samanu0

خانواده های ترکمن، سمنو را به نیت شفا و رفع حاجت و به یاد حضرت فاطمه زهرا (س) می پزند.

به گزارش راه اترک، سمنو از غذاهایی است که با نزدیکی به فصل بهار ، پخت آن زیاد می شود.

در منطقه ترکمن صحرا از روستای لهندر گرفته تا منطقه آق امام و کچیک و ...و شهر مراوه تپه و روستاهای بخش مرکزی،  خانواده هایی هستند که در این روزها به کار پخت سمنو می پرازند.

samanu

 

samanu

علی قرناسی، شهروند خبرنگار افتخاری راه اترک در خصوص پختن سمنو در روستای کچیک می گوید: اهالی منطقه ما سمنو را غذایی پخته شده توسط حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می دانند.

وی ادامه داد: مردم در بین ما بر این باور هستند که روزی  حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ، غذایی نداشت که جلوی پدر بزرگوارشان بگذارند و برای همین جوانه های گندم درون خانه را می جوشانند و با آن غذایی می پزند و جلوی پدر می گذراند.

قرناسی ادامه داد: ما بر این باور هستیم که سمنو غذایی است که برکت و تبرک شده حضرت فاطمه زهرا سلام الله و علیها است.

وی ادامه داد: در این جا خیلی از کسانی که حاجت دارند و مشکلی دارند برای حل مشکل خود نیت کرده و برای رضای خدا و به تبرک شده حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، سمنو را درست کرده و در با نیت رضای خدا هم سمنو را هم می زنند و بعد از آماده شدن سمنو، سمنو را بین مردم توزیع می کنند.
علی آقا اضافه کرد: در هنگام پخت سمنو یک نکته مهم است و آن این است که افرادی که در پخت سمنو شرکت می کنند هم وضو دارند و هم با نیت خالص در این کار کمک می کنند.
مهم این است که سمنو غذایی است که شکر در آن می ریزند ولی بعد از پخت آن این سمنو، به برکت خدا و برکت حضرت زهرا سلام الله علیه، مزه ای بسیار خوشمزه می گیرد.

انتهای پیام/رضا جامی