وزارت امور خارجه امریکا گفت:به دلیل اینکه آمریکا، تل اویو را تحت کنترل هیچ کشور مستقلی نمی شناسد درنتیجه،رژیم صهیونیستی را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نخواهد شناخت.
به گزارش اترک به نقل از ایرانا، در زمان ریاست جمهوری جرج بوش، کنگره آمریکا طی لایحه ای، استفاده از نام اسرائیل در گذرنامه های آمریکایی را مجاز برشمرد که این لایحه با امضای جرج بوش با ذکر اینکه این تصمیم، در رویکرد آمریکا نسبت به تل آویو (در مورد به رسمیت شناختن ) تغییری ایجاد نخواهد کرد، به قانون تبدیل شده بود.
زیووتوسکی خانواده صهیونیستی- آمریکایی بود که سعی داشت با استناد به این تصمیم کنگره، با شکایت ازوزارت خارجه آمریکا، نام کشور محل تولد فرزندشان درگذرنامه اش، اسرائیل نوشته شود که این امر با مخالفت این وزارت خانه روبرو شد.
وزارت خارجه آمریکا عنوان داشت به دلیل اینکه آمریکا، تل اویو را تحت کنترل هیچ کشور مستقلی نمی شناسد درنتیجه، رژیم صهیونیستی را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نخواهد شناخت واز ذکر این نام درگذرنامه های دولتی خودداری خواهد کرد واین اختلاف، باعث شکایت خانواده صهیونیستی از وزارت خارجه آمریکا شد واین دعوا به دادگاه عالی آمریکا کشیده شد.
این پرونده در آخر در روز دوشنبه با استناد به رویه های قضایی گذشته که تاریخ آن به زمان انقلاب فرانسه بازمی گردد، به این نتیجه رسید که مطابق با قانون اساسی آمریکا، کنگره نمی تواند ریاست جمهوری را برای استفاده ازکلمات متضاد با سیاست خارجه اش مجبور کند.
در بخشی از حکم پایانی دادگاه آمده است : کنگره نمی تواند به رئیس جمهوری، در مغایرت با تصمیمات گذشته این نهاد، درمورد کشورهای به رسمیت شناخته شده در گذرنامه دستوری دهد.
جان رابرت، رئیس کل دادگستری آمریکا که ازطرفداران طرح صهیونیستی کنگره آمریکا است، در واکنش به این تصمیم دادگاه عالی گفت: این اولین بار است که این دادگاه درمورد سرپیچی رییس جمهوری آمریکا از کنگره در زمینه روابط خارجی به نفع رئیس جمهوری رأی می دهد.
این تصمیم را که چند ماه پس ازجنجال های بوجود آمده از سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به امریکا گرفته شده، می تواند شکست دیگری دراعمال نفوذ لابی صهیونیست در سیاست خارجه آمریکا دانست.