سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه گفت: پرداخت وام ۱۵ میلیون تومانی ازدواج از اولین روز سال جدید لازم الاجرا است.
به گزارش راه اترک به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر یوسف نژاد، با اشاره به امتناع بانک ها از دریافت درخواست وام ازدواج ۱۵ میلیون تومانی ازجانب زوج ها، اظهار داشت: از نگاه مجلس قانون بودجه سنواتی از اولین روز سال قابلیت اجرایی دارد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ مجلس، بیان داشت: قانون بودجه سال ۹۷ در خصوص وام ازدواج صراحت لازم و کافی را دارد و بانک ها باید وام ۱۵ میلیون تومانی را با اقساط ۵ ساله به زوج ها پرداخت کنند.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس دهم، در خصوص نحوه اجرایی شدن قانون و وام ازدواج گفت: بانک مرکزی باید نسبت به این مصوبه مجلس اقدام کند، چرا که وام ۱۵ میلیون تومانی ازدواج خواسته دولت، رئیس جمهور و مجلس است.
وی یادآور شد: موضوع وام ازدواج ۱۵ میلیون تومانی را شخص رئیس جمهور با حضور در وزارت اقتصاد مطرح کرد و در مجلس نمایندگان با آن موافقت کردند که به نظر می رسد این وام از جمله مطالبات مردم است.
یوسف نژاد تاکید کرد: وام ازدواج قابلیت اجرایی دارد و انتظار می رود دولت نسبت به اجرای هر چه سریعتر این قانون اقدام کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ مجلس، به علت تاخیر دولت در اجرای قانون اشاره کرد و اظهار داشت: اجرای قوانین دو هفته بعد از ابلاغ آن از سوی رئیس جمهور جنبه عملیاتی می گیرد، در واقع در حال حاضر پرداخت وام ازدواج مراحل تدوین آیین نامه و دستور العمل را پشت سر می گذارد.
وام ازدواج ۱۵ میلیون تومانی امسال پرداخت می شود
بانک مرکزی، بند ”الف“ تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را که براساس آن مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوجها در سال ۱۳۹۷، ۱۵ میلیون تومان تعیین شده است به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
در این بند از قانون بودجه امسال آمده است: ”به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است کلیه بانکها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع کلیه منابع در اختیار پس انداز، جاری و سپرده قرض الحسنه بانکها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند.
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوجها در سال ۱۳۹۷ صد و پنجاه میلیون ریال با دوره بازپرداخت پنجساله می باشد.“
بنابراین و براساس بخشنامه شماره ۹۷.۴۷۷۳ مورخ ۱۳۹۷.۱.۱۴ بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در اولویت نخست پرداخت تسهیلات قرض الحسنه قرار دارد و تمام بانکها و موسسات اعتباری ملزم به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از محل مجموع سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری هستند. مبلغ این تسهیلات برای هر یک از زوجین، صد و پنجاه میلیون ریال با دوره بازپرداخت پنج ساله (۶۰ ماهه) و نرخ کارمزد ۴ درصد است.
همچنین با توجه به مفاد ماده ۵۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، افراد مندرج در این قانون، مشمول دریافت قرضالحسنه ازدواج به میزان دو برابر افراد عادی (مبلغ سیصد میلیون ریال و با رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای این تسهیلات) هستند.
افرادی که امسال ، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج دریافت می کنند، مشمول سقف های مقرر در قانون جدید هستند.
متقاضیان دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج می توانند با مراجعه به آدرس https://ve.cbi.ir/ نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.