رئیس مرکز بهداشت استان گلستان تعداد مبتلایان ایدز را در استان گلستان ۶۰۰ نفر دانست و میزان امید به زندگی این افراد را با توجه به شرایط امروز مناسب عنوان کرد.
به گزارش اترک به نقل از قابوسنامه، دکتر محمد رضا هنرور در همایش استانی روز جهانی ایدز در گنبدکاووس با ارائه آمار مبتلایان به ایدز اظهار کرد: در استان گلستان ۱۹۵ نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده اند که از این جمعیت ۸۶ درصد از جمعیت مردان و ۱۴ درصد از زنان به این بیماری مبتلا هستند.
وی با اشاره به ضریب ۳ مرکز جهانی ایدز در خصوص آمارهای شناسایی شده، تعداد مبتلایان را در استان گلستان ۶۰۰ نفر دانست و میزان امید به زندگی این افراد را با توجه به شرایط امروز مناسب عنوان کرد.
وی در ادامه افزود: آمار جمعیتی زنان در استان گلستان به صورت تدریجی و کند به جمعیت مردان مبتلا نزدیک می شود.
دکتر هنرور با بیان این مطلب که بیشترین خطر برای نوجوانان و جوانان بین ۱۳ تا ۱۹ سال است گفت: بیشتر مخاطره ها بابت اطلاع کافی نداشتن از رفتار های پرخطر است که باید با اطلاع رسانی پیشگیری شود.
رئیس مرکز بهداشت استان گلستان با ارائه آمارهایی در راستای پیشگیری از این بیماری گفت:جمعیت مبتلا به ایدز و مرگ ناشی از آن با اقدامات انجام گرفته رو به کاهش است و امید می رود طبق اعلام مرکز جهانی مبارزه با ایدز تا ۱۵ سال اینده ۹۰ درصد موارد مبتلا، مرگ ناشی از آن و مشکلات روحی مبتلایان کاهش می یابد.
وی با بیان این مطلب که ۳۵ میلیون نفر در جهان شناسایی شده وجود دارند که سهم کشور ۳۰ هزار نفر آن است افزود: طبق آمارها مبتلایان به ایدز از رفتار های جنسی پر خطر در کشور رو به افزایش است و باید با آموزش ها و برنامه هایی که در استراتژی ها معرفی شده است، این روند بهبود پیدا کند.
وی بحث آموزش را اختصاص به سازمان خاصی ندانست و تلاش و همکاری تمامی ارگانها به خصوص هلال احمر و رسانه ها را در این امر ضروری عنوان کرد.
رئیس مرکز بهداشت استان گلستان افزود: ۱۱ استراتژی در خصوص مبارزه و درمان با ایدز در کشور با توجه به شعار امسال” درمان، کلید پیشگیری است” معرفی شده که ضروری است ارگان های مورد نظر با اهتمام به این مسائل همکاری لازم را داشته باشند.
رئیس مرکز بهداشت گنبدکاووس نیز در این همایش با اشاره به شروع هفته ایدز گفت: چند سالی است که بیماری های واگیردار در کشور در حال شیوع پیدا کردن است و طبق بررسی ها راهکارمناسبی جز ارتقاء سطح آگاهی و دانش افراد وجود ندارد و باید سعی کرد تا با این راهکار به حفظ سلامت خودمان بکوشیم.
دکتر فرهاد بدیعی در ادامه افزود: هزاران ریال در حوزه های مختلف سرمایه گذاری می شود ولی ار فرد خودش آگاهی داشته باشد و از معرض بیماری و محیط دور نگاه دارد، آسیب های کمتری از این بیماری خواهیم داشت.
وی به کاهش فاصله شناسایی تا ابتلا به بیماری را در چند سال گذشته به عنوان شعار اشاره کرد و افزود:امسال شعار پیشگیری کلید درمان است آمده است و ضروری است تا با آگاهی بخشی در سطح دانشگاهها و آموزش و پرورش این امر حمایت و کمک بیشتر شود.
متخصص عفونی با سخنرانی در مورد راههای پیشگیر و کنترل ایدز نیز گفت: ایدز در سال ۱۹۸۱ با ابتلا به ۸ جوان از راه جنسی مبتلا شدند که از آنجا به انتشار این بیماری در سراسر جهان شروع شد.
هیچ کشوری از بیماری ایدز مصون نیست
دکتر عبدالهادی کر با بیان این مطلب که این بیماری سندرم نقص ایمنی اکتسابی است افزود:عامل ویروس از خانواده HIV است که با پوشش چربی که دارد به خشک شدن عوامل فیزیکی موجب شد و تنها درون گلبول سفید زنده می ماند.
وی در ادامه گفت: این بیماری با دو عامل اصلی تزریقات سوزن آلوده و تماس جنسی مخفی است و هیچ کشوری مصون از این بیماری نیست.
دکتر کر این بیماری را بدون درمان دانست و افزود: واکسنی برای آن قطعی عنوان نشده است و این بیماری در بین مصرف کنندگان به مواد مخدر شیوع زیادی داشته است.
وی با ارائه آمارها از ابتلای افراد در جامعه گفت: در هر روز ۱۰ تا ۱۶ نفر در جهان آلوده می شود و در هر دقیقه ۵ نفر به این ویروس مبتلا می شوند.
همچنین دکتر باجغلی متخصص اعصاب و روان نیز گفت: ایده آل ترین روش مبارزه شیوه پرهیز مدارانه است که البته باید روابط پیشگیری و عمل گرایانه به کاهش آسیب منجر شود و ما باید واقعیت های جامعه را به رسمی بشناسیم.
همچنین این ویروس از طریق دست دادن، روبوسی و غذای مشترک و گزش حشرات منتقل نمی شود و والدین باید در خصوص مسائل انتقال شده از این طریق به فرزندان خود اطلاع رسانی کنند.
گفتنی است در این همایش عده ای از دانش آموزان شهرستان نیز حضور داشتند که با ارائه طرح های گرافیکی خود با موضوع “ایدز از آنها تقدیر و تجلیل شد.