ارزش سهام عدالت ، سه میلیون تومان شد .
ارزش سهام عدالت مشمولان از زمان واگذاری تا به امروز سه برابر شده است و به این ترتیب هر یک میلیون تومان سهام عدالتی که مشمولان دریافت کردهاند به سه میلیون تومان رسیده است.
به گزارش اترک به نقل از واحد مرکزی خبر برگرفته از سایت روابط عمومی سازمان خصوصی سازی ، سهامداران عدالت که در دهکهای درآمدی پایین جامعه قرار دارند پس از ورود شرکتهای سرمایه گذاری استانی به فرابورس صاحب سهمی از بهترینهای شرکت های بورسی میشوند.
محمد رحیم احمدوند رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان این مطلب گفت: دولت زمانی که تصمیم بر واگذاری سهام عدالت گرفت بهترینها را در سبد داراییهایش گلچین کرد؛ سهمهایی که امروز از سرشناسان بازار سرمایه محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه تا پیش از افزایش مشمولان سهام عدالت سهام 55 شرکت برای واگذاری منتخب شده بود، خاطرنشان کرد: امروز سهام 64 شرکت از بهترینهای سهام عدالت در سبد واگذاریهای دولت قرار گرفته است به طوری که این سهمهای باارزش به صاحبان اصلیاش که مردم هستند، واگذار خواهد شد.
رئیس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه برای محاسبه دقیق میزان افزایش ارزش سهام عدالت باید کار کارشناسی صورت گیرد، تصریح کرد: قیمت سهام شرکتها در زمان ورود به بورس تا به امروز بسیار بالا رفته و این خود دلیلی است بر رشد ارزش سهام عدالت.
وی در ادامه با اشاره به میزان سود دریافتی از شرکتهای مشمول سهام عدالت اظهار داشت: تا زمانی که مجامع سال 89 شرکتها برگزار شد ، میزان سود مصوب شده در مجامع عمومی شرکتهای مشمول سهام عدالت بالغ بر 74 هزار و 623 میلیارد ریال بوده و تا این تاریخ میزان سود دریافتی از این شرکتها به 47 هزار و239 میلیارد ریال رسیده است.
احمدوند گفت:تا پایان سال 89 مبلغ یک هزار و 917 میلیارد ریال از سود شرکتها صرف افزایش سرمایه شده است. وی با اشاره به سود پرداختی به مشمولان سهام عدالت تا سال 86 اظهار داشت: تا این تاریخ و قبل از الزام مجلس نسبت به پرداخت اقساط سهام عدالت بالغ بر 17 هزار و 635 میلیارد ریال سود سهام عدالت به حدود 20 میلیون و 600 هزار نفر از مشمولان پرداخت شده است.
احمدوند افزود : تا پایان سال 89 بالغ بر هزار و 650 میلیارد تومان مانده طلب از شرکتهای مشمول سهام عدالت بوده است که با اقدامات قانونی این سود از شرکتها پس از وصول به خزانه واریز میشود.
رئیس سازمان خصوصیسازی در باره اینکه آیا سبد سهام عدالت مشمولانی که در زمانهای متفاوت سهامشان را دریافت کردهاند ، متفاوت است یا خیر، اظهار داشت: هیچ تفاوتی در سبد سهامداران عدالت وجود ندارد و به عنوان مثال یک شرکت پتروشیمی 40 درصد از سهامش بابت سهام عدالت واگذار شده است، به این ترتیب این سهام شرکت به طور کامل به سهام عدالت اختصاص یافته و در سبد همه شرکتهای سرمایهگذاری استانی به نسبت مشمولان هر استان تقسیم میشود.
احمدوند گفت : در صورت افزایش سود یا افزایش سرمایه این موضوع شامل همه سهامداران خواهد شد.
تخصیص سهام عدالت شرکتهای دولتی با دو شرکت ملی مس و فولاد مبارکه آغاز شده و آخرین ارزش روز این سبد به دلیل رشد قیمت سهام اکثر شرکتها به حدود 100 هزار میلیارد تومان رسیده است.
در این میان شرکتهای ملی مس، فولاد مبارکه و مخابرات با ارزش روز بیش از 12، 11 و 10 هزار میلیارد تومانی در زمره بزرگترین شرکتهای مشمول اصل 44 از لحاظ ارزش روز بازار سهام است و انتظار میرود در صورت نهایی شدن افزایش سرمایه حدود 2هزار و 400 میلیارد تومانی هلدینگ خلیج فارس و کشف قیمت سهام آن در بورس، این شرکت به بزرگترین شرکت دولتی حاضر در بورس و سبد سهام عدالت تبدیل شود.
در این سبد نام 38 شرکت از جمله دخانیات ایران، توزیع گاز ایران(هلدینگ گاز)، هلدینگ خلیج فارس و ملی پخش فرآوردههای نفتی در فهرست شرکتهای بورس و فرابورس قید شده اما هنوز نامه این شرکت ها در تابلوی بورس یا فرابورس درج نشده است. همچنین 18شرکت غیربورسی ازجمله 12 شرکت پتروشیمی تشکیل دهنده هلدینگ خلیج فارس به همراه مگاموتور، خدمات مهندسی برق و غیره در سبد سهام عدالت حاضر هستند. در این سبد دو شرکت سایپا و ایران خودرو با حدود یک درصد سهام دارای کمترین میزان سهام و شرکتهای بیمه دانا، سیمان داراب و ساختمان سد و تأسیسات آبیاری سایبر با 55، 50 و 48 درصد سهام، بیشترین سهم را دارند. بعد از این دو شرکت، شرکتهای دخانیات، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، هما، بانکهای تجارت و صادرات،ملی گاز،پایانههای صادراتی مواد نفتی و پالایشگاههای نفت بندرعباس،لاوان، تهران، شیراز، کرمانشاه، اصفهان، تبریز و همچنین ملی پخش فرآوردههای نفتی هر کدام با 40 درصد سهم حضور دارند.