قبضهای آب بسیار بالا، گلایه زیاد روستاییان مراوه ای را به همراه داشته است.
به گزارش راه اترک، وجود آب شرب را می توان از مهمترین عوامل تشکیل دهنده سکونتگاههای انسان برشمرد.
در قدیم مردم در کنار چشمه ها، قناتها و رودخانه ها خانه های خود را می ساختند تا امکان دسترسی به آب شرب برای آنها راحت بوده و دغدغه ای در این خصوص برای آنها ایجاد نشود.
با مطرح شدن موضوع آب بهداشتی و لوله کشی به زندگی شهری، ساکنان روستاها نیز خواهان بهره مندی از این خدمت دولت شدند.خواسته ای که به عنوان شهروند جامعه، خواسته ای به حق هم می باشد.
اما از آن سو، لوله کشی آب حتی برای روستاها دارای هزینه های مختلفی مانند : هزینه خرید، نصب و آغاز به کار و هزینه های نگهداری و مراقبت و ... دارد که در همه جوامع مردم در خصوص این هزینه ها یا به طور کامل و یا طبق تعیین دولت کمک یار خواهند بود.
در ایران طبق گفته مهندس زین الدین، رئیس اداره آب و فاظلاب شهری و روستایی شهرستان مرزی مراوه تپه، هزینه های آب و موارد قانونی مصوب آن طبق دستورالعمل محاسبه می شوند و در این خصوص هزینه های آب در روستاها از شهرها پایین تر حساب شده است.
اما چندی است که قبضهای آب بسیار بالای روستاییان، صدای گلایه آنها را به رسانه ها رسانده است.
قبضهایی که برخی از اهالی از توان پرداخت آن عاجزند!
علی یکی از ساکنان روستایی در مراوه تپه می گوید: تمام قبضهای قبلی من موجود است و بالاترین مبلغ قبض اینجانب که در ماه خرداد بوده با مبلغ بدهی قبلی به زیر 50 هزار تومان رسیده بوده است.
وی می گوید: اما در تازه ترین قبض بنده، مبلغ قابل پرداختی که برای من کارگر نوشته اند، بالای 200 هزار تومان است.
این سرپرست خانوار می گوید: اگر من واقعا استفاده کرده باشم به این مبلغ راضی هستم ولی قبضهای قبلی و حتی سنوات قبل من موجود است و من به این مبلغ اعتراض دارم.
وی می گوید: من یکی از مخالفان اسراف در منابع عمومی هستم و در زندگی نه گاو و گوسفندی نگه می دارم که به آنها آب بدهم و نه اقدام به فروش آب کرده ام ولی نمی دانم چرا باید قبض آب خانه ما نه یک برابر و دوبرابر که چندین برابر شود!؟؟
برخی از روستاییان بخش گلیداغ هم از قبضهای بالای 500 هزار تومان خود خبر داده اند.
در همین خصوص با زین الدین، رئیس اداره آب و فاضلاب شهری و روستایی مراوه تپه تماس گرفتیم و ایشان در این خصوص به خبرنگار راه اترک گفت: متاسفانه باید بگوییم که برخی از اهالی آب لوله کشی را در مصارفی غیر از آب شرب استفاده می کنند مانند: استفاده برای دام و حتی برخی از روستاییان اقدام به فروش آب می کنند.
زین الدین ادامه داد: در خصوص برخی از اهالی هم باید بگوییم که در خصوص اعتراض به مبلغ قبض ما چند گزینه را باید بررسی کنیم از جمله : کنترل کنتور آب، وضعیت لوله های داخلی منزل و ... که اگر این موارد خرابی داشته باشند، قبض ها اصلاح می شوند ولی اگر این موارد درست باشد، محاسبه کارکرد کنتور آب یک محاسبه مصوب است و فرد باید مبلغ آب استفاده شده را بپردازد.
وی افزود: محاسبه آب بهاء در صورت مصرف بیش از اندازه به صورت مشخص افزایش خواهد داشت.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهر و روستایی مراوه تپه در خصوص یکی از ساکنان روستای کچیک ضمن تایید مبلغ بالای قبض آب وی گفت :قبض آب این شهروند عزیز مربوط به 2 ماه بوده و شامل ایام عید فطر هم می شود، اما در هر صورت اگر بازهم اعتراض دارد، اگر کنتور آب او خراب است یا شکستگی لوله آب دارد، قبض آب او اصلاح خواهد شد و او 20 روز دیگر هم وقت دارد که اقدام به بررسی سیستم آب لوله کشی منزل کرده و گزارش آن را به ما بدهد در غیر این صورت مبلغ محاسبه شده ، مبلغ درستی محسوب است که باید پرداخت شود.
سایت راه اترک نتیجه ی این مشکل مردمی را به اطلاع عموم خواهد رساند.شهرستان مراوه تپه در استان گلستان قرار دارد.
انتهای پیام/