سال پیش تندیسها به هنرمندی در کشور چک سفارش داده شد.
به گزارش اترک :سال گذشته برای اولین بار سیمرغ جشنواره فیلم فجر بلورین شد و از حالت یک نماد مسطح به حجم تبدیل شد ولی این احجام در روز اختتامیه جشنواره سیو دوم جشنواره خبرساز شدند و چندتایی از آنها شکست.
این بلورها به دست بلورسازان کشور جمهوری چک ساخته شد و به ایران آمد ولی ابراهیم حقیقی طراح سیمرغ جشنواره از ساخته شدن آنها چندان راضی نبود و به همین دلیل با ایجاد تغییراتی در آن قرار است امسال هنرمندان ایرانی بار دیگر کار ساخت آن را برعهده بگیرند.
ابراهیم حقیقی، گرافیست و طراح سیمرغ جشنواره فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد این طرح توضیح داد: قرار شده که طراح دوبارهای روی تندیس جشنواره فیلم فجر صورت بگیرد تا طرح به حجم نزدیکتر شود.
وی در مورد تندیس سال قبل گفت: سال پیش تندیسها به هنرمندی در کشور چک سفارش داده شد. من در سفری به آنجا این هنرمند را یافتم و با وی صحبت کردم ولی برای بررسی ساخت نمونه نتوانستم به کشور چک بروم زیرا دبیر وقت جشنواره اجازه این سفر را نداد.
حقیقی ادامه داد: چند روز قبل از برگزاری سی و یکمین جشنواره فیلم فجر در بهمن سال گذشته، محمدرضا عباسیان سفری به آلمان داشت و از آنجا به کشور چک رفت و تندیسها را به ایران آورد که من یکی از آنها را دیدم و همانجا اعتراضم را بیان کردم و گفتم این سیمرغ نیست، یک خروس است ولی دبیر جشنوراه فیلم فجر گفت این که به شما نشان دادم تنها یک نمونه است و کارهای اصلی خیلی بهتر هستند ولی متاسفانه این وعده آقای دبیر با واقعیت تطبیق نداشت.
این طراح گرافیک در مورد طرح امسال توضیح داد: امسال با همکاری علیرضا رضاداد دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر طرح اصلی سیمرغ را بازیابی کردم و قرار است که هنرمندان ایرانی این تندیسها را بسازند.
وی بیان کرد: طرح جدید بر مبنای همان سیمرغ است ولی اینکه انتظار داشته باشیم که سیمرغ را بتوان تجسم عینی داد غلط است زیرا سیمرغ یک افسانه و یک مفهوم است و مفهوم ماهیت عینی ندارد. سیمرغ یک مرغ نیست که حجم داشته باشد ولی به هرحال طرح را دوباره بازیابی کردم تا به حجم نزدیک و از خروس بودن، دور شود.
حقیقی در پایان سخنانش گفت: سال قبل هم گفتم که این کار بررسی زیاد میخواهد. بلورسازان بزرگ کشور چک نیز اذعان کردند که نمیتوان به راحتی این حجم را بلورین کرد ولی دبیر جشنواره سال قبل اصرار داشت که این کار در زمانی بعید و کم ساخته شود که آن طرح ناخوشایند اجرایی شد./مهر