشد تا این اقدام را مشروعیت ببخشد.»
دوستان عربستانی ما از صدها سال پیش هیچ دستاورد بیشتری نداشته است غیر از آنچه تاکنون به دنیا داده اند. این کشور فقط نفت، خرما و دیدگاههای رادیکال از اسلام برای ارائه به دنیا دارد و همزمان مکه به عنوان یکی از مقدسترین شهرهای جهان اسلام هم در اختیار عربستان قرار دارد اما همزمان با همه اینها در شرایطی است که فساد گسترده در مقامات دولتی این کشور رایج است، در موقعیتی نیست که بتواند صدها هزار زائر را سازماندهی کند.
بنابر آمارهایی که عربستان ارائه داده است، بیش از 700 نفر سپتامبر گذشته در مکه کشته شدند این را میتوان با مرگ 700 نفر از گردشگران در واتیکان هنگامی که میخواستند وارد کلیساهای «سنت پیتر» و «سنت سیستین» بشوند، مقایسه کرد.
«کمال داوود» همچنین نوشت: «در یک کلام باید گفت که اگر دره «سیلیکون» نمادی از تکنیک و نوآوری باشد، عربستان هم دره «سلفیگری» برای ترور و عقبماندگی است که با درآمد میلیاردی هزینههای وحشیگریهای افراطگرایان را میدهد. (دولت) عربستان چیزی مانند داعش است که به پیشرفت آن (هم) کمک کرده است.»
این روزنامه آلمانی در ادامه این پرسش را مطرح میکند که چرا عربستان همچنان دوست دولت آلمان است و می نویسد: «چرا که خانواده سلطنتی آلسعود دهها سال است که با پولهای خود ما، ما را مجذوب کرده است.
عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان می تواند در تعیین قیمت نفت دست داشته باشد. این کشور میتواند در صورتی که برای غربیها قیمت هر بشکه نفت را کاهش دهد. پولهایی که ما از فروش تانک به عربستان به دست میآوریم، آنها به صورت هوشمند بار دیگر در غرب سرمایهگذاری میکنند.