ناو شکن دماوند به ناوگروه ارتش ملحق می شود .
به گزارش اترک :امیر دریادار حبیبالله سیاری در حاشیه سفر خود به گیلان در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نیروی دریایی در کشور یک نیروی راهبردی است اظهار کرد: مقام معظم رهبری میفرمایند به نیروی دریایی باید به چشم یک نیروی راهبردی نگریسته شود.
وی ادامه داد: معنای سخنان مقام معظم رهبری بیرون رفتن از منطقه خود است و باید در آبهای آزاد حضور داشته باشیم و با کشورهای حاشیه دریاها تماس برقرار کنیم.
سیاری نیروی دریایی ارتش را بازوی توانمند نظام در تعامل با کشورهای همسایه در دریاها عنوان کرد و افزود: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران میتواند در تعامل با کشورها موثر باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ناوگروه ارتش برای نخستین بار در دریای خزر به طرف بندر آستراخان روسیه اعزام شد، خاطرنشان کرد: ناوگروههای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مدت پنج سال گذشته در دریای جنوب به کشورهای متعددی سفر کردند.
وی به سفر ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به چین و سریلانکا در فروردین امسال اشاره کرد و گفت: سالهای گذشته ناوگروههای نیروی دریایی ارتش به دریای مدیترانه، دریای سرخ، سوریه و ... سفر کردند.
*ارسال پیام صلح و دوستی هدف سفر به روسیه
سیاری با بیان اینکه سفر نیروی دریایی ارتش در دریای خزر برای نخستین بار اتفاق افتاده است، تصریح کرد: ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با هدف ارسال پیام صلح و دوستی و تحکیم روابط بین کشور ایران و روسیه سفر کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش سفر ناوگروه این نیرو به روسیه را دارای اهداف دیگری دانست و بیان کرد: دریانوردی طولانی مدت، افزایش تجربه کارکنان نیروی دریایی، تماس با کشورهای خارجی، دید و بازدیدهای متقابل، شرکت در جلسههای آموزشی و فناوری با دیگر کشورها، دید و بازدید از ناوهای همدیگر در زیر مجموعه اهداف سفر مذکور است.
وی بازتاب سفر ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در رسانههای داخلی و خارجی را بسیار گسترده خواند و اذعان کرد: کشور ایران روزی به دلیل انعقاد قرارداد ترکمنچای هیچ توان نظامی برای دفاع از خود در دریای خزر نداشت.
سیاری حضور در دریای خزر را به برکت انقلاب و جمهوری اسلامی عنوان کرد و یادآور شد: ایران در دریای خزر دارای منافع بسیاری است و اکنون این توان را به دست آوردیم که بتوانیم از منافع خود دفاع کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به منابع زیرزمینی بسیار گاز و نفت در کف دریای خزر، اظهار کرد: منابع غذایی گرانقیمتی در خزر داریم.
وی دریای خزر را دارای انرژیهای مختلف و محیط زیست مناسب ذکر کرد و افزود: ممکن است در دریای خزر قاچاق انسان و قاچاق دیگر موارد، خطای محیط زیست، ناامنی در دریا و ... اتفاق بیفتد بنابراین باید این توانمندی را داشته باشیم از منافع خود دفاع کنیم.
سیاری سفر به روسیه را در راستای تدابیر مقام معظم کل قوا در رابطه با حضور در دریای آزاد عنوان کرد و گفت: امر مذکور به مرحله اجرا در آمده است و افتخاری برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند مظهر اقتدار ملت در دریاها نیروی دریایی است، خاطرنشان کرد: فرمانده معظم کل قوا میفرمایند دریا برای کشور فرصت است و برای پیشرفت و حفظ منافع ملی، منافع کشور در دریا منافع راهبردی و کلان است.
وی بر تلاش به منظور حفظ منافع ملی تاکید کرد و یادآور شد: منافع جمهوری اسلامی ایران در دریا راهبردی است و باید توانمندی برقراری امنیت در دریاها را داشته باشیم.
سیاری افزایش توان نیروی دریایی ارتش به صورت روزبهروز را راهبرد این نیرو تا سالهای آینده خواند و بیان کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران باید در عرصه دریاهای آزاد حضور داشته باشد تا بتواند منافع راهبردی و کلان کشور را تامین کند.
*گشتزنی بیستوششمین ناوگروه ارتش در تنگه بابالمندب
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به گشتزنی بیستوششمین ناوگروه این نیرو در تنگه بابالمندب، اظهار کرد: تنگه بابالمندب خلیج عدن را به دریای سرخ وصل میکند و محل هجوم دزدان دریایی است.
وی در ادامه به دستاوردهای نیروی دریایی ارتش اشاره کرد و افزود: دستاورها به صورت یک فرآیند به دست میآید و تربیت نیروی انسانی اسلامی امروز بهترین دستاورد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
سیاری با بیان اینکه برای ارتقای معنویت کارکنان نیروی دریایی ارتش تلاش بسیاری شده است، تصریح کرد: نیروی انسانی که از معنویت برخوردار باشد، یک دستاورد بزرگ است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ساخت و به آباندازی ناوشکن دماوند در دریای خزر را نتیجه یک فرآیند دانست و بیان کرد: فرآیند مذکور امروز به نتیجه رسیده و این امر از توانمندیهای نیروی دریایی و جوانان کشور است.
وی ساخت زیردریایی، حضور در زیر سطح و دریاهای آزاد، ارتباط با کشورهای حاشیه اقیانوس هند، تامین منافع کشور و برقراری امنیت برای خطوط کشتیرانی در دریاهای دور دست را از دستاوردهای بزرگ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحت فرماندهی معظم کل قوا عنوان کرد.
*الحاق ناوشکن دماوند به نیروی دریایی ارتش در آینده نزدیک
سیاری در پایان با اشاره به آباندازی ناوشکن دماوند در دریای خزر، تصریح کرد: ناوشکن مذکور در آینده نزدیک طی مراسمی به ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر الحاق میشود.