images 2

شهرستان مراوه تپه دومین شهرستان وسیع استان گلستان مشکل ارجاع پزشک در ساعات غیر اداری دارد.

 به گزارش بخش اجتماعی پایگاه خبری و تحلیلی راه اترک، شهرستان مرزی و دورافتاده مراوه تپه از محرومترین شهرستانهای استان گلستان است.

تا چند سال پیش این شهرستان بدون بیمارستان بود و مردم از نقاط دور و بعضا صعب العبور منطقه باید خود را به سختی به شهرهای اطراف برای درمان و ویزیت توسط پزشکان متخصص می رساندند.

با افتتاح بیمارستان علوی در این شهرستان، مشکلات رفت و آمد مردم به شهرهای اطراف تا حدودی برطرف شد.

اما با آمدن نظام ارجاع و اجرای طرح پزشک بیتوته، مشکل مردم محروم چند وجهی شد.

ارازقلی از شهروندان منطقه در بخش گلیداغ می گوید: منطقه ما جزو بخش گلیداغ است ولی در مسیر مراوه تپه هستیم.

وقتی بیماری در روستای ما بیمار می شود باید به مرکز عرب قاری حاجی برود.

در این مرکز تا ساعات اداری، پزشک بیمار را ویزیت می کند و در صورت اورژانسی  بودن بیمار او را به بیمارستان علوی ارجاع می دهد و در آنجا هم هزینه های بیمار به شکل دولتی حساب خواهد شد.

وی ادامه می دهد: در صورتی که بیمار ظاهرا اورژانسی نباشد و یا در ساعات غیر اداری مراجعه کند به علت نبود پرسنل پرستار و خدماتی و ... در مراکز درمانی طرح بیتوته، اگر بیمار به مرکز درمانی برود، چون مرکز بیتوته است، تنها در صورت اورژانسی بودن می تواند از هزینه های دولتی در بیمارستانهای دیگر استفاده کند و در صورتی که بخواهد برای تشخیص اورژانسی بودن به بیمارستان بیاید، حتی اگر برگه ارجاع هم داشته باشد، هزینه های بیمارستانش آزاد حساب می شود!!
عبدالقادر هم از شهروندان ساکن یکی از روستاهای مراوه تپه است، او به خبرنگار راه اترک گفت: مشکل ما نداشتن پول است و بالا بودن هزینه های درمان به شکل آزاد.

وی ادامه داد: وقتی به بیمارستان دولتی می آییم توقع داریم که هزینه ها پایین باشد ولی هزینه های درمان حتی در بیمارستانهای دولتی، بالا است.

او گفت: البته قبول دارم نسبت به بیرون ارزانتر است ولی مردم منطقه همین هزینه های آزاد را هم نمی توانند بپردازند ولی برخی ممکن است قید درمان بیمار خود را بزنند!

نورسلطان از بانوان مراوه ای هم در این خصوص گفت: چرا ما نباید از ویزیت توسط پزشک متخصص به شکل دولتی بی بهره باشیم به خاطر اینکه پول نداریم بدهیم.
مهندس دری، رئیس شبکه بهداشت شهرستان مراوه تپه در این خصوص به خبرنگار راه اترک گفت: ۶۴ شهر کشور در حال اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع هستند که اگر شهرستان مراوه تپه هم به این شهرها اضافه شود، این مشکل خاص برای مردم منطقه ما هم برطرف خواهد شد.

وی اضافه کرد: هم اکنون ما یک مرکز شبانه روزی در شهر گلیداغ داریم و 4 مرکز درمانی در روستاهای قره گل، عرب قاری حاجی، چنارلی و قازانقایه به شکل مراکز بیتوته به کار درمان و ارجاع بیماران می پردازند.

دری اضافه کرد: ما مشکل مردم را به مسئولین امر و مخصوصا به نماینده مردم منطقه رساندیم و ایشان هم قول پیگیری داده اند.

مهندس دری گفت: در بیمارستان علوی کار پذیرش بیماران به شکل شبانه روزی انجام می شود و ما برای اسکان پزشکان اگرچه پزشک سرا نداریم ولی هم اکنون 4 منزل جهت اسکان پزشکان خریداری کرده ایم و 5 خانه هم به شکل اجاره در اختیار داریم که در اختیار پزشکان ما می باشد.

شهرستان مراوه تپه در شرق استان گلستان واقع شده است.

انتهای خبر/رضا جامی

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید