یک متخصص مشاوره در خصوص المان تنها با هم گفت:المان تنها با هم شهرداری گرگان تشویق مدل تنهایی و پوشش به جای نفی تنهایی فضای مجازی بود.
به گزارش راه اترک، چندی قبل به سفارش شهرداری گرگان و مشاوره(؟) مجسمه ای از یک زن و دو مرد نشسته بر روی یک صندلی شهری ساخته می شود که با حواشی خاص همراه شده و بعد از مدتی هم با ورود دادستانی گرگان، این المان اجتماعی که با هزینه بیت المال ساخته شده بود، برچیده می شود!
در خصوص ساخت المان و بار روانی آن با رضا جامی ، مشاور خانواده گفتگو کردیم.
جامی در این خصوص گفت: هر سازه ی انسانی هم بار اجتماعی و فرهنگی و تاریخی دارد و هم با روانی و انسانی، که اگر درست ایجاد شود، منتقل کننده این سطوح به افراد جامعه و بازدید کنندگان از خود را دارد.
این امر یعنی انتقال فرهنگ، تمدن و حتی باورها از طریق ساخت تندیسها، مجسمه ها، سازه های بزرگ و همچنین کتابها و ... همیشه برای همین منظور بوده است و این امر (یعنی انتقال فرهنگ، تمدن و باورها و ...) در همه جهان در حال انجام است.
جامی در خصوص المان پرحاشیه شهرداری گرگان هم گفت: المان شهرداری گرگان حتی در صورت وجود تابلو نوشته در کنار خود، نمی توانست نفی تنهایی در فضای مجازی را به مردم داشته باشد، چرا که از اشارات روانی غم، جدایی، افسردگی و ... که نمودهای تنهایی است، نشانی در المان ساخته شده وجود نداشت.
المان ساخته شده که یک زن و مرد را در کنار هم و مرد جوانی دیگر را با فاصله از آنها نشان می داد، بیشتر به روابط خیابانی دختران و پسران می پرداخت تا نفی تنهایی، چرا که دست مرد در پشت سر خانم قرار داشت و هر دو چهره زن و مرد، دارای لبخند بودند.(و این نشان دهنده لذت از شکل زندگی است نه شکل منفی زندگی!)
مرد دوم المان هم به عنوان رهگذری است که زودتر از آنها بر روی این صندلی یا نیم کت شهری نشسته و بی تفاوت به اتفاقات روی داده در کنار خود است و او هم لبخندی را بر روی لب دارد که هیچ نشانی از منفی بودن فضای مجازی و تنهایی ایجاد شده به عنوان یک عامل منفی اجتماعی را به همراه ندارد!
هرچند که این المان علاوه بر این نشانه های منفی روانی بر روی افراد اجتماع و تشویق فضای مجازی، به نوعی هم تشویق روابط خیابانی دختران و پسران را نیز دنبال می کرد.
این مشاور خانواده ادامه داد: نوع پوشش به کار رفته در المان نیز نشان دهنده خیابانی بودن پوشش زن و مرد المان و روابط غیر همسو و با فرهنگ اجتماع را نشان می داد.
این المان در مجموع به خاطر غیر همسو بودن با فرهنگ و باورهای مردمی به دستور دادستانی برچیده شد.
اما یک نکته در این اتفاق باقی ماند: اینکه چه کسی ساخت این مجسمه را با این ساختار پیشنهاد داده و طراح آن چه کسی بوده است و چرا در این خصوص با هیچ مشاوری چه مشاور و روانشاس آکادمیک و چه مشاور و روانشناس دینی، مشورتی گرفته نشده است.
انتهای پیام/روح انگیز مرادیانی