اینترنت روستایی در مراوه تپه به خاطر هزینه های بسیار بالای آن، با استقبال مواجه نشده است.
به گزارش اترک، امروزه بسیاری از امور از مجرای فضای مجازی در حال شکل گیری است و به قولی کسی که کار با فضای مجازی را بلد نباشد بی سواد است اگرچه دکترا داشته باشد.
دولت تدبیر و امید در همین راستا و برای توسعه خدمات آی تی اقدام به راه اندازی اینترنت پرسرعت(ADSL) در روستاهایی کرده است که تلفن ثابت نداشته و از تلفن های روستایی استفاده می کردند.
اما این اینترنت اگر چه وارد روستاها شد ولی هزینه های راه اندازی آن برای روستاییان بسیار بالا می باشد.
ابراهیم یکی از ساکنین روستای قازانقایه(اولین روستای دارای اینترنت پرسرعت در مراوه تپه) به علت نوع شغلش از این اینترنت استفاده می کند.
او از هزینه های بسیار زیاد تهیه این اینترنت در روستاها گلایه داشته و می گوید:ما در روستا علاوه بر هزینه های زیادی که برای داشتن امکانات باید نسبت به شهری ها صرف کنیم در این قبیل امور هم باید نسبت به شهریها چندین برابر هزینه کنیم.
ابراهیم در خصوص هزینه های اینترنت روستایی می گوید:در شهر شما فقط نیاز به یک درخواست دارید و اگر خواستید اینترنت طولانی مثلا یکساله بگیرید مودم رایگان هم می گیرید و با نصب مودم اینترنت شما فعال می شود.
وی ادامه داد:اما در روستا، شما ابتدا باید دستگاه خاصی را که کاری شبیه کار مودم را انجام می دهد تهیه کنید که قیمت این دستگاه از 180 تا 280هزار تومان قیمت دارد.
هزینه تهیه یک مودم وایرلس نیز که حدود 80 هزار تومان است باید به این هزینه اضافه کنیم.همچنین هزینه اینترنت در هر ماه را اگر با سرعت مناسب 30 هزار تومان در نظر بگیریم ، این هزینه در سال می شود 360 هزار تومان.
هزینه های اولیه تهیه اینترنت در روستا با هزینه های اولیه تهیه اینترنت در شهر به هیچ عنوان قابل قیاس نست.
در شهر با مبلغی در حدود 265 هزار تومان شما دارای اینترنت و یک مودم رایگان یک ساله می شوید ولی در روستا این مبلغ چیزی در حدود 540 هزار تومان می شود.(اینترنت یک ساله با مودم رایگان و دستگاه اتصال اینترنت)
علی رغم تلاشهای مخابرات اما این طرح در اولین روستا هنوز با استقبال مواجه نشده است و این در حالی است که در این روستا افراد تحصیل کرده و دانشجویان زیادی وجود دارند که تمایل زیادی برای استفاده از خدمات فضای مجازی برای انجام امور تحقیقی و پژوهشی دارند.
سلطانی مدیریت مخابرات شهرستان مراوه تپه در همین خصوص می گوید:مخابرات آوردن اینترنت را برعهده داشته است و بقیه امور بر عهده خود افراد هستند.
وی در خصوص دستگاه اتصال اینترنت و قیمت بالای آن هم گفت:این دستگاه به یک شرکت خصوصی تعلق دارد و به مخابرات تعلق ندارد و مردم می توانند این دستگاه و یا مشابه آن را از بیرون تهیه کنند.
هم اکنون کمتر از 12 نفر در این روستا این اینترنت را تهیه کرده اند و جوانان انتظار دارند که مسولین دولت تدبیر و امید تدبیر بهتری که برای جوانان روستایی هم مفید باشد در این خصوص به کار بندد.