sardar

جنگ روانی جدید آمریکا این بار در مورد حضور قاسم سلیمانی در عراق است.

به گزارش اترک : رسانه های غربی و رسانه های داخلی ایران با انتشار گسترده تصاویری از سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران نقشی فراتر از نقش 'مستشاری' در جنگ علیه داعش در عراق برای او به نمایش گذاشته اند. این تصویر به وجود آمده از سردار سلیمانی امروز با واکنش هایی در ایران روبه رو شده است. امروز مشاور فرمانده سپاه پرداخت گسترده رسانه های غربی به قاسم سلیمانی را در راستای 'عملیات روانی' دانست.

حمید رضا مقدم فر در گفت و گویی با خبرگزاری مهر با تاکید بر این که حضور نظامی ایران در منطقه از طریق مشارکت یگان های نظامی ایران نیست، گفت: 'حضور حاج قاسم سلیمانی، یک حضور مستشاری است.'

هفته گذشته نشریه آمریکایی نیوزویک تصویر صفحه اول خود را به سرلشگر قاسم سلیمانی اختصاص داد و با تیتر بزرگ او را 'الهه انتقام' خواند و نوشت: «او اول با آمریکا جنگید و اکنون در حال له کردن داعش است.»

گزارش نیوزویک بر این نکته تاکید داشت که نقش قاسم سلیمانی در نبرد نیروهای عراقی و کرد در جنگ با داعش بسیار موثر بوده است.

گزارش نیوزویک درباره فرمانده نیروی قدس بازتاب گسترده ای داشت. رسانه های ایرانی از این گزارش و از قرار گرفتن تصویر سلیمانی بر روی جلد نشریه مهم آمریکایی هیجان زده شدند.

در کنار این اقدام نیوزویک در هفته های گذشته تصاویر حضور فرمانده نیروی قدس در عراق بارها توسط رسانه های غربی و داخلی منتشر شده است و در این گزارش ها به این نکته تاکید شده که موفقیت های عراق و کردها در جنگ با داعش به خاطر حضور این فرمانده عالی رتبه ایران بوده است.

گزارش های رسانه ها این نکته را القا می کند که ایران در عراق حضور نظامی دارد. در حالیکه ایران بارها تاکید کرد که حضورش در عراق مشورتی است نه نظامی. ایران می گوید به نیروهای کرد و ارتش عراق کمک فقط تسلیحاتی و مستشاری کرده است.

اکنون بعد از گذشت هفته ها از انتشار گسترده تصاویر فرمانده نیروی قدس در عملیات ها علیه داعش، مشاور رسانه های فرمانده سپاه پاسداران از وجود توطئه ای در انتشار این تصاویر از سوی رسانه های خارجی خبر داده است.

مقدم فر انتشار گسترده تصاویر را ناشی از 'شیطنت رسانه های صهیونیستی' دانست که یکی از اهداف آن ها 'القای دروغین حضور نظامی جمهوری اسلامی در تحولات کشورهای منطقه است.'

او دومین دلیل برجسته سازی حضور سلیمانی در عراق را 'اسطوره شکنی' و 'تحریف اسطوره' دانست.

مقدم فر گفت: «آنچه رسانه های غربی اخیراً در مواجهه پرحجم با موضوع این سردار بزرگ به مخاطبان القا می کنند، نه یک مرد آسمانی و انقلابی و نماد قدرت نرم و بسیج جهان اسلام، بلکه فردی 'جنگجو و انتقام جو' است که در راستای کینه های شخصی خود و هم کیشانش با صهیونیست ها و استکبار و وابستگانش می جنگد.»

به گفته مشاور فرمانده سپاه آنچه که رسانه های غربی از سردار سلیمانی می سازند 'چیزی بیشتر از رامبو و راکی فیلم های آمریکایی نیست.'

تقریبا از همین موضع امروز روزنامه کیهان به بررسی مسئله پرداخت. سعدالله زارعی سرمقاله نویس این روزنامه نوشته است که غرب به دنبال آن است تا 'خشم متراکمی را علیه او (سلیمانی) از شاهان سعودی تا مقامات حزب عدالت و توسعه ترکیه تا داعش و القاعده و سایر مقامات و گروههای ناکام عرب و غیرعرب پدید آورد.'

سرمقاله نویس کیهان نوشته است: «آمریکا با برجسته سازی هیبت و خطر سردار سلیمانی سعی می کند اراده ای را در منطقه حول محور خود شکل دهد و بگوید تنها چاره کار در متوقف کردن سلیمانی تجمیع اراده ها و کنار گذاشتن انتقادات است.»

ایران به داعش حمله هوایی کرد؟

بحث پیرامون برجسته سازی نقش 'قاسم سلیمانی' در عراق در حالی در محافل نظامی ایران و روزنامه کیهان مطرح شده است که آمریکا در اواخر هفته گذشته ادعا کرد که ایران با حمله هوایی مواضع داعش در غرب عراق را هدف قرار داده است.

جان کری وزیر خارجه امریکا این موضوع را تائید کرده است اما ایران تاکنون آن را تائید نکرده است.

هفته گذشته مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه، از تایید این اقدام ایران در خاک عراق خودداری کرد. او گفت 'استراتژی ایران در مبارزه با داعش تغییر نکرده است'. روز گذشته علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت که ایران به داعش حمله هوایی نکرده است.

به نظر می رسد آمریکا و رسانه های غربی به دنبال القا و تاکید بر این نکته هستند که ایران در عراق حضور نظامی دارد و ایران به دنبال رفع این شبه است و می گوید که در عراق حضور نظامی ندارد./ایرنا