وقتی می شود در بهشت زندگی کرد./اینجا مراوه تپه ، شهری با آب و هوا گرم و خشک است .
به گزارش اترک :به منطقه ی مراوه تپه که می آیی ،احساس می کنی اینجا کویر است. وارد شهر که می شوی ، کمی فکرت عوض می شود ، و وقتی وارد خانه ی مورد نظر ما می شوی ، چیز دیگری می بینی و چیز دیگری هم می گویی ...
از در حیاط که وارد میشوی انگار که وارد یک فضای دیگری می شوی. درختان انبوه تو را به یاد جنگل گلستان می اندازد. بوی نم و خنکی هوای حیاط باعث میشود که خیال کنی در داخل گلستانی دیگر هستی! انواع و اقسام درختان مثمر از قبیل : انگور ، هلو ، انجیر ، انار ، آلو ، زرد آلو ، مرکبات و حتی فندق و گردو و خلاصه هر درختی که در منطقه به بار می نشیند در این حیاط می بینید.
در یک اقدام خلاقانه یکی از شهروندان شهرو مراوه تپه به نام آقای اراز محمد شایان فر اقدام به پرورش و ایجاد باغی با درختان و گیاهان متنوعی از جمله لیمو ، فندق ، انار کرده است.
وی صیفی جات را نیز در همین حیاطش پرورش داده و آنها را در حلب های 17 کیلویی کاشته است و محصول هم بدست آورده .
آقای شایان فر هدف از این اقدام خود را علاقه به فعالیت های کشاورزی و باغبانیبیان می کند و می گوید : به علت نداشتن زمین زراعی اقدام به این عمل نموده است.
او به خبرنگار اترک گفت : مردم در صورت علاقه و تمایل می توانند در باغچه های کوچک خانه های خود ، محصولات باغی و زراعی بدست آورند. او همچنین اقدام به کاشت ذرت و آفتاب گردان در داخل لاستیک های فرسوده ی ماشین کرده و حیاط خود را به زیبایی خاصی آراسته است. او می گوید : مردم عزیز شهرستان مراوه تپه قدر زمین های کشاورزی خود را بدانند.
شایان فر در خصوص انگیزه اش در پیگیری این کار به خبرنگار اترک گفت :خواستن توانستن است و توصیه ای که به مردم و جوانان دارم این است که همچنان که حدیثی از پیامبر (ص) است که می گوید : کاشتن هر نهال درخت ثواب دارد ، خواهشمندم نگویند که حیاطمان کوچک است و فضا نیست ، در یک زمین یک متری هم میتوان درختانی را کاشت و فضای بسیار زیبایی درست کرد فقط باید اطلاعات کسب کنند.
وی آغاز کار خود را از کار با گلهای مصنوعی شروع کرده و به خبرنگار ما گفت : چند سالی با گل مصنوعی کار می کردم ولی بعد به سراغ گلهای طبیعی آمدم و روی آنها کارم را شروع کردم .
کم کم در حیاط درختانی از خانواده ی مرکبات و انگور را آغاز کردم . اوایل تجربه زیادی نداشتم اما از اینترنت و کتاب های باغبانی و زراعی کمک گرفتم و هر درختی را که در منطقه بار دهد را تجربه کردم و در حیاط کاشتم. اکنون در مورد اغلب آنها تجربه دارم.
الان 10 سال است که روی این باغ کار کرده ام و این حاصل یک تلاش 10 ساله می باشد.
هر درختی که می کاشتم همانند یک نوزاد باید از آن مراقبت می کردم ، نگهداری هر کدام شرایط خاصی می طلبد. بعضی از درختان سم و کود خاص لازم داشته و برای بعضی از آنها سم مضر است. بیماری های مسری ای بین درختان وجود دارد که باعث آلوده شدن فضای کل باغچه می شود.
خبرنگار اترک : کار پیوند را چگونه تجربه و از کجا شروع کردید؟
شایان فر:راستش در یک برنامه ی تلویزیونی دیدم و علاقه مند شدم و روی درختان امتحان نمودم! سال اول و دوم موفق نبودم و سال سوم بالاخره بعد از دیدن مستقیم و عینی پیوند زدن در کنار یکی از باغبانان ، امتحان کرده و نتیجه گرفتم. بعد از آن از طریق سایت های گوناگون اطلاعات جمع اوری نمودم و اکنون اطلاعاتم در این زمینه کامل است. اکنون 3 سال است که روی خانواده انواع مرکبات ، توت ها ، آلو و سیب ها امتحان کردم و توانستم نتیجه بگیرم.
خبرنگار اترک : در خصوص پیوندهایی که در مورد درختان انجام داده اید برایمان بگویید.
شایان فر : درخت های متفاوتی از جمله 4 نوع توت در یک پایه مادر ، به و گلابی و سیب در یک پایه مادر ، زرد آلو و آلوچه و گیلاس در یک پایه مادر دارد که همگی در سال دوم خود هستند و در سال آینده بار خواهند داد. همچنین در حیاط کوچک خانه ی ما الان 8 نوع انگور وجود دارد که بار دهی آنها از خرداد آغاز و تا اول مهر ادامه دارد. همچنین در تمامی چهار فصل سال توی حیاط خانه ی ما شما می توانید شاهد گل باشید و از دیدن آن لذت ببرید ، گل هایی که در برف و سرمای زمستان هم حیاط توی حیاط ما وجود دارد و حیاط ما را خوشبو و زیبا می سازد.
برای این شهروند خوش ذوق و خلاق شهرمان آرزوی موفقیت و سربلندی کرده و امیدواریم همه ی مردم شهرمان خانه های خود را با کاشت درخت و گل ، زیبا نمایند و از نعماتهای خوب خدا بهره ی بیشتری ببرند و با این کار هم به دستور پیامبر اسلام عمل نموده و هم از سخن رهبر معظم انقلاب تبعیت کرده باشند.
شایان فر خبرنگار افتخاری اترک