تا ساعاتی دیگر غنی سازی در ایران تعلیق می شود .
به گزارش اترک :«بهروز کمالوندی»، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه بازرسان آژانس امروز دوشنبه بر اجرای اقدامات داوطلبانه ایران در چارچوب گام اول برنامه اقدام مشترک نظارت میکنند، ابراز داشت که اقدام مهمی که قرار است امروز انجام شود، تعلیق روند غنیسازی 20 درصد و شروع رقیقسازی و اکسیدسازی ذخایر 20 درصدی است.
کمالوندی با اشاره به اینکه ذخایری که اکسید میشوند از ابتدا هم مدنظر بوده که برای مصارف راکتور تحقیقاتی تهران به کار رود، تاکید کرد که حالا هم نیمی از این ذخایر در حال انتقال به عنوان سوخت رآکتور تهران هستند و بخشی هم که رقیقسازی میشود در واقع گاز رقیق شده 20 درصدی به گاز 5 درصدی تبدیل میشود که این هم میتواند برای مصرف نیروگاهها همچون بوشهر استفاده شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ماشینهای تولید 20 درصد برای 5 درصد به کار گرفته شود، تصریح کرد که قرار نیست کاری تعطیل شود و حتی کارهای جدیدی اضافه میشود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت پس از تعلیق 20 درصد و گزارش بازرسان به آژانس بینالمللی انرژی اتمی بازرسان به کمیسیون مورد توافق ایران و 1+5 که وظیفه نظارت بر اقدامات طرفین در چارچوب برنامه اقدام مشترک را دارد نیز گزارش ارائه میکنند.
وی ابراز داشت که فردا طرف مقابل 1+5 هم باید توقف روند کاهش خرید نفت، آزادسازی معاملات طلا، پتروشیمی و خودروسازی را باید به کمیسیون مورد توافق گزارش دهد.
کمالوندی در ادامه این گفتوگو با تاکید بر اینکه گامها به گونهای پیشبینی شده که مرحلهای باشد، اظهار داشت که مجموعه اقدامات دو طرف باید در دورهای 6 ماهه انجام شود،گفت: قرار است دوشنبه در وقت اداری اجرای اقدامات آغاز شود و طبعاً در ساعات ابتدایی صبح نخواهد بود.
وی با بیان اینکه فرایند تعلیق غنیسازی چند ساعت به طول میانجامد، اظهار داشت که ما سعی میکنیم قبل از ظهر همه کارهای لازم را انجام دهیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: در این زمان تعلیق انجام میشود یعنی شیرهایی که گاز را تزریق میکنند بسته میشوند و این فرآیندی دارد که ممکن است چند ساعت طول بکشد.
وی تاکید کرد: نقطه شروع فردا صبح، اوایل آغاز ساعت اداری یعنی بین ساعت 8 یا 9 میباشد ولی عملیاتی شدن چند ساعت طول میکشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه تیم بازرسان 8-9 نفره خواهد بود، گفت: قرار است بازرسان در قالب سه تیم کاری به نطنز، فردو و اراک بروند.
وی افزود: قرار است در اراک که در گذشته به صورت هر سه ماه گزارش میدادند حالا هر ماه گزارش داده شود.
کمالوندی گفت که بازرسی از رآکتور اراک از قبل از توافق بوده است و بر اساس توافق ما روند کار در اراک را کُند میکنیم اما کارهای جزئیتر انجام میشود و بازرسها برای صحبت با مسئولین راکتور در اراک که کارشناسان فنی هستند میروند تا توجیه شوند که چگونه گزارش را ارائه دهند.