قائم مقام وزیر خارجه هند تأکید کرده ایران تأمینکننده حیاتی نفت دهلینو به شمار میرود و این کشور همچنان به خرید نفت از ایران، علیرغم تحریمها ادمه خواهد داد.
به گزارش اترک به نقل از فارس، قائم مقام وزیر خارجه هند گفته است دهلی نو علیرغم تحریمهای اقتصادی آمریکا همچنان به خرید نفت از ایران که برای کشورش «تأمینکننده حیاتی نفت» به شمار میرود ادامه خواهد داد.«رانجان ماتهای» گفت: «ما به خرید نفت از ایران ادامه خواهیم داد.»
وی همچنین افزود کاهش اخیر در خرید نفت از ایران به خاطر مشکلات لجستیکی و بانکی بوده و دلیل دیگری نداشته است.هند دومین خریدار بزرگ نفت ایران به شمار میآید، اما به خاطر تحریمهای آمریکا و عدم همکاری شرکتهای بیمه، اخیراً واردات نفت خود از ایران را کاهش داده است.
آقای ماتهای که یکی از اعضای همراهی کننده «مانهومان سینگ»، نخست وزیر هند در سفر به آلمان است تصریح کرده تصمیمهای مربوط به واردات نفت توسط شرکتهای نفتی و بر اساس اصول بازرگانی گرفته میشود و دولت نقشی در کاهش خرید نفت از ایران نداشته است.
جمهوری اسلامی بهرغم تشدید تحریمهای اقتصادی، در آغاز سال جاری موفق به افزایش صدور فراوردههای نفتی خود شده است. بر اساس گزارشی از رویترز و همچنین اطلاعات مراکز بینالمللی معاملات نفتی، ایران در سه ماهه نخست سال 2013 حدود 18 میلیون بشکه نفت کوره (مازوت) صادر کرده است. این میزان در مقایسه با سه ماه آخر سال 2012 حدود 12.5 درصد افزایش را نشان میدهد.
هند از جمله مهمترین کشورهای آسیایی است که از ایران انرژی وارد میکند و برای تامین بخشی از نیازهای خود در بخش انرژی، وابسته به جمهوری اسلامی میباشد.شرکت های پالایشگاهی «اچ پی سی ال»، پالایشگاه و پتروشیمی «مانگلور» و شرکت نفتی «اسار» از جمله مهمترین مشتریان نفت خام ایران در هند به شمار میآیند.
به گزارش سایت خبری ـ تحلیلی «دی هیندو»، مقامات هندی در برلین، به وضوح از تعیین سقفی برای واردات نفت از هر کشوری، از جمله ایران امتناع کرده و تصریح کردهاند هند از نفت هر کشوری که پیشنهاد خوبی برای انعقاد قرارداد داشته باشد استقبال خواهد کرد. به نوشته این پایگاه خبری، مقامات هندی در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که آیا هند برای خرید نفت از ایران که مورد تحریم قرار گرفته خرید مقدار معینی نفت را در دست بررسی دارد، گفتهاند، ایران در این موضوع تفاوتی با کشورهای دیگر ندارد.
مقامات هندی گفتهاند: «تعیین سقف معنایی ندارد. مهم این است که ما از کجا قرارداد بهتری بگیریم... ما باید به دنبال انعقاد بهترین قرارداد برای هند باشیم تا اینکه عدد و رقم مشخص کنیم و آزادیمان را محدود کنیم.»
امریکا و اتحادیه اروپا در آغاز سال 2012 تحریم های جدیدی علیه صنایع نفتی و بخش های مالی ایران اعمال کردند. این تحریمها که کشورهای عضو اتحادیه اروپا را از خرید نفت از ایران و اعمال پوشش بیمهای برای نفت کشهای حامل نفت ایران باز میدارد، از اول جولای 2012 به اجرا گذاشته شد.
تحریمهای غیر قانونی امریکا علیه ایران براساس اتهام های بیپایه مبنی بر این که ایران اهداف نظامی را در برنامه انرژی هستهای خود دنبال میکند، اعمال شده است. ایران ضمن رد این ادعاها تاکید دارد به عنوان یکی از اعضای متعهد آژانس بین المللی انرژی اتمی و پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان پی تی)، حق استفاده از فناوری هستهای برای مقاصد صلح آمیز را دارد.