شهرداری های نوکنده، خان ببین و مراوه تپه برای کسب اعتبارات ملی و استانی در رتبه پنج شهرداریها قرار دارند.
به گزارش اترک به نقل از ایرنا، عبدالرضا چراغعلی در این باره اظهار کرد: وزارت کشور در نامه ای با ارتقاء درجه شهرداری نگین شهر موافقت کرد و این امر از سوی وزارت کشور و با بررسی های کارشناسی انجام شده است.
وی با بیان این که این ارتقاء به استانداری گلستان و شهرداری نگین شهر رسما ابلاغ شده است، افزود: این ارتقاء درجه توسط وزیر کشور ابلاغ شده که با همراهی و همکاری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و این دفتر و همچنین حمایت و پیگیری مجموعه شهرداری و حمایت شورای اسلامی شهر انجام گرفت.
وی اضافه کرد: در این نامه که به امضای عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور رسیده ذکر شده است: بنابر بررسی های به عمل آمده و مستند به ضوابط تعیین شده از طرف سازمان امور اداری و استخدامی کشور، از بیست و یک مرداد ماه 93 ارتقاء آن شهرداری مورد تصویب قرار گرفت تا ملاک عمل قانونی قرار گیرد.
وی با ابراز خرسندی از موافقت وزارت کشور، این تحول را مبنای تغییرات مثبت بعدی ارزیابی کرد و گفت: هر چه درجه شهرداری یک شهر بالاتر باشد از بودجه بیشتری برخوردار خواهد بود و امکان اجرای طرح های عمرانی بهتر فراهم خواهد شد و امیدواریم این اتفاق مبارک منجر به پیشرفت و توسعه شهری بیشتر نگین شهر شود.
نگین شهر که در اسفند ۸۳ از سوی هیات وزیران به شهر ارتقاء یافت از توابع شهرستان آزادشهر محسوب می شود که فاصله آن تا مرکز شهرستان ۶ کیلومتر و با مرکز استان ۸۵ کیلومتر است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری در ادامه گفت: هم اینک استان گلستان دارای 29 شهر است که شهرهای 'تاتارعلیا، مزرعه، سنگدوین، جلین، سرخنکلاته و فراغی درجه یک، فاضل آباد درجه 2، نوده خاندوز، انبارالوم، نگین شهر، سیمین شهر و اینچه برون درجه سه، دلند درجه چهار، نوکنده، خان ببین و مراوه تپه درجه پنج، آق قلا، بندرگز، رامیان، گالیکش و گمیش تپه درجه 6، آزادشهر، بندرترکمن، کردکوی، کلاله و مینودشت درجه هفت، علی آبادکتول درجه هشت، گنبدکاووس درجه 9 و گرگان دارای درجه 10 هستند.
چراغعلی افزود: در عین حال ارتقاء درجه شهرداری های گرگان از 10 به 11 و فاضل آباد از 2 به پنج و کلاله از هفت به هشت نیز در حال پیگیری است.
رتبه و درجه بندی شهرداری ها با شاخص هایی مانند تخصیص برخی اعتبارات ملی و استانی، تأثیر در توسعه شهرستان (مرکزیت استان) به عنوان یک شاخص، قدرت مانور بیشتر شهرداری در صدور مجوزات ساختمانی و فروش تراکم، بهبود و ارتقاء چارت سازمانی و افزایش سرانه خدماتی، توسعه سازمان های مستقل در شهرداری همچون حمل و نقل و ... سنجیده می شود.
برای ارتقاء درجه شهرداری ها نیز شاخص های مهمی چون افزایش آمار جمعیت، بیلان و تفریغ بودجه، حسابرسی سه سال آخر، ارتقاء افزایش بودجه، موقعیت جغرافیایی و نیز اهمیت سیاسی و اجتماعی شهرها در هر دوره پنج ساله مورد ارزیابی قرار می گیرد.