رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان کشوری بر اجرای دقیق تر طرح شهاب توسط آموزش و پرورش تاکید کردند.
به گزارش اترک، رهبر معظم انقلاب روز گذشته با جمعی از استعدادهای برتر علمی کشور دیدار نمودند.
ایشان در این دیدار علاوه بر بیان وضعیت علمی کشور و چند هشدار در خصوص دلسردکنندگان وضعیت علمی کشور و تواناییهای به دست آمده ایران به وزیر آموزش و پرورش تاکید کردند که بر اجرای طرح شهاب بیشتر تاکید کنند.
«ایشان همچنین موضوع شناسایی و پرورش استعدادهای برتر در دوران دبستان و متوسطه را بسیار مهم دانستند و با اشاره به طرح «شهاب» در آموزش پرورش افزودند: شخص وزیر آموزش و پرورش باید روند اجرای این طرح را مورد بررسی دقیق قرار دهد و اجازه ندهد که این طرح مورد بی مهری قرار گیرد.»
طرح شهاب چیست؟
: پيش از تاسيس بنياد ملي نخبگان، دانشآموز داراي استعداد برتر، تنها به فرد موفق در رقابتهاي تحصيلي گفته ميشد که بتواند به مراکز خاص مانند مدارس تيزهوشان راه يابد که اين نوع نگرش، منجر به ايجاد محدوديت براي عموم دانشآموزان ميشد. مطابق با سياستهاي نوين اتخاذشده در بنياد ملي نخبگان، دانشآموز داراي استعداد برتر، صرفا فرد درسخوان و باهوش نيست، بلکه دانشآموزي است که توانايي برجستهاي در حوزههاي مختلف استعدادي از خود بروز دهد و از خلاقيت و پشتکار نيز بهرهمند باشد
«شناسايي و هدايت استعدادهاي برتر» (شهاب) که مهمترين طرح شناسايي مستعدان در عرصه آموزش عمومي است، در تاريخ 25/11/1386 به تصويب هيئت امناي بنياد رسيد. پس از آن «شوراي راهبري طرح شهاب» با مسئوليت راهبري و نظارت در بنياد و «ستاد مرکزي اجرايي طرح شهاب» با مسئوليت اجراييسازي طرح در وزارت آموزش و پرورش تشکيل شد.
هدف از تصويب و اجراي طرح، شناسايي و هدايت آموزشي، تربيتي و معنوي مستعدان از دوره ابتدايي تا پايان دوره متوسطه با سازوکار مناسب است تا هويت ديني و ملي افراد تقويت شده و احساس مسئوليت نسبت به ايفاي نقش سازنده در کشور براي آنان حاصل شود.