solokly1

دریاچه ی سولوکلی با وسعت 4 هکتار در بالای بیلی کوه کلاله قرار دارد .دریاچه ی پریان میگو

به گزارش اترک : وقتی شنیدم در بالای کوه بیلی کوه در شهرستان کلاله ، دریاچه ای طبیعی به وسعت 4 هکتار وجود دارد ،‌باورش برایم سخت بود ، چرا که تابه حال آن را نه شنیده بودم و نه دیده بودم.

دریاچه ای بزرگ و زیبا در بلندای کوهی بزرگ به نام بیلی کوه یا کوه قطار .

راستی گفتم کوه قطار ،‌چرا که این کوه از کلاله به شکل قطار نمایان است .

در گذشته ای نه چندان دور نیز خلبانی خارجی با بالگردش به بیلی کوه می خورد و فوت می کند .

رفتن به بلندای بیلی کوه تنها با اسب و قاطر و یا پای پیاده صورت می گیرد.

منظره ای بدیع و خارق العاده را در بلندای بیلی کوه خواهید دید.موجوداتی که مشابه آنها در رشته کوه آند ،‌آلپ و استرالیا پیدا می شود .

دیدن این دریاچه ی بی نظیر که در استان هم لنگه ندارد را به شما حتما توصیه می کنیم .

اگر از سمت تنگره آمدید ، می توانید مسیر رسیدن به دکل تنگراه را پیموده و وقتی به روستای سوار رسیدید از اهالی راه رفتن به دریاچه ی سولوکلی را بپرسید.

و اگر از سمت کلاله آمدید هرچند راه سختی دارد ولی از بالای مدرسه ی متوسطه ی حسین زاده و یا بالای روستای زاو هم می توانید به دریاچه برسید .

البته راه رسیدن به دریاچه از سمت روستای سوار هموارتر است و راه زاو و بالای مدرسه نیاز به تجهیزات و راه بلد دارد .

در هر صورت از دیدن این منظره ی زیبا و بکر غافل نشوید.

این نوشتار برگرفته از سایت :   http://sara.jamejamonline.ir/news/958995916363616471


این نوشتار در خصوص همین دریاچه می باشد :‌

میگوی آب شیرین سولوکلی (Chirocephalus soulukliensis) یک گونه جدید از پریان میگوهاست. این میگو را کریستوفر راجرز و محمود صوفی از پارک ملی گلستان و تالاب سولوکلی در مقاله‌ای علمی در مجله زوتاگزا (Zootaxa) گزارش کرده‌اند.

این گونه به آسانی به وسیله ضمیمه شاخک خود که تک‌لایه‌ای یا تک‌شانه‌ای است، از هم‌جنس‌های خود جدا می‌شود. میگوهای آب شیرین ایران و کشورهای همسایه به صورت کامل شناخته نشده‌اند و گونه‌های جدید هنوز در حال شناسایی هستند.

به طور کلی، فقط یک بررسی جامع با شش گونه از جامعه میگوهای تالابی ایران (پریان میگوها چهار گونه و آرتمیاها دو گونه) توسط مورا و آذری‌تاکامی سال 2000 میلادی ارائه شده است. علاوه بر میگوی آب شیرین سولوکلی که گونه‌ای جدید، بوم‌زاد و با پراکندگی محدود است، یـــک گونه دیگر به نام نیومانی (Chirocephalus neumanni) برای نخستین‌بار از استان گلستان گزارش شده است. با این دو گونه جدید تعداد گونه‌های بی‌کاسگان (Anostraca) به هشت گونه می‌رسد.

دانشمندان مطمئن هستند در صورت جستجوی بیشتر در سراسر غرب آسیا گونه‌های جدید دیگری یافت خواهند شد. دانشمندانی نظیر راجرز معتقدند جنس کایروسفالوس نیاز به تجدید نظر دارد. گونه جدید در تالاب سولوکلی در شمال غربی پارک ملی گلستان (ارتفاعات بیلی‌کوه) در استان گلستان یافت شد.

سولوکلی تالابی طبیعی و موقتی و تنها تالاب از نوع خود در منطقه است. «سولوک» در زبان ترکمنی به معنای «زالو» است و «لی» به معنای «محل» است. بنابراین سولوکلی در لغت به معنای «زیستگاه زالو» است.

تالاب سولوکلی به وسیله یک چشمه آب شیرین و بارش‌های فصلی تغذیه می‌شود. تابستان‌هایی گرم و زمستان‌هایی سرد(8‌/‌1 تا 36 درجه سلسیوس) دارد. متوسط بارش آن از 22 تا 58 میلی‌متر تغییر می‌کند. حداکثر عمق این تالاب به 1‌/‌1 متر می‌رسد.

تالاب سولوکلی بزرگ‌ترین اکوسیستم آبی ساکن در پارک ملی گلستان با بستر گلی است. مساحت پهنه آبی و علفزار حاشیه آن چهار هکتار و اسیدیته آن از 39‌/‌6 تا 27‌/‌7 تغییر می‌کند.

جامی خبرنگار اترک

solokly2

دریاچه ی سولوکلی کوه بیلی کوه

solokly3

 

solokly4

 

solokly5

زیبایی های جنگلهای بیلی کوه

تصویر0007

تمشکهای فراوان در کوه بیلی کوه و روستاهای اطراف

solokly6

ورودی آب به دریاچه ی سولوکلی