رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: عملیات پی کنی یکهزار و 700 واحد مسکونی خسارت دیده از زلزله در منطقه دشتی استان بوشهر آغاز شد.
به گزارش اترک به نقل از ایرنا، علیرضا تابش روز جمعه در نشست با مسوولان، مهندسان و کارشناسان بنیاد مسکن افزود: فعالیت بازسازی واحد های مسکونی مناطق زلزله زده به طور 24ساعته در دست اجراست و همه ماشین آلات راهسازی این نهاد به همراه ماشین آلات دستگاه های اجرایی استان بوشهر برای شتاب بخشی در بازسازی واحدهای مسکونی تخریب شده بر اثر زلزله به کار گرفته شده اند.
وی برمقاوم سازی واحدهای مسکونی تاکید کرد و گفت: در بازسازی منازل و اماکن تجاری مناطق آسیب دیده از مصالح مرغوب با کیفیت بالا و با نظارت فنی کارشناسان استفاده می شود تا ساختمان هایی ساخته شود که زمین لرزه ها باعث تخریب آنها نشود و در ساخت این بناها از تیپ های مختلف با نظر مالکان استفاده می شود و زیر بنای این واحدها طبق نظر مالکان خواهد بود و حداقل زیر بنا 60مترمربع در نظر گرفته شده که تامین بخشی از اعتبار آن به صورت تسهیلات کم بهره و بخشی هم بلاعوض خواهد بود.
تابش افزود: مشارکت مردم آسیب دیده از زلزله در ساخت بنای خود ضرورت دارد و صاحبان واحدهای مسکونی و تجاری که واحدهای آنان آسیب دیده است برای شتاب دهی در ساخت و ویژه گی های مورد نظرشان در ایجاد بناها، باید با کارشناسان و مهندسان همکاری و مشارکت کنند تا شاهد ساخت بنایی باشیم که مد نظر آنان است.
رییس بنیاد مسکن از همکاری و مشارکت استاندار بوشهر و مسوولان استان در فراهم کردن تسهیلات و امکانات رفاهی برای شتاب در ساخت بناها قدردانی کرد.
تابش با بیان این که نقشه های بازسازی واحدهای مسکونی در دو تیپ ساخته می شود اضافه کرد: شتاب در بازسازی واحدهای مسکونی زلزله زده با کیفیت مناسب و مطابق با استانداردهای لازم در اولویت برنامه هاست.
وی، از تامین مصالح مورد نیازبرای بازسازی واحدهای مسکونی خبرداد و گفت: با قراردادهای منعقد شده مصالح مورد نیاز شامل سیمان، بلوک، میله گرد و دیگر مصالح مورد نیاز تامین شده است که پیش بینی می شود با پشتیبانی لازم در کوتاه ترین زمان کار بازسازی انجام گیرد.
استاندار بوشهر نیز گفت: بنیاد مسکن خط مقدم بازسازی در کشور است و با مدیریتی که در اختیار شماست پیش بینی می شود در کوتاه ترین زمان واحدهای مسکونی و تجاری آسیب دیدگان بازسازی شود.
فریدون حسنوند با بیان اینکه معادن مصالح ساختمانی و دیگر امکانات موجود در استان در اختیار بنیاد مسکن است از مدیر کل منابع طبیعی استان خواست لیست و میزان ذخائر معادن استان را در اختیار این نهاد قرار دهد تا به نحو مورد نظر از آنها استخراج کند.
وی تاکید کرد: صدور پروانه ساخت بدون هزینه خواهد بود و شهرداران و دهیاران مناطق زلزله زده حق دریافت هیچ ملبغی برای ساخت و بازسازی بناها از پیمانکاران این طرح را ندارند و فراهم کردن امکانات زیربنایی از جمله آب و برق برای پیمانکاران این طرح، وظیفه مدیران دستگاه های مربوط است و پیمانکاران طرح بازسازی مناطق زلزله زده دشتی که نیاز به آبرسانی و برقرسانی و یا خدمات دیگری دارند، با مذاکراتی که با مدیران مربوط شده می توانند درخواست خود را به این مدیران تقدیم کنند تا در هرچه زودتر امکانات لازم فراهم شود.
وی افزود: بنیا د مسکن استان های بوشهر و فارس در بازسازی و تعمیر واحدهای آسیب دیده مشارکت دارند و هم اینک پیمانکاران عملیات تجهیز کارگاه های خود را آغاز کرده اند.
استاندار بوشه ربر ساخت مراکز و اماکن عمومی تاکید کرد و گفت: بازسازی مساجد، حسینه ها، مدارس، مراکزبهداشتی درمانی، پارک ها و واحدهای ورزشی نیز همزمان با ساخت واحدهای مسکونی آغاز و در کوتاهترین زمان ساخته می شود.
معاون امور عمرانی استانداری بوشهر نیز گفت: کارآواربرداری منطقه زلزله زده دشتی با ماشین آلات دستگاه های اجرایی در دست اجراست که پس از آن بازسازی واحدهای مسکونی آغازمی شود.
شاپور رستمی افزود: عملیات آواربرداری در دو روستای درویشی و باغان به پایان رسیده و بزودی عملیات بازسازی آغاز می شود.
وی تاکید کرد: 110دستگاه ماشین آلات سنگین راهسازی با همکاری بیناد مسکن استان های بوشهر و فارس در حال فعالیت هستند.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر با اشاره به این که در ساخت واحدها رضایت آسیب دیدگان شرط است اضافه کرد: نقشه های ساخت بناها در تیپ های مختلف تهیه شده که با انتخاب مالکان ساخت بناها آغاز می شود.
رستمی از تامین مصالح ساختمانی برای بازسازی واحدهای آسیب دیده خبرداد و بیان کرد: این واحدها با کیفیت مناسب و مقاوم ساخته می شود زیرا چندین گروه ناظر در بالا بودن کیفیت ساخت و سازمشارکت دارند.
وی اضافه کرد: سعی می شود از همه امکانات فنی و تخصصی استان در کنار نیروهای بنیاد مسکن استفاده و واحدها در حداقل زمان ساخته شود.
زلزله خسارت بار شهرستان دشتی به بزرگی 1/6 ریشتر ساعت 16 و 22 دقیقه و 49 ثانیه روز سه شنبه بیستم فروردین بخش های شنبه و طسوج و کاکی در شهرستان دشتی را لرزاند و باعث کشته شدن 37 تن و مصدومیت یکهزارو 50 نفر و تخریب سه هزار 100 واحد مسکونی شد.