rudbar

سیلاب بهار 98 هنوز در یکی از روستاهای کوهدشت تمام نشده است.

به گزارش راه اترک به نقل از مهر، یکی از مناطقی که در جریان وقوع سیلاب دچار خسارت شد ۱۱ روستای منطقه «رودبار» شهرستان کوهدشت با جمعیت حدود هزار و ۵۰۰ نفر در حاشیه سد و نیروگاه «سیمره» بود که با بالا آمدن آب این سد همه خانه ها، اراضی کشاورزی و باغات این منطقه به زیر آب رفت.

۹ ماه بی‌خانمانی ۱۱ روستای منطقه «رودبار»

حالا حدود ۹ ماه از وقوع سیل ویرانگر در لرستان می‌گذرد اما هنوز مشکلات فراوانی در زمینه مسکن، کشاورزی، باغات، بهداشت، مدارس، کسب‌وکار و… پیش روی مردم است و موجب نگرانی و دغدغه سیل‌زدگان این منطقه شده و رفع آن‌ها نیاز به توجه بیشتر دارد.

راههای ارتباطی این منطقه بر اثر بارندگیها و سیلاب تخریب شده و تردد روستائیان برای تامین مایحتاج و سایر امور از طریق قایق و وسایل محلی صورت می گیرد.

قطع راه ارتباطی و تردد مردم از طریق قایق

یکی از اهالی منطقه رودبار با اشاره به قطع بودن راه ارتباطی این منطقه، اظهار داشت: تردد ما از طریق قایق بوده و حتی ما برای انجام استحمام و امور بهداشتی مجبور هستیم که به خانه های اقوام و بستگان در مناطق دیگر از طریق همین قایق ها مراجعه کنیم.

وی، گفت: با توجه به تخریب راه دسترسی به روستاهای منطقه، اگر فرزندی از ما بیمار شود ما نمی توانیم او را به مرکز درمانی برسانیم.

یکی دیگر از اهالی رودبار با بیان اینکه در جریان بالا آمدن آب سد سیمره خانه من به طور کامل تخریب شد، اظهار داشت: الان خانواده من در خانه های بستگان آواره هستند و این در حالیست که هنوز خسارتی به من پرداخت نشده است.

طی مسافت ۱۵ کیلومتری برای تامین آب آشامیدنی

یکی دیگر از اهالی منطقه رودبار با بیان اینکه در جریان بالا آمدن آب سد سیمره مغازه و خانه های ما از بین رفت، تصریح کرد: زمین های کشاورزی ما به طور کامل زیر آب سد سیمره رفته است.

وی، عنوان کرد: مزارع گندم، جو و ... و همچنین باغات ما در جریان بالا آمدن آب سد سیمره به زیر آب رفت.

یکی دیگر از اهالی منطقه رودبار با بیان اینکه ما برای تامین آب آشامیدنی بیش از ۱۵ کیلومتر راه را طی می کنیم، افزود: تا کنون هیچ گونه خسارتی به ما پرداخت نشده است.

هیچ گونه خسارتی به ما پرداخت نشده است

وی، ادامه داد: مسئولان هیچ گونه سرکشی از ما نمی کنند و از ما هیچ خبری نمی گیرند و این در حالیست که همه باغات و زمین های ما به زیر آب رفته است.

یکی دیگر از اهالی منطقه رودبار در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر جاده و راه دسترسی ما قطع است و همه پل های مسیر تخریبی هستند.

وی، گفت: آب سیمره باعث شده که راه دسترسی ما قطع شود و تا کنون مسئولان نیز هیچ گونه خدماتی به ما ارائه نکرده اند.

وی، افزود: کشت سوم ما در مزارع کشاورزی ما شروع شده و هیچ خسارتی به ما پرداخت نشده و هیچ کاری هم برای ما انجام نشده است.

وعده معاون رئیس جمهور به مردم محقق نشد

این در حالیست که سید موسی خادمی استاندار لرستان پیش از این در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مسئولان ‬سد از سال‌ها پیش قرار بود اراضی و خانه‌های مردم را خریداری کند، این کار نشده بود و مردم سردرگم بودند، تصریح کرد: از طرفی مسئولان سد تصمیم گرفته بودند که دیگر ارتفاع سد را به حدی نرسانند که مشکلی برای روستاها پیش آید.

استاندار لرستان تصریح کرد: الان مسئولان سد تصمیم گرفته‌اند ارتفاع را جوری تنظیم کنند که این روستاها دیگر در مخزن قرار می‌گیرند.

خادمی با اشاره به اینکه ما پیگیر بودیم که خرید منازل و اراضی را دولت و وزرات نیرو تضمین کند تا مردم با خیال راحت تری منتقل شوند، اظهار داشت: در تماس که با آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و وزارت نیرو داشتیم اعلام کردند که قطعاً اعتبار لازم برای پرداخت خسارت و خریداری اراضی و املاک مردم تأمین شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اکیپ‌هایی در حال ارزیابی اراضی و املاک این روستاها هستند، ‬افزود: طبق قول دولت این اراضی حتماً خریداری می‌شود و بنابراین مردم با خیال راحت با ستاد بحران همکاری و نسبت به تخلیه اقدام کنند؛ ‬مطمئن باشند حتماً خسارات آنها را تأمین و پرداخت می‌کنیم.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه ۱۱ یا ۱۳ روستا مربوط به لرستان هستند که در مخزن سد قرار می‌گیرند و‬ چند روستا هم مربوط به ایلام است، یادآور شد: دستگاه‌های امدادی در منطقه هستند و همه تلاش را می‌کنیم تا روستاها را تخلیه کنیم.

وعده سه ماهه وزیر هم تحقق نیافت

همچنین رضا اردکانیان وزیر نیرو پیش از این در تاریخ ۲۲ فروردین ماه امسال در بازدید از سد سیمره، اظهار داشت: سد سیمره یکی از افتخارت مهندسی کشور است که نقش مهمی در تأمین آب شرب، کشاورزی و سیلاب‌ها دارد.

وی بیان داشت: بخش مهمی از سیلاب‌های اخیر در این سد کنترل سد و بر همین اساس وزارت نیرو به دنبال راهکارهای جدید برای افزایش آبگیری در سد سیمره است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه یکی از این طرح‌ها بحث تملک اراضی کشاورزی و مسکونی منازل روستایی قرار گرفته در مخزن سد است، گفت: خوشبختانه این مهم با همکاری رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه محقق شده و ظرف سه ماه آینده، مبالغ اراضی تملک شده به حساب‌های مردم شامل روستاهایی از ایلام و لرستان می‌شود، پرداخت خواهد شد.

وی عنوان کرد: به دلیل اینکه خروجی سد سیمره وارد سد کرخه می‌شود، محدوده آبگیری این سد با توجه به ملاحظلات فنی برای کنترل سیلاب قطعاً بیشتر می‌شود.

اردکانیان عنوان کرد: افزایش محدوده آبگیری علاوه بر کنترل سیلاب‌ها، نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد و اولویت وزارت نیرو همه استفاده حداکثری سدها است.

قیمت اراضی و زمین‌ها هنوز نهایی نشده است

پیش از این هم اقبال منش مدیر اجرایی سد و نیروگاه سیمره در این رابطه در سخنانی، گفته بود: دولت مصوبه جدیدی در رابطه با قیمت زمین ها و اراضی این منطقه داده است، و برآوردهایی قبلا انجام شده و کارشناسان نیز منطقه را بازدید کرده اند.

وی، ادامه داد: اگر قیمت نهایی و ابلاغ شود بر اساس قیمت های کارشناسی که در منطقه رودبار انجام شده قیمت های زمین ها، اراضی و باغات مردم پرداخت خواهد شد.

اتهای پیام/