مجلس بزرگداشت شهید شیخ حسن شحاته عالم شیعه مصری با حضور مراجع عظام تقلید در قم برگزار شد.
به گزارش اترك به نقل از فارس :مجلس بزرگداشت شیخ حسن شحاته عالم بزرگ شیعی که در حمله وحشیانه وهابیون تکفیری در مصر به شهادت رسیده بود دوشنبهشب از سوی مرکز پژوهشهای اعتقادی (مرکز الابحاث العقادیة) وابسته به دفتر آیتالله سیستانی در قم در حسینیه شهداء برگزار شد.
در این مراسم آیات عظام جعفر سبحانی و سید محمد علوی گرگانی از مراجع تقلید و نیز آیتالله مقتدایی و آیتالله استادی رئیس و دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، آیتالله امینی امام جمعه قم، کرم رضا پیریایی استاندار قم و حجتالاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی نماینده آیتالله سیستانی در قم شرکت داشتند.
این مراسم بزرگداشت با قرائت آیاتی چند از کلامالله مجید و مداحی آغاز شد و در ادامه، شیخ فضیل فضیل الجزائری از علمای برجسته شیعه الجزایر سخنرانی کرد.
وی با محکوم کردن حمله وحشیانه تکفیریها به مجلس جشن نیمه شعبان در روستای ابومسلم مصر و به شهادت رساندن شیخ حسن شحاته و برادر او از همه مجامع بینالمللی و اسلامی خواست برای مجازات عاملان این جنایت دهشتناک تلاش کنند.
شیخ حسن شحاته یکی از علمای شناخته شده در مصر به شمار میرفت که همواره به دلیل بیان سخن حق در دفاع از مکتب اهل بیت(ع) مورد آزار و اذیت وهابیها قرار میگرفت و بارها بازداشت شد.
گفتنی است گروهی از شیعیان مصر که به دلیل جشن نیمه شعبان در منزلی در روستای ابومسلم در استان الجیزه این کشور جمع شده بودند توسط سلفیهای تندرو تکفیری مورد حمله قرار گرفتند و ضمن ضرب و شتم شیعیان، پنج نفر از آنها از جمله شیخ حسن شحاته یکی از رهبران شیعیان مصر و برادرش محمد شحاته را به طرز فجیعی به شهادت رسیدند.
شیخ حسن شحاته در سال 1946 هجری در خانوادهای حنفی و متدین در استان الشرقیه مصر به دنیا آمد و در دوران کودکی حافظ قرآن شد. او در سال 1996 و در سن 50 سالگی و پس از تحقیق و بحثهای فراوان به مذهب تشیع گروید.
مطبوعات و رسانههای مصر وی را یکی از بزرگترین شیوخ این کشور و بحث برانگیزترین آنها در مصر میدانستند و او را «علامه شیخ حسن احمد شحاته» مینامیدند؛ وی از شیوخ و علمای الازهر و امام جماعت یکی از بزرگترین مساجد قاهره و برگزارکننده مجموعه برنامههای علمی در رادیو و تلویزیون و مساجد مصر بود.
کتاب «احیای علومالدین» یکی از مهمترین تالیفات شیخ حسن شحاته به شمار میرود و علاوه بر این رساله «سراج الأمه فی خصائص الساده الائمه» نیز از او به یادگار مانده است.