tayeb

وزیر اقتصاد علت مشکلات اقتصادی کشور را یافت . سه عامل است !ولی چهار عامل می گویم!!

به گزارش اترک به نقل از سایت اطلاع رسانی دولت : آقای طیب نیا وزیر اقتصاد در مطلبی که در سایت دولت منتشر شده بود ،‌علت مشکلات اقتصادی کشور را سه مورد مطرح کرد که یکی مربوط به قبل از انقلاب ، دومی مربوط به زمان جنگ و سومی را برنامه های دولت احمدی نژاد برشمرد.«

وزیر اقتصاد در آسیب شناسی و علت یابی مشکلات اخیر اقتصاد کشور نیز گفت:برای تبیین علل به وجودآمدن شرایط فعلی شاید سه عامل اساسی بیش از همه موثر بوده است که نخستین عامل مربوط به ساختارنا متعادل و نامتجانس به ارث رسیده قبل از انقلاب است.

وزیر اقتصاد، عامل ایجاد این عدم تعادل ها را وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی عنوان کرد و گفت:این امر از جمله مشکلات اساسی است که اقتصاد ایران گرفتار آن است.

وزیر اقتصاد همچنین وقوع جنگ تحمیلی را از دیگر عواملی دانست که طی سالهای پس از انقلاب اجازه اصلاح و سازندگی را از اقتصاد کشور و دولتمردان گرفت و طی یک دهه توان مدیریتی و اقتصادی کشور را مصروف خود ساخت.

طیب نیا در ادامه سخنان خود گفت:با پایان جنگ تحمیلی تلاش برای شناخت مشکلات موجود به صورت اصولی آغاز و در همین مسیر برنامه های توسعه کشور ترسیم و اجرا شد.

وی برنامه سوم توسعه را منطقی ترین و موفق ترین برنامه ای دانست که در تاریخ اجرای برنامه های اقتصادی در کشور اجرا شده است و در این باره گفت: اجرای برنامه سوم دستاوردهای مفیدی برای اقتصاد کشور به همراه داشت،به نحوی که برای نخستین بار در تاریخ اقتصاد ایران برای پنج سال متوالی رشد بهره وری عوامل تولید مثبت شد، و این شاخص و استمرار این روند طی پنج سال علامتی امید بخش بود.

وی افزود:در طول همین سالها نرخ تورم نیز کاهش یافته و به سوی تک رقمی شدن پیش رفت در حالیکه فقط یک گام کوچک دیگر لازم بود تا تورم تک نرخی شود.

وزیر اقتصاد افزود:منطقی ترین و موفق ترین روند تداوم همین رویکرد بود اما علی رغم این نشانه های اطمینان آفرین، اعمال سیاست های ناکارآمد در دوره اخیر، درست در شرایطی که آثار نوید بخش اجرای برنامه سوم در حال آشکار شدن بود و ضرورت داشت برنامه چهارم مبتنی بر سیاست های کلی نظام و سند چشم انداز مورد تایید مقام معظم رهبری به طور دقیق اجرا شود، اما این امر محقق نشد و بی اعتنایی به این برنامه و همزمانی آن با افزایش چشم گیر درآمدهای نفتی، منجر به افزایش حجم نقدینگی و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی شد و به تشدید تورم انجامید.»

اما با توجه به اینکه وی بر سه مورد تاکید کرده بود ،‌اما در نهایت در متن سخنان خود به مورد چهارم نیز اشاره می کند.«طیب نیا تحریم های اقتصادی اخیر را به عنوان عامل دیگری در شکل گیری وضعیت فعلی اقتصاد بر شمرد »

امیدواریم ایشان در محاسبات حقوقی مردم از این اشتباهات نداشته باشند .

جامی خبرنگار اترک