alma

همزمان با آغاز نشست ۲ روزه ایران با گروه ۱+۵ در آلماتی دومین شهر بزرگ قزاقستان، رسانه‌های آسیای مرکزی این موضوع را در صدر اخبار خود قرار دادند.

 به گزارش اترک به نقل ازافکارنیوز، پایگاه‌های خبری مهم روسی در صدر اخبار خود به امروز به مسئله دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ پرداختند.

«آسیا پلوس» در مطلبی در همین مورد آورده است، اینکه آلماتی برای دومین بار طی ۲ ماه اخیر میزبان این نشست مهم بین المللی است، خود نشان می‌دهد، ۲ طرف مذاکره کننده به نتایجی مطلوبی در دور اول این مذاکرات در قزاقستان دست یافته بودند و اینبار نیز جامعه جهانی در انتظار اعلام توافق نهایی طرفین است.

"تنگری‌نیوز.کاز" از دیگر پایگاه‌های معتبر خبری-تحلیلی منطقه بر این نکته اشاره کرده که ایران در این دور مذاکرات باز هم اصرار خواهد کرد که حق این کشور برای غنی‌سازی اورانیوم حفظ و از سوی کشورهای غربی این مهم تایید شود.

این منبع با استناد به گفته‌های سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران افزود: این حق در این دور مذاکرات به رسمیت شناخته‌شده و کشورهای گروه "شش" که خود را میانجی جامعه بین‌المللی می‌دانند بایستی بر حق ایران صحه گذارند.

"آکی‌پریس" یک پایگاه خبری قرقیزستان نیز با اشاره به سخنان "کاترین اشتون" رئیس هیئت اتحادیه اروپا تاکید کرده که اروپا نیز از این دور مذاکرات امیدواری‌های بسیاری دارد و انتظار است که ایران به پیشنهاد "شش" پاسخ مناسبی می‌دهد.

بنا به نوشته این منبع، کشورهای آسیای مرکزی که همکاری اقتصادی و سیاسی با تهران را در اولویت برنامه‌های بلندمدت روابط خارجی خود دارند مذاکرات آلماتی را مهم می‌دانند و امیدوارند که مذاکرات با نتایج مثبت به پایان رسد.

همچنین روزنامه "وزگلیاد" چاپ مسکو در تازه‌ترین شماره خود نوشت: روسیه از نشست ایران و گروه ۵+۱ این انتظار را دارد که طرفین در این گفت‌وگوها بر روی پیشنویس توافقنامه‌ای به اجماع نظر برسند.

این نشریه از قول "سرگئی ریاب‌اف" معاون وزیر خارجه روسیه افزوده که زمان رسیدن به سازش و فراهم سازی زمینه توافق فرارسیده‌ است.

بنا به گفته این مقام روسیه، مسکو در نشست‌های قبلی که در ماه فوریه در آلماتی و در ماه مارس در استانبول ترکیه (گروه‌های کارشناسی) برگزار شد، موضع خود را بطور مشخص اعلام کرده و در دور جدید نیز از آن حمایت می‌کند.

در همین حال، منابع خبری و کارشناسان منطقه دیدار هیئت‌های ایران و گروه ۱+۵ در آلماتی را روندی مثبت در حل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران عنوان می‌کنند.