kargah

کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد ، ویژه بانوان فرهیخته و تاثیر گذار اهل سنت در مصلی نماز جمعه بخش گلیداغ برگزار شد.

به گزارش اترک ، حجت الاسلام حسین علی امیرشاهی رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مراوه تپه  در گفتگو با خبرنگار سایت اترک گفت : ما برای این دوره از دو استاد بزرگوار، حسینی فر ، معاون محترم پلیس مواد مخدر استان و غراوی ، کارشناس شبکه بهداشت شهرستان مراوه تپه استفاده کردیم .

وی در ادامه گفت : این کارگاه از ساعت 1/30 بعد از ظهر تا ساعت 4 بعد از ظهر در مکان مصلی نماز جمعه اهل سنت این بخش برگزار شد. در این جلسه استاد ارزشمند دوره جناب آقای حسینی فر با توجه به حساسیت این ناهنجار اجتماعی ومعظل خانمان سوز اعتیاد در خانواده افزود : در هر خانواده شرایط و ویژگی‌هایی وجود دارد که می‌تواند کودکان و نوجوانان را به مصرف مواد مخدر تشویق کند یا آنها را از خطر سوءمصرف مواد دور نماید. عوامل خانوادگی که ممکن است باعث افزایش خطر مصرف مواد در کودکان و نوجوانان شود، دامنه‌ی گسترده‌ای مانند عوامل ژنتیک، مصرف مواد در والدین، مصرف مواد در خواهران و برادران، مدیریت نادرست خانواده، کمبود نظارت بر اعضای خانواده، بی‌توجهی والدین به مشکلات فرزندان، تعارضات خانوادگی به ویژه طلاق و جدایی والدین، سوءرفتار جنسی یا بدنی، مشکلات اقتصادی و بی‌میلی فرزندان به والدین را شامل می‌شود. این ویژگی‌ها عوامل خطری هستند که در بسیاری خانواده‌ها وجود دارد و می‌تواند اثر بسیار مخربی بر فرزندان به جا بگذارد.
وی تاکید داشت : علاوه بر این عوامل، بعضی خصوصیات مثبت نیز در خانواده وجود دارد که می‌تواند کودکان و نوجوانان را در مقابل خطر سوءمصرف مواد محافظت کند. این خصوصیات، عوامل محافظ یا پشتیبان نامیده می‌شود. برخی از این عوامل عبارتند از: روابط خانوادگی قوی، فرزندپروری صحیح، مسئولیت‌پذیری مشترک، انتظارات روشن و شفاف، اختصاص زمان برای یکدیگر، و حس اعتماد متقابل در اعضای خانواده.

آمارهای کنونی به روشنی نشان می‌دهد که بسیاری از کودکان و نوجوانان، به علت مشکلات خانوادگی یا رفتارهایی که از طرف اعضای خانواده می‌بینند، در خطر گرایش به مصرف سیگار، الکل و مواد اعتیادآور قرار دارند. برای نمونه می‌توان گفت که:
 • براساس پژوهش‌ها، احتمال مصرف الکل در فرزندان افراد معتاد به الکل، دو تا چهار برابر کودکان و نوجوانانی است که والدینشان الکل مصرف نمی‌کنند.
در ادامه جلسه استاد دوره جناب آقای غراوی کارشناس بهداشت اظهار کردند :  در این منطقه شکی نیست که سلامت خانواده و به کار گیری روش ها و مهارتهای موثر فرزندپروری در بزرگ کردن سالم فرزندان نقشی اساسی دارد. درست است که عوامل ژنتیک، ذاتی و محیطی در شکل گیری ویژگیها و تکامل کودک نقش دارند اما فرایند های خانوادگی نیز حائز اهمیتی کلیدی در این راستا هستند. پژوهش ها نشان داده است که فرزند پروری موثر ، یک عامل محافظ قدرتمند است . خانواده ها می توانند با تامین نیازهای اساسی، ایجاد فضای امن خانوادگی، راهنمایی، قانون گزاری مناسب ونظارت بر زندگی فرزندانشان ، آنان را از بسیاری از رفتارهای مشکل ساز و پر خطر از جمله : مصرف مواد و بزهکاری دور نگه دارند .
اگر چه در سه دهه اخیر سطح زندگی کودکان و خانواده ها در اکثر نقاط جهان افزایش یافته است ، اما مشکلات رفتاری کودکان نیز بیشتر شده است . صاحبنظران مدلهای متعددی را در مورد نحوه شروع مصرف مواد در نوجوانان مورد بررسی قرار داده اند. در تمامی این مدلها ، عوامل خانوادگی و والدین نقشی بنیادی در تمام دوران کودکی و نوجوانی دارند، حال آنکه دوستان وهم سالان غالبا" در دوره کوتاهی پیش از شروع مصرف مواد تاثیرگزار بوده اند.به عبارت دیگر ، اگر چه هم سالان نقش منفی مهمی در سوق دادن نو جوان به سوی مصرف مواد دارند، اما خانواده نقش مثبت محوری در جلوگیری از درگیری نوجوان با رفتارهای مشکل ساز از جمله مصرف مواد دارد .

همچنین باید در نظر داشت که والدین در انتخاب دوستان کودکان و نوجوانان هم موثرند. زمانی که نوجوانان رابطه خوبی با والدین خود دارند ، بیشتر احتمال دارد دوستانی را انتخاب کنند که آنان نیز تاثیر مطلوبی بر او بگذارند.
حاج آقا امیرشاهی دراین خبر تصریح کرد : دراین کارگاه آموزشی اساتید محترم با استفاده از کلیپهای متعدد ، راه کارهای پیشگیری از اعتیاد  را به نمایش گذاشتند.

در پایان آقای امیر شاهی ، از همکاری صمیمانه سرهنگ کاووش ، فرمانده سپاه ناحیه و خانم محمدی مسئول حوزه خواهران بخش گلیداغ تشکر و قدردانی نمود.

kargah.2JPG

 

kargah

 

kargah1

مرادیانی خبرنگار اترک