ghava

رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهنمایی و رانندگی جزئیات تعویض و معادل‌سازی گواهینامه‌های رانندگی را اعلام کرد.

به گزارش اترک به نقل از ایسنا: سرهنگ تزار درباره ی این تعویض ها و معادل سازی گواهینامه ها گفت: برای دارندگان وسایل نقلیه 3.5 تن و با ظرفیت حداکثر 9 تن گواهینامه پایه سوم، دارندگان وسایل نقلیه تا 26 نفر ظرفیت و با ظرفیت 6 تن گواهینامه پایه دوم و برای دارندگان وسایل نقلیه از 6 تن به بالا و 27 نفر سرنشین گواهینامه پایه یک صادر می‌شود و گواهینامه‌های قبلی معادل سازی خواهد شد.

وی ادامه داد: گواهینامه «ب1» معادل پایه 3 و گواهینامه‌های «پ1» و گروه «ت» معادل پایه یکم است که در هنگام تعویض گواهینامه معادل سازی می‌شوند.

سرهنگ تزار افزود: فقط کسانی که گواهینامه «پ1» گرفتند برای معادل سازی گواهینامه خود به «پایه یک» باید مجددا آزمون بدهند.

اعتبار گواهینامه‌های جدید 10 ساله است

وی با اعلام افزایش زمان اعتبار گواهینامه‌ها اظهار کرد: در گذشته اعتبار گواهینامه‌ها پنج ساله بود، اما بر اساس آیین نامه جدید به 10 سال افزایش یافته است.

رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه گواهینامه افراد بالای 70 سال اعتباری پنج ساله دارد، اظهار کرد: افراد بالای 70 سال به بالا باید هر پنج سال یکبار برای تمدید گواهینامه خود برای کنترل سلامت روحی و جسمی به پزشک مراجعه کنند.

ممنوعیت تردد در جاده‌ها برای دارندگان گواهینامه «ب1» در سال نخست

وی در خصوص محدودیت‌های اعمال شده برای دارندگان گواهینامه موتورسیکلت و پایه سوم اظهار کرد: دارندگان این گواهینامه‌ها در سال اول با یکسری محدودیت تخلفات حادثه ساز، تصادفات منجر به فوت، جرح و خسارت مواجه بوده و در صورت بروز این حوادث گواهینامه آنها ابطال شده و باید مجددا آموزش‌های لازم را بگذرانند.

سرهنگ تزار افزود: دارندگان گواهینامه «ب1» به مدت یک سال نباید خارج از شهر و در جاده‌ها رانندگی کنند و تنها در صورتی که یکسال از اعتبار گواهینامه‌شان گذشته باشد می‌توانند در جاده‌ها رانندگی کنند.