افرادی که در فتنه سال 88 به مردم و نظام ظلم وارد کردند،همچنین احزابی که از سوی دادگاه یا مقامات مربوطه منحل شوند دیگر اجازه فعالیت نخواهند یافت .
به گزارش اترک :محسنی اژه ای در خصوص عفو مجرمان و همچنین ورود یا ممنوع الورد شدن احاب فتنه گفت: در خصوص حبس و آزادی مشروط تفاوت هایی وجود دارد. در آزادی مشروط نیازی به پیشنهاد رئیس قوه قضائیه به مقام معظم رهبری نیست اگر زندانی در زندان رفتار خوبی داشته باشد دادیار ناظر زندان می تواند به قاضی صادر کننده حکم پیشنهاد آزادی مشروط زندانی را بدهد که دادگاه با شروطی با این آزادی موافقت می کند اما در خصوص عفو کسانی که محکوم شده اند به دو صورت مورد عفو قرار می گیرند. در یک روش معیارهایی تعیین می شود مانند اینکه دو سوم حبس را تحمل کرده و خانواده شان می توانند از او مراقبت کنند حال در صورتی که این شرایط را داشته باشد آزاد می شود اما در شرایط دیگر برخی افراد به صورت موردی مورد عفو قرار می گیرند. این افراد از سوی کمیسیونی شرایطشان مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند با عفو آنها موافقت می شود. در این نوع حبس با بخشی از مجازات مانند جریمه نقدی و یا مدت زندان موافقت می شود. در خصوص متهمان فساد 3 هزار میلیاردی نیز برخی از متهمان مانند آنهایی که رشوه دریافت کرده بودند دو سوم حبس خود را گذرانده و می توانند درخواست آزادی مشروط مطرح کنند.
خبرنگاری در خصوص احتمال حضور برخی افراد که بعد از فتنه سال 88 از کشور خارج شدند در کابینه دولت جدید سئوال کرد که سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ گفت: افرادی که در داخل کشور مرتکب جرم شده و از ایران خارج شده اند و یا در خارج از کشور بر علیه ایران مرتکب جرم شده باشند و همچنین غیر ایرانیانی که در داخل یا خارج از کشور مرتکب جرم علیه ایران شده باشند در داخل کشور قابل تعقیب می باشند.
دادستان کل کشور گفت: ما کسی که مرتکب جرم شده باشد را ممنوع الورود نمی کنیم اما احتمال دارد کسی که مرتکب جرم شده باشد ممنوع الخروج شود. این افراد پس از ورود به کشور دستگیر می شوند.
وی ادامه داد: افرادی که در فتنه سال 88 به مردم و نظام ظلم وارد کردند پس از بازگشت به ایران تحت تعقیب قرار می گیرند. همچنین احزابی که از سوی دادگاه یا مقامات مربوطه منحل شوند دیگر اجازه فعالیت نداشته و افرادی که تحت عنوان این احزاب فعالیت کنند تحت تعقیب قرار می گیرند.دانا